Het eerste buitenland waar ik kwam was Duitsland. Als kind verbleven we in de zomervakantie meestal in Duitsland. Ik heb aan die periode goede herinneringen. De mooie steden, intrigerende kastelen, prachtige landschap en het lekkere eten. Ondanks dat ik nu de hele wereld verken, kom ik nog regelmatig in Duitsland. Meestal voor een stedentrip, maar ook voor een fijne wandeling of fietstocht. Er is nog zoveel te ontdekken in ons buurland!

Handige reisgidsen: Capitool Duitsland, Rustiek kamperen in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, De Groene Reisgids Duitsland Noord, De Groene Reisgids Duitsland Zuid, Lannoo’s Autoboek Duitsland en National Geographic Duitsland
Voor onderwegMichelin Atlas Duitsland, Benelux, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië Marco Polo Wegenatlas Duitsland (favoriet!)
Camper of huurauto: je camperreis boek je bij Travelhome (vraag een gratis reisgids aan!) en een huurauto inclusief verzekering boek je bij Sunny Cars
Op mijn Duitsland wishlist
Wandelen in onder andere het Zwarte Woud, de Harz, Hohes Venn, Thüringer Wald, Altmühltal en Veenland, terug naar Trier en Cochem (daar ben ik als kind geweest), het Duitse waddengebied ontdekken, stedentrips naar München, Hannover en Keulen, terug naar Bremen in de lente/zomer en terug naar waddeneiland Borkum. Goeie tips zijn altijd welkom!

Natuur

Stad

Benieuwd naar meer bestemmingen die ik bezocht heb? Kijk op mijn pagina reisbestemmingen!