Bijzonder Cuba

Cuba is een bijzonder land, en dat zie je overal terug. Het regime zorgt ervoor dat iedereen een baan en huis krijgt toegewezen, gebruik kan maken van voedselbonnen en een minimaal inkomen per maand krijgt. Luxe producten zijn er heel duur, dus iedereen moet het met de basis doen. En dat zorgt ervoor dat lang niet alles aanwezig is, of kapot is. Niet altijd heel aangenaam, maar daar is het heel gewoon.

Ossenkarren en snorkelen tussen de visjes

Je gaat er terug in de tijd. Je rijdt tussen paard en wagens en karren worden getrokken door ossen. ’s Ochtends word je wakker gemaakt door kraaiende hanen. Aan je ontbijttafel zitten honden en katten, en even verderop zie je een paard. Een totaal ander land dan we eerder bezochten, dus dat veroorzaakte best een cultuurschok. We hebben genoten van onze roadtrip door Cuba. We hebben prachtige valleien gezien, genoten van mooie vergezichten, gesnorkeld in helderblauw water, gewandeld naar geweldige watervallen en genoten van paradijselijke stranden.

Ik schreef artikelen over onze avonturen in Cuba, zodat ook jij inspiratie kunt opdoen voor je reis door dit bijzondere land. Veel leesplezier!

Handige reisgidsen: Capitool Cuba en ANWB Extra Cuba
Handige taalgids:Wat & Hoe Spaans en Icoon (aanwijsgids)




Onze avonturen in Cuba

Filmpjes!

Benieuwd naar meer inspiratie voor fijne roadtrips? Kijk dan even mijn pagina met roadtrips!