Kraamvisite bij vrienden werd een weekendje kamperen met een camper in Nationaal Park de Biesbosch. Superleuk om dit mooie stukje natuur in Nederland te ontdekken!

Nationaal Park De Biesbosch
Nationaal Park De Biesbosch
Nationaal Park De Biesbosch
Nationaal Park De Biesbosch
Nationaal Park De Biesbosch
Nationaal Park De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is de benaming voor een zeer waterrijk natuur- en recreatiegebied in Nederland met zoetwatergetijden, kreken en wilgenvloedbossen. Het bestaat uit een aantal riviereilanden en zand- en slikplaten in de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland. Bron: Wikipedia

Kamperen in Nationaal Park De Biesbosch

Van onze buren mochten we hun fijne campertje lenen voor een weekendje weg. Leuk, want wij zijn dol op camperreizen! We gingen op kraambezoek bij vrienden in Zuid-Holland en besloten ook een kijkje te nemen in de regio. We zijn dol op natuur in Nederland, dus nu wilden we graag op ontdekking gaan in het zuiden van Nederland. Met de camper hadden we de vrijheid om te overnachten middenin het Nationaal Park bij Natuurkampeerterrein De Knotwilg. Deze camping grenst aan het water waar je altijd honderden vogels bij je uitzicht hebt. Maar we zagen hier ook schaapjes én een gave zonsondergang. Op de camping kan je terecht met je tent of camper, maar er is ook een trekkershut (leuk!). De sanitaire voorzieningen zijn prima en er is informatie te vinden over wat er in de omgeving te doen is. De perfecte uitvalsbasis om Nationaal Park De Biesbosch te ontdekken dus!

Liever niet op de camping? Je kunt ook prima overnachten in Dordrecht!

Nationaal Park De Biesbosch Nationaal Park De Biesbosch Nationaal Park De Biesbosch Nationaal Park De Biesbosch Nationaal Park De Biesbosch Nationaal Park De Biesbosch Nationaal Park De Biesbosch Nationaal Park De BiesboschNationaal Park de Biesbosch

Wandelen in Nationaal Park De Biesbosch

Op zondag was het gelukkig prima weer, en dus gingen wij wandelen in de Biesbosch. Vanaf de camping reden we zo naar het bezoekerscentrum. Hier vind je veel informatie (met en zonder toegangsprijs), maar kan je ook prima wat eten en drinken. Omdat wij net hadden ontbeten reden we door naar de Jantjesplaat (what’s in a name…) voor een wandeling van 4 kilometer. Continue hadden we een gaaf uitzicht op het water en we staken een aantal smalle bruggetjes over. Toen daar een kano onderdoor kwam was het plaatje compleet. Natuurbeleving op en top! Nationaal Park De Biesbosch doet me wel wat denken aan Nationaal Park Weerribben-Wieden in het noorden van het land. Typisch Hollands en supermooi! Uiteraard hebben we ook onze drone nog even in de lucht gehad voor een shot. Kijk wat een gave vorm van het land in het water!

Lees ook: Doen in Noord Brabant: roodtrippen langs 7 kastelen

Nationaal Park De BiesboschDordrecht Holland Dordrecht HollandEn dan is er ook nog Dordrecht!

Omdat wij op zaterdag ontzettend veel regen troffen konden we niet wandelen. En dus reden we het pondje Werkendam – Dordt op wat ons naar Dordrecht bracht. Met een dikke regenbui renden we het centrum in, maar gelukkig bleef het de rest van de dag droog. Eerst leek Dordrecht niet zo sfeervol, tot we de écht leuke straatjes ontdekten. Loop dus vooral even door, want Dordrecht is leuk en sfeervol! Wij hebben geluncht bij De Crimp en verder rondgeslenterd. Een prima stad voor een dagje of weekendje weg!

Je kunt prima overnachten in Dordrecht!

Meer leuks in Nederland:

Wil jij wandelen in Nationaal Park De Biesbosch?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jenny

Wat leuk dat jullie een camper konden lenen voor een weekendje weg in Nederland! Weg met de camper lijkt me ontzettend gaaf. Al zie ik het niet zo zitten met een dreumes (ik weet het, anderen doen het wel…).

Wanda

Nog steeds heb ik te weinig van Nederland gezien! Ook dit is weer zo’n gebied waar ik dolgraag een keertje naar toe zou willen om lekker rond te lopen.

Manon Ruitenberg

Geweldige stad Dordrecht en de Biesbos is ook schitterend. Ben wel benieuwd naar de binnenkant van de camper.

Manon

Ziet er chill uit!

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x