Accommodaties

Overnachten in Friesland – 7x de leukste tips

13 februari 2021
It Dreamlan Kollumerpomp

Een andere omgeving ontdekking en tot rust komen, dat kan prima met mijn tips om te overnachten in Friesland. Met een aantal persoonlijke aanraders én goeie wishlist tips.

Hotel Paal 8, Terschelling

Hotel Paal 8, Terschelling

Terschelling is mijn favoriete waddeneiland. Ik ben er vaak geweest voor één dag, maar het fijnste is om je helemaal op te laden en een paar nachten te slapen op het eiland. Slapen bij Hotel Paal 8 vond ik heel tof. Het gebouw heeft een aparte vorm, je kunt er heerlijk slapen en eten én er is een zwembad met sauna. Even ontspannen na een actieve dag is een absolute pré. En wil je actief buiten zijn bij het hotel, dan hoef je alleen maar de duin over en je staat bij de zee. De perfecte plek om te genieten van een geweldige zonsondergang. Je kamer kan je kiezen aan zeezijde of aan eilandzijde. Hoe hoger je zit, hoe meer uitzicht je hebt. Oh, en huur er ook een fiets, dan rij je met gemak het hele eiland rond. Heerlijk!

Overnachten in Friesland doe je bij Hotel Paal 8

It Dreamlân, Kollumerpomp

Het is een paar jaar geleden dat ik middenin de natuur sliep bij It Dreamlân. De naam verwijst naar dromenland en dromen is precies wat je daar prima kunt doen. ’s Ochtend werd ik wakker in het grote vakantiehuis tussen de ochtendnevel met een mooie zonsopkomst. It Dreamlân ligt afgelegen en daardoor geniet je midden in de natuur van alle rust. Op het terrein vind je een groot vakantiehuis waar je een deel van kunt huren en er staan ook losse vakantiehuizen, waaronder een aantal Tiny Houses. Ik heb al een aantal keer geprobeerd om in een Tiny house te overnachten, maar ze zijn gewild. Zorg dat je op tijd boekt! Alle huisjes zijn erg stijlvol, super comfortabel en slim ingericht. De prachtige natuur maakt de unieke ervaring helemaal af.

Overnachten in Friesland doe je bij It Dreamlân

BB88 Leeuwarden
BB88 Leeuwarden

BB88, Leeuwarden

Ik woonde 10 jaar in Leeuwarden, dus greep ik mijn kans om weer eens te slapen in onze oude stad. BB88 vind je middenin het centrum, verstopt bovenin een prachtig pand. Een oase van rust in de stad. Je hebt er je eigen verdieping met woonruimte met kitchenette, een goed bed en een badkamer met een sauna (!). Door de ramen kijk je uit over de nabijgelegen huizen en tuinen. Een uitzicht wat blijft intrigeren. Je maakt het gezellig met de platenspeler, boeken en spellen. Een prima uitvalsbasis om Leeuwarden te ontdekken.

Overnachten in Friesland doe je bij BB88

B&B Inn Friesland, foto via Where she goes

Wishlist overnachten in Friesland

Omdat ik tot 6 jaar geleden in Friesland woonde heb ik niet vaak overnacht in mijn provincie. Daar wil ik graag verandering in brengen, want er staan heel veel leuke huisjes en hotels op mijn wishlist. Natuurlijk deel ik de allerleukste plekken met je!

Heerenveen, Uitgerust voor zaken

Een hotel waarvan de naam misschien aan een zakencentrum doet denken, maar de creativiteit en knusheid straalt van het hotel af. Ja, daar wil ik – zonder zaken – graag eens opladen! Heerenveen ligt mooi centraal, dus het is ook een prima uitvalsbasis voor je ontdekkingen in Friesland.

Uitgerust voor zaken, Heerenveen

Ternaard, B&B Inn Friesland

Kirsten van de blog Where she goes maakt mij erg nieuwsgierig naar dit fijne huis met serre, omheind terras en een knusse slaaphoek. Een heerlijke plek om tot rust te komen met een goed boek of een spel. Daar kan je ook nog een heerlijk diner bij bestellen. Het leuke is dat je vanaf april 2021 kunt kiezen uit maar liefst 3 fijne huizen.

B&B Inn Friesland, Ternaard

B&B aan de Ee, foto via Reisgelukjes

Dokkum, B&B aan de Ee

Maaike van Reisgelukjes overnachtte in een pod aan het water vlakbij Dokkum. Ik ben echt dol op dit soort kleine huisjes, ze zien er zo gezellig uit! Je hebt er alles wat je nodig hebt: een keuken, badkamer, bed en een zithoek. Al ben je vast niet van dat gave terras aan het water af te krijgen!

B&B aan de Ee, Dokkum

Noardburgum, vakantiehuis

Een knus vakantiehuis voor jezelf in een weids landschap, dat vind je in Noardburgum. Dit pareltje kwam ik tegen op Pinterest en het is perfect. Mooi ingericht, voorzien van alle gemakken én middenin de natuur. Een perfecte plek om dat nare virus te ontwijken en lekker weer op te laden.

Vakantiehuis in Noardburgum

Zoek je leuke activiteiten in de buurt van je vakantiehuis of B&B? Ik heb meer leuks in Friesland voor je!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Kirsten

Wat een leuk artikel! Friesland is sowieso een top provincie voor een weekendje of weekje weg 🙂 De Inn Friesland is natuurlijk een pareltje in het noorden. Maar Uitgerust voor Zaken lijkt me ook erg mooi!

Marko

Wat een fijne slaapplekken in Friesland. Ben meteen helemaal verliefd op die grappige huisjes van It Dreamlan. Hoop dat ik daar een keer overnachten mag.

Jacoba

Mooie accommodaties zijn er toch in Friesland! Ik zou wel eens willen slapen in It Dreamlân in Kollumerpomp, mooie vormgeving!

Anne - Ditisanne.nl

Leuk! Terschelling is ook mijn favoriete Waddeneiland (oke, de andere heb ik ook niet echt bezocht maar ik vind Terschelling gewoon wat hebben!), dus daar zou ik echt ontzettend graag weer naar terug willen! Alleen hebben wij familie met vakantiehuisjes daar dus ik vrees dat we eerder in één van die huisjes terechtkomen! 😉

Gundi

Wat heb jij hier leuke slaapplekken opgesomd. Maar ik ben helemaal verkocht aan die huisjes It Dreamlân Zo tof! Bedankt voor deze leuke inspiratie!

Marcel

Wat een fijne lijst met accommodaties. B&B Inn lijkt me een geschikte plek voor een weekendje Friesland, maar It Dreamlân ziet er ook geweldig uit.

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x