Outdoor Roadtrips

Paklijst – Reizen met een camper

4 juni 2017
Camper Cruise Canada

Reizen met een camper, dat vinden wij heerlijk. We genoten van een topreis door West-Canada en nu reizen we met een camper door IJsland. Ik geef je tips wat je ’t beste kunt meenemen tijdens jouw camperreis!

Marcella, Camper Cruise CanadaCamper Cruise Canada

Huur een stoeltje

Tijdens onze camperreis in West-Canada profiteerden we van een flinke vroegboekkorting en kregen we bij de camper een gratis linnenpakket en servies. Hiervoor krijg je handige basisbenodigdheden: dekens, lakens, kussens, een aantal handdoeken en een theedoek, pannen, bekers, borden en bestek. Je kunt altijd nog andere spullen huren, zoals een campingstoeltje. Wij hebben dat gedaan, en dat was een goeie keuze. Echt, overal vind je picknickbanken (zeker op campings en parkeerplekken langs de weg), maar zo lekker zit dat niet. Het huren van een campingstoeltje kost weinig en is ideaal.

Neem je basics mee

 • Zorg dat je altijd een goed zakmes bij je hebt. Om je fruit mee te snijden, maar ook ideaal voor het afsnijden van een stukje touw of tape.
 • Kruiden heb je nodig voor het koken, dus zorg ervoor dat je zelf je kruidenstrooier meeneemt.
 • Wij treffen altijd wijnflessen waarvoor een kurkentrekker nodig is. Zorg dat hij op je zakmes zit of neem er eentje mee.
 • Bij kamperen hoort genieten van een kampvuur, dus zorg dat je een aansteker of lucifers bij je hebt!

Camper Cruise CanadaNeem een dekbedovertrek mee

Tijdens onze reis door Canada (en ook in IJsland) hadden we de warmte van ons beddengoed wel nodig. Het linnenpakket heeft dekens en lakens, maar de gladde lakens verschuiven continue. Je bent dagelijks en soms al ’s nachts je bed aan het recht trekken. Wil je niet elke keer vechten met je beddengoed, neem dan een (oud) dekbedovertrek mee. Hier stop je je dekens in, je slaapt op je laken en klaar ben je. Scheelt een hoop gedoe.

Extra handdoeken

Twee handdoeken per persoon kregen we voor onze reis van 3 weken. Wil je niet heel regelmatig een wasje doen, neem dan nog wat extra handdoeken mee. Wat mij betreft ’t liefst wat oudere handdoeken die je aan het einde van je reis weg kunt gooien. Net als dat oude dekbedovertrek. Scheelt weer ruimte in je koffer of tas op de terugweg.

Camper Cruise CanadaCamper Cruise CanadaNavigeren zonder datakosten

Met de app OffMaps 2 kan je direct zien waar je bent én je kunt ermee navigeren zonder datakosten. Je hoeft dus geen TomTom te huren voor 5 dollar per dag (of meer). OffMaps 2 geeft je een duidelijk overzicht waar je bent. Bezienswaardigheden en horeca staan duidelijk op de kaart, net als geldautomaten, bushaltes en het ziekenhuis. Je kunt zelfs informatie van WikiPedia downloaden.

Auto oplader

Een camper zit vol stopcontacten, maar deze werken alleen als je aangesloten bent op stroom. Dit heb je alleen op de duurdere (en drukkere) campings, op full hook up plekken. Wij stonden vooral op simpele campings zonder faciliteiten omdat je daar de mooiste plekken hebt en het heerlijk rustig is. Je moet er dus voor zorgen dat je de belangrijkste apparaten (telefoon, camera) oplaadt tijdens het rijden. Zorg ervoor dat je altijd een goeie autolader bij je hebt. Liefst eentje met meerdere usb-poorten zodat je een aantal apparaten kunt opladen.

De lichtjes in de camper werken wél. Dit licht komt van de accu en die laadt op terwijl je rijdt.

Muziek box

Het is fijn om ’s avonds in de camper muziek te luisteren. Het is handig om een luidspreker mee te nemen zodat je altijd muziek kunt luisteren. Er is volop keus en variatie in prijs en kwaliteit. Jan heeft er eentje van JBL en die bevalt al jarenlang erg goed.

Wegenatlassen Nieuw-Zeeland, Europa en AmerikaWegenatlas

Handig hoor, zo’n grote wegenkaart IJsland. Ideaal om hem op je eettafel te leggen voor het uitstippelen van je route. Eenmaal in de auto is het vooral een groot onhandig ding. Maar het wél fijn om op een kaart te zien waar de mooie uitzichtpunten, bezienswaardigheden, leuke weggetjes en campings zijn. De oplossing? Gebruik een wegenatlas met een ringband! Voor je reis door Amerika en/of Canada is The Rand McNally Road Atlas 2017 ideaal. Tijdens onze roadtrip door Nieuw-Zeeland gebruikten we de Hema New Zealand Touring atlas. Voor je roadtrip door Duitsland, Tsjechië, de Benelux en Zwitserland is er de Michelin Road Atlas Europe. Zo zijn er meer atlassen te vinden per land of regio.

Camper Cruise CanadaDouchestop/wasteiltje

Ik neem altijd geconcentreerde wasmiddel mee zodat ik een wasje kan doen. Handig om wat ondergoed of shirtjes te wassen. Het is wel altijd zoeken naar een plek om een wasje te kunnen doen. We zochten een goede gootsteenstop, en kwamen thuis met een opvouwbare wasteil. Handig, dan kunnen we overal een wasje doen. Uiteraard nemen we ook een waslijn en knijpers mee.

Kleding/schoenen die je weg wilt gooien

Wij nemen op reis altijd wat kleding of een paar schoenen mee die we achterlaten. Natuurlijk is het nog wel netjes en draagbaar, maar vaak is onze intentie wel om het te doneren aan de kledingbak. Tsja, dan kan je het net zo goed op reis nog even aan. We vinden altijd wel ergens een kledingbak waar we het kunnen doneren. Scheelt weer op de terugweg.

The North Face duffelsEen goede tas

Als je gaat reizen met een camper is het ideaal om je spullen een vast plekje te geven. Je leeft niet uit je tas of koffer, maar uit een kastje. Wel moet je er rekening mee houden dat je je lege koffer of tas wel kwijt kunt. In onze megacamper in Canada lukte dit makkelijk, maar in IJsland is de camper een stuk compacter. En dus nemen we deze handige reistassen van The North Face mee. Er kan 95 liter in, maar leeg kan je ze heel klein maken. Deze tassen zijn natuurlijk ook ideaal voor een roadtrip.

In je tas zijn packing cubes ideaal. Je verdeelt er je kleding over, zodat het makkelijk te vinden is.

Skip BoEen goed boek & een spelletje

Op de foto zie je het spel Skip-Bo. Wij hebben dit spel tijdens onze roadtrip West-Canada heel erg vaak gespeeld. Andere favoriete spellen zijn Kolonisten van Catan dobbelspel of gewoon een simpel kaartspel. Ook neem ik altijd een stapel tijdschriften en boeken mee op reis. Dit zal nu een stuk minder zijn, want we hebben beide sinds kort een e-reader van Kobo. Een erg fijn ding waarop ik binnen 2 weken al 2,5 boek heb uitgelezen. Lezen tijdens het reizen met een camper is echt fijn. Lekker verdiept in een verhaal bij het knapperend kampvuur. Heerlijk relaxt!

Reizen met een camper, staat dat op jouw wishlist?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga echter geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. Ik deel in mijn artikelen niks anders dan mijn persoonlijke mening. Lees ook mijn disclaimer.

Camper Cruise Canada

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Janneke 6 juni 2017 at 21:13

  Ik mis als tip nog het meenemen van een (hoofd)zaklamp. Onmisbaar op plekken waar je niet met je camper aan de stroom hangt 🙂

  • Reply Marcella 7 juni 2017 at 23:45

   Zeker een slimme tip! Wij hingen in Canada (en nu in IJsland) zelden aan de stroom. Vooral in Canada was een lamp wel handig. In IJsland is dat niet nodig 😉

 • Reply Trudy 10 september 2017 at 18:48

  Die kurkentrekker herken ik. Zelf nemen we altijd een hoeslaken mee. Een dekbedhoes nooit gedaan,; we gebruiken de gekregen slaapzakken als dekbed plus de lakens. Bij ons gaat er ook een koffiefilter plus zakjes mee, zodat we niet de generator aan hoeven te doen om dat belachelijk grote koffiezetapparaat te gebruiken voor twee mokjes koffie. Dit alles voor camper in Amerika.

  • Reply Marcella 14 september 2017 at 11:31

   Een hoeslaken is inderdaad ook handig! Wij kregen in Canada dekbedden en lakens, en dan is een bedhoes wel handig. In IJsland hadden we een hoeslaken en een bedhoes, dus dat was perfect! Had je een koffie apparaat in je camper? Wij konden de generator alleen gebruiken voor de magnetron, dus we maakten oploskoffie met de fluitketel 😉 Grappig, die verschillen!

  Leave a Reply