Oceanië Roadtrips

Roadtrip Nieuw-Zeeland – Onze route van 5 weken

15 april 2018
Marcella Nieuw-Zeeland

Onze roadtrip Nieuw-Zeeland is nog steeds mijn favoriete reis. De reis van 18.537 kilometer naar de andere kant van de wereld, waar je nog maar een paar duizend kilometer verwijderd bent van de zuidpool. Het uitgestrekte ruige landschap en de wonderschone natuur: ik ben er dol op! Ik heb nog nooit onze volledige route van onze reis met je gedeeld, dus daar wordt het hoog tijd voor!

Haast Pass, New ZealandSingapore

Klik op een bestemming in het kaartje om hier meer over te lezen! Ik heb in dit artikel ook aparte kaartjes van het Noordereiland en Zuidereiland toegevoegd.

Nieuw-Zeeland in 5 weken

Wij vlogen vanaf Frankfurt eerst 12 uur lang voor een stopover Singapore. We vertrokken rond 22 uur uit Duitsland en kwamen rond 17 uur (met tijdsverschil) aan in Singapore. De volgende ochtend vlogen we verder, we hadden zo’n 16 uur de tijd om ons op te laden voor de volgende lange vlucht. Onze beste beslissing ooit, want het was heerlijk om even uit het (krappe) vliegtuig te zijn, onze benen te strekken, in een zwembad te duiken en op een bed te slapen. Het was geen rustige nacht want ik ben vaak wakker geschrokken omdat ik gedesoriënteerd was en dacht dat we onze vlucht zouden missen. Gebeurde niet, en dus kwamen we na een volgende vlucht van 10 uur aan op de andere kant van de wereld in Auckland. Klaar voor onze roadtrip Nieuw-Zeeland in 5 weken!

Een paar opties om heerlijk te overnachten in Singapore: Ibis Styles Singapore On MacphersonParc Sovereign Hotel – TyrwhittChangi CoveValue Hotel Thompson of Park View Hotel

Jan en Marcella RotoruaAuckland, New ZealandMarcella New Zealand

Klik op een bestemming in het kaartje om hier meer over te lezen!

Roadtrip Nieuw-Zeeland – Noordereiland

Toen we na 22 uur vliegen en een stopover van 16 uur in Singapore aan kwamen in Auckland was het middernacht. Na een compliment over de onwijs schone bergschoenen (jeuj!) verlieten we de luchthaven om te slapen bij ibis Budget Auckland Airport. Dat lukte totdat ik om een uur of half 6 klaarwakker was. We waren eindelijk in Nieuw-Zeeland, ons avontuur kon beginnen! We besloten de huurauto eerder op te halen.

Van Cape Reinga naar Rotorua

Onze eerste bestemming werd Paihia, een prima uitvalsbasis voor Cape Reinga, het onwijs serene noordelijke puntje van het Noordereiland. We spotten er spontaan een aantal orka’s, hoe gaaf! Vervolgens reden we langs de intrigerende Waitangi Treaty Grounds waar we een heuse ceremoniële dans mee maakten. Gaaf! Daarna deden we een paar dagen Auckland, een stad die mij niet echt raakte. Toen was de Coromandel (zie video!) aan de beurt waar we de de prachtige Cathedral Cove bewonderden. Via een goudmijn reden we naar rotte-eieren-ruikend Rotorua binnen, een geweldige kleurrijk geothermisch gebied met geisers.

Tip: regel je visum voor Nieuw-Zeeland op tijd!

Tongariro, New ZealandCape Kidnappers, New ZealandVan Waitomo naar Wellington

Een ander bijzonder verschijnsel zijn de gloeiwormen in de Waitomo Caves. Ook vulkanisch gebied Tongariro National Park is onwijs de moeite waard, ook als je niet dé tocht loopt. Toen werd het tijd voor de kus