Tijdens ons bezoek aan Sardinië hebben we veels te weinig tijd genomen om het eiland te verkennen. We eindigden onze reis in hoofdstad Cagliari waar we amper wat van gezien hebben. Jammer ontdekte ik pas veel later, want er is veel te zien & doen in Cagliari!

Marcella op Sardinië, Italië

Cagliari is de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sardinië. Dicht bij de stad ligt Cagliari Airport waar je gemakkelijk een auto kunt huren om het eiland te ontdekken (aanrader!).

Roadtrip Sardinië van het noorden naar het zuiden

Een paar maanden voordat onze roadtrip West-Amerika van 5 weken deden we een lang weekend op het eiland Sardinië. Voor mijn eerste kennismaking met Italië bleken we veels te weinig tijd hebben uitgetrokken want Sardinië heeft prachtige bezienswaardigheden! Vanuit het noorden reden we via het oosten naar hoofdstad Cagliari. Er zijn geen snelwegen, waardoor we niet zo hard konden rijden en dus lang onderweg waren. Neem dus de tijd voor je roadtrip! Eenmaal in Cagliari hebben we niet veel gezien omdat we niet veel tijd hadden én moe waren. Jammer, want intussen weet ik hoeveel moois er rondom Cagliari te zien is! De zomer en nazomer is de ideale tijd om naar Sardinië te reizen, dus ik vertel je waarom je meteen moet gaan boeken.

shutterstock_Cagliari

De oude haven

Je vliegt met KLM in 2,5 uur rechtstreeks naar Cagliari, een prima uitvalsbasis om Sardinië te ontdekken. Neem een paar dagen om op ontdekking te gaan. Cagliari is net als Rome gebouwd op 7 heuvels. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je stedentrip sterke kuiten kweekt doordat je veel klimt én daalt in het centrum. De haven van Cagliari is gebouwd in de zevende eeuw, je vindt er een levendige buurt met nauwe straatjes, oude huizen en leuke eettentjes. De straat die je niet mag overslaan is Via Roma: vol statige gevels met een lange galerij met winkels en restaurants. Vanaf het kasteel – wat boven de stad uit steekt – heb je een fantastisch uitzicht op de kust.

shutterstock_CagliariMiddeleeuwse stad Cagliari

Het oude deel van de stad heet Castello. Hier vind je karakteristieke nauwe straatjes en prachtige historische gebouwen, maar ook de oude stadsmuren, kathedraal Duomo di Cagliari en musea. Een schitterend panoramisch zicht heb je vanaf Bastione Saint Remy, het belangrijkste bouwwerk van de stad. Torre di San Pancrazio is de hoogste toren en hét symbool van de stad. Orto Botanico dell’ Universita di Cagliari is een uniek stukje groen in de oude binnenstad naast de universiteit. Vlakbij vind je Anfiteatro Romano, het eeuwenoude Romeinse Amfitheater van Cagliari. Het wordt nu als openluchttheater gebruikt.

Het bijzondere van Cagliari is dat je er meerdere grotten en ondergrondse gangen middenin het centrum vindt: Cavity of Via Vittorio Veneto, Grottoni dei Giardini Pubblici en Garden of the Capuchins bij Vico I Luigi Merello. Het zijn overblijfselen uit de Romeinse tijd en werden tijdens de oorlogen gebruikt als schuilplaats. Ook na de oorlog hebben hier mensen gewoond, omdat hun huis vernield was.

shutterstock_Poetto CagliariSpiaggia del Poetto

6 kilometer vanaf het centrum van Cagliari ligt het prachtige zandstrand Poetto. Dit strand is maar liefst 6 kilometer lang. Is het te warm om op het strand te liggen? Huur dan vooral een bootje. Zo krijg je een geweldig uitzicht op Cagliari en kan je goed zien dat de stad op 7 heuvelen is gebouwd. Achter Spiaggia del Poetto ligt het beschermd natuurgebied Stagno di Molentargius. In dit moerasgebied kan je het hele door flamingo’s spotten. Ook vind je hier de zoutpannen met gekleurd water in een bijzondere kleur. Dat doet me denken aan het knalroze Las Coloradas in Mexico. Al vind je ze in Sardinië natuurlijk een stuk dichter bij huis!

shutterstock_Monte UrpinuMonte Urpinu

Het stadspark Monte Urpinu van 350.000 m² is eeuwenlang gedomineerd door wilde natuur. De naam van het park betekent in het Sardijns volpino, wat vos betekent: één van de oorspronkelijke bewoners van het gebied. Sinds de negentiende eeuw staat het park vol Aleppo-dennen. Vanaf Monte Urpinu heb je een geweldig uitzicht op Cagliari en Campidano. Bron foto’s: Shutterstock

Lees ook: tips om het beste uit je vakantie op Sardinië te halen

Meer over Italië:

Staat Sardinië op jouw wishlist?

 

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. Ik deel in mijn artikelen alleen mijn persoonlijke mening. Lees ook mijn disclaimer.

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Dominique | dominiquetravels.com

Sardinië lijkt me een hele mooie bestemming om te bezoeken. De foto’s zien er in ieder geval weer heel goed uit!

2
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x