Duitsland Wandelen

Wandelen in Natuurpark Eifel in Duitsland

13 juni 2014
De Rur in Monschau, Duitsland

In het weekend na Hemelvaart hadden wij een lang weekend in Duitsland en België. Een sfeerimpressie van de prachtige omgeving in Natuurpark Eifel in Duitsland.

Natuurpark Eifel in Duitsland

De eerste 10 kilometer

Na een autorit van 4 uur vanuit Leeuwarden besloten we de omgeving van Monschau te verkennen. Lopend, want we hadden al zo lang stil gezeten. We maakten direct een tocht van 10 kilometer. Een eerste goede oriëntatie en verkenning van onze omgeving.

Natuurpark Eifel in Duitsland

Natuurpark Eifel in Duitsland
Griesstreusel küche in Duitsland

19 kilometer wandelen in de Eifel

Mijn langste tocht ooit van 19 kilometer liep ik in de Eifel. Wat een geweldige omgeving! We hadden de route gevonden in de ANWB Actief wandelgids Eifel en liepen door bossen en langs eindeloze groene vlaktes met koeien, zagen opgravingen uit de Middeleeuwen en kwamen door een klein dorpje. We kwamen zo’n 4 mensen onderweg tegen op een tocht van 4 uur exclusief pauzes.

Zo ongeveer op de helft van de tocht liepen we een stukje om naar een knus bakkertje. We aten er beide een gebakken ei en vonden dat we ook een stuk taart verdiend hadden. Dat werd Griesstreusel küchen, een soort kruimeltaart met griesmeelvulling. Het smaakte ons goed en we waren verrast over het lage bedrag wat we moesten afrekenen. Voor een berg eten. Het gaf ons de energie om de 19 kilometer vol te lopen. Ik vond het heerlijk en wil absoluut vaker zo’n eind lopen. Afgezonderd van alle prikkels en heerlijk genieten in de pure natuur. Like!

Overnachten in de Eifel doe je in één van de beste Landalparken van Duitsland

Natuurpark Eifel in Duitsland
Natuurpark Eifel in Duitsland
Natuurpark Eifel in Duitsland
Natuurpark Eifel in Duitsland
Natuurpark Eifel in Duitsland

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

7 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
iliveformydreams.com

Lijkt me een erg mooie omgeving!

Henry Eifel Info

Leuk artikel en mooie foto’s weer over de Eifel! En zo zie je maar dat de Eifel niet alleen een mooi gebied is om te wandelen (en je blijft telkens nieuwe mooie plekjes ontdekken) maar dat je er ook prima een (goedkope) vakantie kan hebben. De prijzen zijn in vergelijking met Nederland zeer aantrekkelijk!

Het Nationaal Park Eifel is zeker een aanrader voor wat betreft wandelingen en bezienswaardigheden. Kijk ook maar eens bij ons artikel: http://www.eifelinfo.nl/wandelen-in-het-nationaal-park-eifel/

Leuke blog!

Groet,
Henry, Eifel Info
http://www.eifelinfo.nl

alllovelythingsnl

Een taartje heb je dan zeker verdient! Mooie foto’s heb je gemaakt.

Marlisa

Gaaf! Ik ben van plan om deze zomer naar Zwitserland te gaan. Naar deze parken: https://chezjan.com/nl/natuurparken-in-zwitserland-en-frankrijk-2/ Hebben jullie daar ervaring met?

Groeten,

Marlisa

7
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x