Wie is Marcella?

Marcella Bros Grolloo Holland

Marcella houdt van gezelligheid, beestjes en kaas (brie!), is gek op schrijven en is nieuwsgierig naar alles wat te maken heeft met social media en online communicatie. Ze is leergierig en leert snel. Marcella blogt al sinds 2003, toen nog op een domein bij web-log. Inmiddels heeft ze haar eigen domein vanaf 2010. Ze is er steeds meer over reizen gaan schrijven, haar grote passie.

Roots in Franeker

Ik ben opgegroeid in het Friese elfstedenstadje Franeker. Met twee ouders uit Noord Holland is de Friese taal mij niet met de paplepel ingegoten. Wel beheers ik de Friese taal passief. Na het afronden van de Havo reisde ik elke dag met de trein naar Leeuwarden voor de opleiding Communicatie. De afstudeerrichting Tekst en Publiciteit is snel gekozen. Spelen met taal vind ik al leuk sinds ik als kind leerde schrijven. In het vierde studiejaar ruilde ik de trein in voor een appartement in hoofdstad Leeuwarden.

In 2009 werd dat appartement verruild voor een huis uit 1921 met een ruime tuin op het zuiden en ging ik samenwonen met Jan. Begin 2015 maakten we – nadat ik 10 jaar in Leeuwarden woonde – de overstap naar Groningen. Naar een nieuwer huis, zonder tocht en vocht. In een andere provincie, maar geen onbekende stad. Op dat moment werkte ik al een aantal jaar als communicatieadviseur in Groningen. Ik woon in Groningen met manlief Jan onze katten Twix & Nutz en hond Bros.

Ik hou van films kijken en volg series (lees mijn aanraders op Netflix!) en lees graag. Zwemmen doe ik graag en in de lente en zomer fiets ik op mijn racefiets. Reizen doe ik graag. Ik vind het heerlijk om een andere cultuur te leren kennen, mooie steden te ontdekken en te genieten van de prachtige natuur.

Lees ook: steun Marcella Molenaar – Inspire to Travel!

Van Oslo tot Nieuw-Zeeland

Met Jan reis ik regelmatig binnen en buiten Europa. Dat doen we met stedentrips, camperreizen en roadtrips met een (huur)auto. Vanaf 2021 reist onze hond Bros gezellig met ons mee. Eigenwijs als we zijn boeken we zelden een pakketreis. We willen ’t liever zelf uitzoeken, dat levert al zoveel fijne voorpret op! Ik bezocht 37 landen binnen en buiten Europa, maar mijn wishlist is nog lang!

Op dit blog inspireer ik je om ontdekking te gaan. Ver weg, maar juist ook dichtbij huis vind je veel moois. Inspire to Travel!

Let’s get social with Marcella!

Uiteraard kan je met mij samenwerken voor de promotie van een bestemming, product of toffe winactie. Meer weten?

Marcella Nieuw-Zeeland