Een workation in Limburg, dat wilden we wel eens proberen. Dankzij het thuiswerken ontdekten we dat we ook op andere plekken kunnen werken, dus gingen we na werktijd op ontdekking in het zuiden. Benieuwd hoe dat ons bevallen is?

Workaway in Limburg 2021
Marcella en Bros Workaway in Limburg 2021

Waarom een workation?

Thuiswerken, dat vinden wij fijn en we kozen er bewust voor om dat deels te blijven doen met de komst van hond Bros. Toch valt het tijdens de lockdown niet mee om áltijd verplicht thuis te werken. Elke dag dezelfde omgeving, dat gaat ten koste van onze inspiratie. En dus besloten we om uit te proberen of een workation wat voor ons is. Na maandenlang thuiswerken is wel bewezen dat werken op een andere locatie ook prima kan met een baan in loondienst. En dus waanden we ons een week als Digital Nomads in het zuiden van het land.

Maasduinen Limburg
Maasduinen Limburg

Wat zochten we?

We blijven bewust in Nederland vanwege het benutten van onze 4G-bundels als alternatief voor de wifi. Onze workation in Limburg doen we in de eerste week van de zomervakantie. Dat is een rustige periode waarin we minder overleggen hebben en meer tijd om iets uit/weg te werken. Kunnen we die nieuwe inspiratie ook meteen inzetten. We kiezen voor een appartement met ruime woonkamer met eettafel en een keuken. Ook vinden we het fijn om te vertrekken op vrijdag zodat we direct een paar dagen op verkenning kunnen en niet meteen aan het werk moeten. Onze werkdagen korten we in zodat we vanaf 3 uur op pad kunnen.

Inpakken maar!

Onze auto moeten we creatief inpakken. Bros zit achterin de auto en neemt bijna de hele kofferbak in beslag. We gaan fietsen huren, maar onze hondenfietskar nemen we wel mee. We nemen de dakkoffer van de buren over zodat de fietskar en onze tassen met kleren op het dak kunnen. Op de achterbank zetten we een grote bak met onze werkspullen en een krat met wat boodschappen en een paar bordspellen. Onze rugzakken passen er nog bij en we zijn klaar om te gaan!

Grubbenvorst Workaway in Limburg 2021
Grubbenvorst Workaway in Limbirg 2021
Clevers Grubbenvorst Limburg
In de Witte Dame Grubbenvorst Limburg

Onderdeel van Grubbenvorst

Tijdens onze zoektocht vonden we de prachtige appartementen van In de Witte Dame in het dorp Grubbenvorst. Nieuw, met een eigen terras én hond Bros mag mee! Je zal je verbazen over de hoeveelheid accommodaties die afvallen als je aangeeft dat je de hond mee wilt nemen (ik zal onze tips voor reizen met een hond blijven delen!). Limburg is voor ons geen onbekend gebied, maar het noorden van de provincie is dat wél. Vaker ontdekten we het zuiden en dus spreekt Grubbenvorst en omgeving ons erg aan om te ontdekken tijdens de workation in Limburg. Omdat we in een dorp verblijven voelt het al snel alsof we er onderdeel van zijn. Op de tweede dag zitten we middenin een jeu de boule toernooi met het hele dorp en tijdens het wandelen met Bros krijgen we tips van de locals. Wat is dat leuk!

Marcella en Bros Workaway in Limburg 2021
Reindersmeer Limburg
Marcella en Bros Workaway in Limburg 2021
Workaway in Limburg 2021
Krickenbecker See Deutschland

Hoe was het weekend?

Vrijdag is een reisdag en de rit vanuit Groningen naar Limburg is altijd lang. We maken een stop in Beekbergen voor de lunch en een wandeling. ’s Avonds ploffen we op het terras van In de Witte Dame voor een heerlijk diner. Op zaterdag halen we de elektrische fietsen op die we voor een week gehuurd hebben. We steken met de pont over naar Arcen en rijden in 30 kilometer naar Nationaal Park De Maasduinen. Hier genieten we van een goddelijke lunch en vervolgens gaan we wandelen langs het prachtige Reindersmeer. Deze tip hadden we gekregen van locals uit onze tijdelijke woonplaats. We lopen nog wat rond in het mooie nationaal park en fietsen via een nog veel gavere route terug naar ons appartement. We kwamen een megagroot zadel tegen en deden er een heuse fotoshoot.

Zondag kriebelt het en besluiten we Duitsland in te rijden. Voor het eerst sinds 9 maanden in ’t buitenland en Bros’ eerste keer over de grens. We nemen een kijkje bij de Krickenbecker See, een wonderschoon gebied. De start van onze geplande wandeling kunnen we helaas niet vinden en dus lopen we een eindje tussen de bomen. Na een kijkje bij Zwart Water in Venlo zijn we uitgefietst en keren we terug in Grubbenvorst en genieten er van een ijscoupe van de beroemde ijssalon Clevers.

Workaway in Limburg 2021
Arcen Limburg
Venlo Limburg

En hoe bevalt het werken tijdens de workation?

Op maandag start onze workation in Limburg en richten we onze werkplekken in. Beide hebben we een laptop met een laptopstandaard mee en een apart toetsenbord en muis. We benutten het zitje buiten als ‘overlegplek’ zodat de ander er geen last van heeft. De werkdag vliegt om en voor we het weten konden we weer met de fiets op pad. We blijven dit keer in de buurt en bezoeken Blue Berrie Hill in Broekhuizen. Vervolgens rijden we door naar Arcen waar we een kijkje nemen in de compacte stad en bij de ingang van de kasteeltuinen. Omdat de komende dagen regen verwacht wordt besluiten we het er nu van te nemen en dus eten we op een fijn terrasje.

Dinsdag start de regen en dus moeten we creatief werken in één ruimte. Gelukkig helpt de Bose Quietcomfort prima als één van ons een overleg heeft. We rijden na werktijd naar Venlo. Dit keer met de auto want er is veel regen. Venlo is een compacte stad, dus na een ronde door het centrum zijn we al snel klaar. We drinken wat en nemen een kijkje bij een aantal winkels. Via de supermarkt rijden we terug naar ons appartement.

Nationaal Park de Groote Peelen Limburg
Nationaal Park de Groote Peelen Limburg
Eendenmeer Limburg
Grubbenvorst Workaway in Limburg

En hoe is de rest van de week?

Woensdag regent het ook weer, maar ’s middags is het gelukkig droog. We rijden met de auto naar Nationaal Park de Groote Peel waar we een mooie route lopen vanaf het bezoekerscentrum. Fijn om weer in de natuur te zijn! Jammer dat we niet kunnen fietsen, al is deze bestemming sowieso wat te ver weg voor een fietstocht, dus het komt zo mooi uit. Leuk om deze week 2 van de Nederlandse Nationaal Parken te ontdekken!

Donderdag zit onze werkweek er alweer bijna op en dus vliegt de werkdag om. We nemen een kijkje bij een bedrijf met locale producten en nemen wat mee voor thuis. Vervolgens rijden we weer richting Nationaal Park de Maasduinen. Dit keer gaan we wandelen buiten het stadje Bergen bij het Eendenmeer. Nieuw-Bergen blijkt helaas geen leuke stad te zijn én ze hebben er geen geschikte horeca. Na een tijdje zoeken eten we wat met zicht op ’t Leukermeer.

Vrijdag pakken we onze spullen en leveren we onze fietsen weer in. Helaas hebben we ze maar 3 van de 7 dagen kunnen gebruiken, maar het is niet anders. Omdat het weer regent en het water in Limburg intussen erg hoog staat rijden we naar de Veluwe. Hier lunchen we bij Houtplaats en wandelen we rond Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden. Een mooie onderbreking van onze lange rit en fijn om even de benen te strekken!

Workaway in Limburg 2021
Marcella en Bros Workaway in Limburg 2021
Reindersmeer Limburg

Hoe beviel de workation in Limburg?

We vinden het erg fijn om een week op ontdekking te gaan in een heel andere omgeving. Dat we daar niet alles van kunnen zien omdat we ook moeten werken vinden we niet heel erg omdat we de eerste dagen flink veel gezien hebben. Ook is het vanwege alle regen simpelweg niet mogelijk om onwijs veel te zien, dus dat beperkt onze mogelijkheden al. Het is natuurlijk wel jammer dat we door alle regen niet meer konden fietsen want de natuur rondom Grubbenvorst is werkelijk prachtig.

Het werken ging ons prima af. De wifi was vrij stabiel, dus de hotspot hebben we slechts een paar uurtjes moeten gebruiken. Wel waren er elke dag werkzaamheden aan het terras rondom ons appartement en die herrie irriteerde ons al snel. En we zoeken een volgende keer een grotere tafel omdat alles nu nét paste. De stoelen zaten prima voor een halve werkdag.

We willen zeker vaker een workation gaan doen want de wisseling van de omgeving beviel ons prima. Ook is het fijn om langer dan een (lang) weekend ergens te zijn en de omgeving wat beter te leren kennen. In januari doen we een workation in Zeeland, maar ook diverse locaties in België en Duitsland staan op onze wishlist.

Is een workation in Limburg wat voor jou?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

10 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Saskia

Wat een heerlijke foto’s! echt genieten, leuk!

Yvonne

Groot gelijk, om lekker ergens anders aan het werk te gaan! Voor ons beiden niet mogelijk met onze huidige baan, maar ik zou het zeker ook doen als dat anders was. En jullie hebben een hele mooie omgeving uitgekozen om een week ter verblijven. Voordeel van de zomer is ook nog dat het lekker lang licht is. Zo kun je eind van de middag nog lekker op pad.

Janet

Ik snap heel goed dat een andere omgeving weer voor nieuwe inspiratie kan zorgen. De accommodatie ziet er prachtig uit, heerlijk plekje om te werken lijkt me.

Linda

Wat leuk dat jullie dit hebben geprobeerd en fijn dat het wel beviel. Voor mij is dit niks, omdat ik niet vanuit huis kan werken, maar anders lijkt het mij ook wel wat. Wisselen van omgeving kan echt even heel fijn zijn!

Kelly

Wat fijn dat dit mogelijk is voor jullie en Bros kan lekker mee op pad. Voor mij geen optie omdat ik niet vanuit huis kan werken.

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x