Nationaal Park Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden

15 augustus 2015
Nationaal Park Weerribben-Wieden

Op een mooie zomerdag gingen we op ontdekking in Nationaal Park Weerribben-Wieden, één van de 20 Nationale Parken in Nederland. Wat een geweldig mooi gebied!

Nationaal Park Weerribben-Wieden
Nationaal Park Weerribben-Wieden
Nationaal Park Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden is een nationaal park in de Nederlandse provincie Overijssel. Het nationaal park is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Het park is in 1992 gesticht. Toen heette het Nationaal park De Weerribben en omvatte het alleen De Weerribben – een gebied van 3.500 ha. In 2009 werd het park uitgebreid met De Wieden. Het herstel van de ecologische verbinding tussen De Wieden en De Weerribben werd tot stand gebracht, en het nationaal park kreeg een oppervlakte van 10.000 ha (100 km²). Bron: Wikipedia

12 kilometer wandelen

Wij startten onze wandeling van 12 kilometer vlakbij het plaatsje Ossenzijl. Hier liepen we over een prima pad door het prachtige natuurgebied. Onderweg kwamen we af en toe schattige dorpjes tegen, maar vaker was het volop natuur. Afwisselend van een open veld, moerasbos of een schattig bospaadje. Met onderweg af en toe een wandelaar, fietser of een auto, maar de rust overheerst voornamelijk in Weerribben-Wieden. Vanaf het plaatsje Kalenberg liepen we langs de Kalenbergergracht terug richting onze auto. We troffen een helderblauwe lucht waardoor de witte wolkjes prachtig afstaken. Mijn foto’s vind ik stuk voor stuk plaatjes <3

Nationaal Park Weerribben-Wieden
Nationaal Park Weerribben-Wieden

Neem de tijd in Weerribben-Wieden!

‘Neem de Tijd!’ is een digitale mammoet-wandelroute van in totaal 470 kilometer. De route is verdeeld over 36 trajecten variërend van 10 tot 25 kilometer.  ‘Neem de Tijd!’ loopt via Ecologische Verbindingszones door vier Provincies, zes Nationale Parken, twee Nationale Landschappen en twee Werelderfgoed locaties.

Op naar het volgende Nationale Park!
 Nationaal Park Weerribben-Wieden Nationaal Park Weerribben-WiedenNationaal Park Weerribben-WiedenNationaal Park Weerribben-Wieden

Meer Nationale Parken!

Wist je dat er 20 Nationale Parken in Nederland zijn? Kijk ook eens bij mijn andere blogs voor meer prachtige natuur!

Meer natuur in Nederland:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

21 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
blauwesokken

Ik vind de Weerribben ook heerlijk en prachtig! Ben helemaal zen als ik er een dagje geweest ben.
(heb je mijn mail ooit trouwens gehad Marcella? :-))

blauwesokken

Geeft niks hoor!! Weet ik in ieder geval dat m’n mail wel is aangekomen 😉 leuk!! Laat maar weten als je tijd hebt!

Ruurdje

Mooie foto’s! Tip voor de volgende keer: kano huren of als er (veel) ijs ligt schaatsen! 🙂

Kimber - Reisgenie

Jaaaa, de Weerribben zijn zo mooi! Ik ben er slechts één keer geweest, aangezien het voor mij al snel 3 uur rijden is. Ik vond het echt geweldig.

Jessica

Soms vergeten we dat er ook hele mooie plekjes in Nederland zijn hè? Heerlijk dat jullie zo vaak in de natuur in Nederland gaan wandelen (en fietsen)!

Wanda

Lijkt me inderdaad een prachtig natuurgebied! Ik zal het toch eens gaan onthouden dat we in Nederland ook best wel veel van dit soort mooie natuurparken hebben!

iliveformydreams.com

Oh wauw, die eerste foto! Prachtig stukje natuur dit.

Jenn

Zo mooi, leuk om weer eens te zien! Ik kwam er vroeger heel veel, wandelend, met de fiets of met de boot, ik woonde er vlakbij 🙂

Jenn

Mijn ouders hadden een eigen boot(je, een ijzeren punter destijds), dus we gingen regelmatig varen 🙂

Jenn

Ja, zeker wel. Maar ik kom er nog wel eens hoor, en hier zit ik ook prima op mijn plek!

Lena

Prachtige foto’s! Ik ben ook onlangs begonnen met langere wandelingen maken. Zo wandelden we door t Twiske, een prachtige natuurgebied in Noord Holland. Genieten van de natuur en buitenlucht!

21
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x