Een vlucht naar Mexico met een stopover in Philadelphia, dat leek ons wel wat! Even onze benen strekken tussen twee vluchten door én een nieuwe Amerikaanse stad ontdekken. Deze bezienswaardigheden kan je zien tijdens en stopover Philadelphia.

Philadelphia America

Philadelphia is een stad in de Amerikaanse staat Pennsylvania, in het oosten van het land. Met ruim 1,5 miljoen inwoners (2014) is het de zesde stad van de Verenigde Staten. De letterlijke vertaling van het Griekse woord Philadelphia is ‘broederliefde’.

Een stopover in Philadelphia

Na een vlucht van zo’n 8 uur met American Airlines stonden we eerst een uur in de rij voor een stempel in ons paspoort. Dat voelt best wel lang voor een stopover, maar goed. Daarna hadden we gelukkig snel onze bagage en waren rap de luchthaven uit. We stapten in een taxi en lieten ons bij ons hotel brengen. Voor ons Nederlandse ritme was het al avond, maar in Amerika was het een uur of 2 in de middag. De volgende ochtend vlogen we verder naar Mexico, dus we hadden een middag en avond de tijd om Philadelphia te ontdekken. Niet lang, maar wel een fijne onderbreking na een lange vlucht. Na het inchecken in ons hotel fristen we ons op en doken meteen de stad in. We besloten eerst wat te eten bij het Hardrock Café, daarna gingen we onze benen strekken én wat van de stad zien!

Lees ook: een stopover in Singapore

Philadelphia America
Philadelphia America

Authentiek versus modern

Wat ons direct opviel is het sfeervolle stadsbeeld met mooie, versierde gebouwen. Authentieke gebouwen geven een stad sfeer en stijl. Typisch Noord-Amerikaans is het om naast zo’n oud gebouw een spiegelend hip kantoorgebouw te zetten. We zagen het ook veel in ChicagoToronto en Londen.  Soms zie je in zo’n spiegelgebouw letterlijk een authentiek gebouw weerspiegelt worden. Ik hou wel van dat contrast, het prikkelt. In Philadelphia zie je trouwens ook een toren die verdacht veel op de Empire State Building in New York lijkt. Grappig!

Philadelphia AmericaNational Independence Historic Park

De Independence National Historic Park mag je niet missen als je in Philadelphia bent. In de Independence Hall werd in 1776 de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring getekend, dus het is een ontzettend bijzondere plek. Je kunt er een (korte) rondleiding krijgen door die heel interessant schijnt te zijn. Wij hebben hier niet de tijd voor genomen. Tegenover de Independence Hall vind je het symbool voor de vrijheid, de Liberty Bell.

Philadelphia America

Philadelphia City Hall

Het nieuwe stadhuis van Philadelphia is een opvallende verschijning met een toren van maar liefst 167 meter hoog. Tot 150 meter kan je met een lift bij een uitzichtsplatform komen. Nog hoger op de de toren staat het standbeeld van William Penn, de stichter van Philadelphia. Ook is de staat Pennsylvania naar hem vernoemd. De toren van City Hall zie je overal in de stad boven de gebouwen uit steken. Een kenmerkend herkenningspunt!

Weetje: Philadelphia City Hall is het hoogste overheidsgebouw van Amerika

Philadelphia AmericaPhiladelphia AmericaMeer bezienswaardigheden in Philadelphia

Helaas hadden wij last van slaapgebrek en een jetlag, dus we hebben nog wel een eind door het centrum gelopen, maar hebben geen specifieke bezienswaardigheden bezocht. Wel heb ik nog een lijst vol bezienswaardigheden die het ontdekken waard zijn:

  • Eastern State Penitentiary, een oude gevangenis uit 1829. Je kunt er ’s avonds griezelen met Terror Behind the Walls.
  • Philadelphia Museum of Art met de beroemde Rocky Steps.
  • University of Pennsylvania – oftewel Penn -, één van de meest prestigieuze universiteiten van Amerika.
  • Fairmount Park, een enorm uitgestrekt park met onder andere de Philadelphia Zoo.
  • Philadelphia’s Magic Gardens met een mozaïek van stenen, tegeltjes, spiegeltjes, porselein en flessenglas.
  • Reading Terminal Market, een gezellige foodmarket.
  • Altijd leuk: een honkbalwedstrijd kijken van de Philadelphia Phillies
  • Penn’s Landing, er zijn daar vaak leuke evenementen
  • Voor de liefhebber: Philly cheesesteak eten

Boek je activiteit!


Philadelphia AmericaMeer over Amerika:

Meer stopovers:

Wil jij Philadelphia bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Philadelphia America
Philadelphia America
Philadelphia America
Philadelphia America

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Lieke van Veen

Ik heb er nog nooit over nagedacht om Philadelphia te bezoeken, maar op deze foto’s ziet het er erg mooi uit.

Ann|reisblog wANNderful

Ik vind een bezoek aan Eastern State Penitentiary een absolute aanrader! Deze ex-gevangenis is maar voor een stukje gerenoveerd, de rest is gewoon vervallen. Heel knap voor foto’s.
Was de oudste echte gevangenis in Amerika en je ziet er ook de cel waar Al Capone opgesloten zat. En je schrikt er van de cijfers: zo veel Amerikaanse gevangenen! In verhouding veel meer dan bij ons. Het doet je nadenken over het systeem van straf en boete dat we hanteren,

Judith van der Linden

Ik hou er ook wel van om de plek van je tussenstop om te turnen in een korte city trip. Ik deed het eerder in Dubai, Xiamen en Toronto. Philadelphia lijkt me best een leuke stad. Ik zou zeker die gevangenis willen bezoeken en de Philly cheesesteak proberen.

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x