Outdoor Wandelen

Wandelen in Natuurpark Eifel in Duitsland

13 juni 2014

In het weekend na Hemelvaart hadden wij een lang weekend in Duitsland en België. Na een autorit van 4 uur besloten we de omgeving van Monschau te verkennen. Lopend, we hadden al zo lang stil gezeten. We maakten direct een tocht van 10 kilometer. Een eerste goede oriëntatie. Een dag later liep ik mijn langste tocht ooit van 19 kilometer. Wat een geweldige omgeving! We hadden de route gevonden in de ANWB Actief wandelgids Eifel. Een sfeerimpressie van de prachtige omgeving in Natuurpark Eifel in Duitsland.

Natuurpark Eifel in Duitsland

Natuurpark Eifel in Duitsland

Natuurpark Eifel in Duitsland

Griesstreusel küche in Duitsland

We liepen door bossen en langs eindeloze groene vlaktes met koeien, zagen opgravingen uit de Middeleeuwen en kwamen door een klein dorpje. We kwamen zo’n 4 mensen onderweg tegen. Op een tocht van 4 uur exclusief pauzes. Zo ongeveer op de helft van de tocht liepen we een stukje om naar een knus bakkertje. We aten er beide een gebakken ei en vonden dat we ook een stuk taart verdiend hadden. Dat werd Griesstreusel küchen, een soort kruimeltaart met griesmeelvulling. Het smaakte ons goed en we waren verrast over het lage bedrag wat we moesten afrekenen. Voor een berg eten. Het gaf ons de energie om de 19 kilometer vol te lopen. Ik vond het heerlijk en wil absoluut vaker zo’n eind lopen. Afgezonderd van alle prikkels en heerlijk genieten in de pure natuur. Like!

Natuurpark Eifel in Duitsland

Natuurpark Eifel in Duitsland

Natuurpark Eifel in Duitsland

Natuurpark Eifel in Duitsland

Natuurpark Eifel in Duitsland

You Might Also Like

8
Reageer op dit artikel

avatar
5 Reacties
3 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
6 Auteurs van reacties
MarlisaalllovelythingsnlHenry Eifel InfoMarcellaMieke Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
iliveformydreams.com
Reiziger

Lijkt me een erg mooie omgeving!

Mieke
Reiziger

Wauw, wat een eind!!
Prachtige foto’s weer.

Henry Eifel Info
Reiziger

Leuk artikel en mooie foto’s weer over de Eifel! En zo zie je maar dat de Eifel niet alleen een mooi gebied is om te wandelen (en je blijft telkens nieuwe mooie plekjes ontdekken) maar dat je er ook prima een (goedkope) vakantie kan hebben. De prijzen zijn in vergelijking met Nederland zeer aantrekkelijk!

Het Nationaal Park Eifel is zeker een aanrader voor wat betreft wandelingen en bezienswaardigheden. Kijk ook maar eens bij ons artikel: http://www.eifelinfo.nl/wandelen-in-het-nationaal-park-eifel/

Leuke blog!

Groet,
Henry, Eifel Info
http://www.eifelinfo.nl

alllovelythingsnl
Reiziger

Een taartje heb je dan zeker verdient! Mooie foto’s heb je gemaakt.

Marlisa
Reiziger

Gaaf! Ik ben van plan om deze zomer naar Zwitserland te gaan. Naar deze parken: https://chezjan.com/nl/natuurparken-in-zwitserland-en-frankrijk-2/ Hebben jullie daar ervaring met?

Groeten,

Marlisa