In de zomer van 2012 bezochten we Oost-Canada. We wilden dat jaar door Oostenrijk en Zwitserland reizen, maar ik kwam een scherpe prijs tegen voor een ticket naar Toronto. Binnen een week waren de hotels in Europa geannuleerd en waren we op zoek naar een route voor de roadtrip Oost-Canada. In deze blog deel ik onze route van drie weken door provincies Ontario en Quebec.

Toronto, Canada
Rogers Centre, Toronto

A – Canada Day in Toronto

We vlogen heen én terug via Toronto. De stad was tijdens ons bezoek in feeststemming vanwege nationale feestdag Canada Day (1 juli). En op Dundas Square zagen we Spanje wereldkampioen worden. We gingen naar een honkbalwedstrijd, bekeken Toronto vanaf grote hoogte en zochten de rust op Toronto Island. Wat is Toronto een toffe stad!

Marcella, Niagara Falls, Canada

B – Niagara Falls

Een natuurwonder is het, en echt bijzonder mooi! De Niagara Falls bestaan uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Vooral de Horseshoe falls zijn spectaculair. De watervallen liggen exact op de grens tussen Canada en Amerika, en je kunt deze vanaf ‘beide kanten’ bekijken. Toen wij er waren was het er ontzettend druk, dus we hebben ze alleen bekeken vanaf Canada, en hebben (helaas) de spectaculaire boottocht overgeslagen.

Algonquin, Canada

C/D – Algonquin Provincial Park

Algonquin Provincial Park is met 7.725 vierkante kilometer qua grootte het derde park in de provincie Ontario. Wij wilden er flink wat tochten wandelen, maar dit werd ons lastig gemaakt door de hoge temperatuur van 35 graden. We hebben uiteindelijk maar een klein stukje gezien van dit prachtige natuurpark. Je kunt Algonquin ook prima ontdekken met een kano.

Ottawa, Canada

E – Hoofstad Ottawa

Wist je dat Ottawa de hoofdstad van Canada is? Ottawa heeft prachtige statige gebouwen en je kunt er de wisseling van de wacht bewonderen. Bezienswaardigheden zijn onder andere Parliament Hill, Château Laurier, de Rideau Locks (acht sluizen die een hoogteverschil van 25 meter overbruggen), en je kunt er wandelen langs het Rideau Canal. Ottawa ligt op de grens tussen de Engelstalige provincie Ontario en het Franstalige Quebec. De Franse taal vind je hier dan ook meer terug dan in bijvoorbeeld Toronto.

Montreal, Canada

F – Multiculti Montreal

Montreal ligt op een eiland in de Saint Lawrencerivier, Île de Montréal. De stad is in 1642 gesticht door de Fransen als deel van hun kolonie Nieuw-Frankrijk. De stad wordt het ‘Parijs van Noord-Amerika’ genoemd. Montreal heeft een Europees uiterlijk met knusse pleintjes en straatjes met keien. Met Bixi kan je de (grote!) stad gemakkelijk op de fiets verkennen. Zo fietsten wij over het formule 1 circuit van Canada. Opvallend is dat er eigenlijk ook een stad ónder de stad is. Het kan flink koud worden in Montreal, en je kunt dan terecht in het 30km lange gangenstelsel wat maar liefst 1.600 winkels bevat.

Quebec, Canada
Quebec, Canada

G – Quebec city

Na Montreal stond er nóg een stad op ons programma. In Quebec kwamen we volop in de drukte van Le Festival d’été de Québec (Quebec City Summer Festival)Zo stonden we te swingen bij John Bon Jovi en genoten we elke avond van het straatfestival. Maar toch was Quebec het niet helemaal voor ons. Misschien omdat het de zoveelste stad was die we bezochten, of omdat de klik er gewoon niet was. We ontdekten dat er stug Frans gesproken wordt en ‘opeens’ niemand meer Engels spreekt.

Beersafari, Tadoussac

H – Beersafari in Tadoussac

Na Quebec reden we een stuk verder omhoog. We reden zo’n beetje de bewoonde wereld uit en er waren steeds minder wegen. We boekten een combinatie met een hotelovernachting en de beersafari. De voertaal was Frans, maar gelukkig werd er ook af en toe geswitcht naar het Engels. Vanaf een tribune hadden we zicht op de voederplaats. Wij troffen het niet met het weer. Vanwege de regen kwamen de beren niet op het voedsel af, ze konden zich niet goed oriënteren op eventueel gevaar. Gelukkig werd het droog waardoor we toch nog 3 beren (na elkaar) zagen eten. Ook al was het geen écht natuurlijke situatie, ik vond het wel tof om te zien!

Canada Marcella

I – Saint Felicien

Zo hoog in Canada is het lastig een goede (en betaalbare) accommodatie te vinden. Zo belanden we in een wel heel louche hotel boven een soort kroeg. Terwijl vlak onder ons de feestvreugde steeds verder toe nam, liep het regenwater onze kamer binnen en kon onze deur amper dicht. Met een stoel onder de deurkruk sliepen we amper een paar uurtjes. ‘s Ochtends wisten we niet hoe snel we er weg moesten komen. Het hotel bestaat inmiddels niet meer…

Canada
Canada
Canada

K – Via Shawinigan en Kingston terug naar Toronto

Met een tussenstop in het plaatsje Shawinigan rijden we terug naar de provincie Ontario. Hier overnachten we in Kingston, waarna we terug rijden naar de luchthaven van Toronto. We hebben veel moois gezien en leuke dingen gedaan, maar deze reis had wat te weinig afwisseling voor ons. Mocht je net zo’n natuurliefhebber zijn als wij, dan raad ik je aan om korter in de steden te overnachten en meer natuurparken in je route toe te voegen. Er is genoeg mooie natuur om te ontdekken in Oost-Canada!

Daphne vertelt je over haar rondreis Canada & New York en de ideale route voor een reis van 2 weken

Meer over Canada!

Starbucks mok Canada

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

19 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
esterdekoning

Dat is nog eens een spontaan andere wending van jullie vakantie 🙂 Al zijn Oostenrijk en Zwitserland ook prachtig, in Canada kom je niet zo snel terecht. Ik zou heel graag de natuur in Canada willen zien, en heb ook goede verhalen over Vancouver gehoord.

Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl

Wat een fantastische reis Marcella! Canada staat hoog op onze bucketlist, al zouden we willen beginnen met de Rocky Mountains.
Mooie foto’s en heerlijk om zo spontaan jullie eerder geplande vakantie te annuleren haha!

Sabine

Leuk overzicht! Volgens mij gaan de meeste Canada-reizigers met name naar het westen, maar dit ziet er ook wel bijzonder mooi uit! Die foto van de Niagara Falls vind ik wel echt heel bijzonder!

Vetexbart

Interessant om te gebruiken als inspiratie als ik ooit die kant op ga! Ik ben momenteel ook bezig aan een roadtrip overzicht van onze reis door het zuidwesten van Amerika 🙂

trends4travel.com

Wat grappig dat jullie reisplannen opeens zo veranderden. Canada lijkt mij een erg mooi land om in rond te reizen! Heb je nu ook een voorkeur voor West- of Oost-Canada ondanks dat deze route misschien niet genoeg beviel?

trends4travel.com

Dat begrijp ik helemaal! Dus misschien komt er nog wel een Canada-trip deel 3? 🙂
Als ik die kant op ga dan ga ik in ieder geval zeker je leuke verhalen even nalezen!

ivonne

Dit ziet er mooi uit maar ik ga toch eerst een keer terug om het oosten van Canada nog wat beter te bekijken.

liefdevoorreizen

Leuk verslag Marcella! heerlijk om te lezen! Mis Canada wel een beetje! Ik vond de stad Montreal een grote (positieve) verrassing. Ga zeker nog eens terug naar het Oosten van Canada!

Wanda

Deze kant van Canada hebben we toen niet gezien maar lijkt me zeker ook de moeite waard! Vooral de Niagara watervallen spreken me enorm aan! Het is echt een land met prachtige natuur, ontzettend vriendelijke mensen en enorm groot natuurlijk…

Stéphanie

Erg gaaf dat jullie de reisplannen zo snel hebben omgezet! Lekker impulsief 🙂 Deze kant van Canada heb ik nog niet gezien dus erg leuk om ook eens over deze kant van het land te lezen.. De natuur schijnt daar ook erg mooi te zijn en dit is ook zeker te zien op de foto’ s die je hebt uitgekozen, zeker de Niagara falls. Toch heb ik het idee dat het westen van Canada mooier/ leuker is. Waar dat aan ligt weet ik niet. Het is volgens mij ook niet te vergelijken.

Stéphanie

Oké, ik zie dat ik 13 december als laatst had gereageerd en bij deze stel ik mijn mening bij haha. Ik denk dat het Westen van Canada inderdaad niet te vergelijken is met het Oosten, het is echt appels met peren vergelijken. Net als Frankrijk vergelijken met Italie ofzo. Nu ik al iets meer over Oost Canada heb gelezen weet ik dat ook daar schitterende natuurparken zijn. Geen imposante bergen zoals in het Westen die voortdurend voor dat wow effect zorgen.. maar er zijn wel kleinere bergen/heuvels en heel veel bossen en meren. Tja, ik ben heel erg benieuwd naar… Lees verder »

19
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x