20.000 kilometer naar Nieuw-Zeeland, dat vlieg je niet zomaar. Wij kozen ervoor om onszelf tussendoor wat rust te geven onderweg en dus deden we een stopover in Singapore. Een moment om de stad kort te verkennen!

Singapore

Stopover Singapore: over de helft

Omdat we met Singapore Airlines vlogen, hadden we onze stopover in Singapore. Wat ons betreft perfect want toen waren we met 12 uur vliegen over de helft van onze vliegtijd naar Nieuw-Zeeland. Op de heenweg hadden we 16 uur in Singapore en op de terugweg 20 uur. Beide keren stond de stempel al om 17 uur in ons paspoort en vlogen we pas de volgende ochtend of middag. Perfect!

Stopover Singapore: met de metro naar het centrum

Onze koffers waren doorgelabeld naar Auckland, dus daar hadden we geen omkijken naar. Voor een paar euro pakten we de metro naar het centrum van Singapore. Je verlaat de luchthaven dus, vandaar de stempels (ook als je de stad weer verlaat). Het metronetwerk van Singapore is heel overzichtelijk. Bij ons station was het wel even zoeken, maar onze offline map hielp ons prima op weg naar ons hotel.

Lees ook: tips om Singapore gratis te ontdekken

Singapore
IMG_5433.JPG

Duik in het zwembad

Eerlijk is eerlijk: zowel op de heen- als de terugweg waren we toch best kapot van de lange lange vlucht zonder slaap. Erg veel hebben we niet gezien van Singapore. Maar wat was het fijn om even dat vliegtuig uit te zijn! Heerlijk om in het zwembad in te duiken, jezelf op te frissen en even goed te slapen. De stopover in Singapore was fijn en deed ons goed. Het hielp ons om weer enigszins uitgerust verder te vliegen, want na Singapore kwam er op de heenweg nog 10 uur en op de terugweg zelfs 13 uur vliegen.

Marina Bay Sands

Natuurlijk moesten we gewoon eten, dus we gingen op pad in China Town, waar ons hotel (op de heenweg) zat. Het Chinees Nieuwjaar was net gevierd, dus daar zagen we nog de resten van. Op de terugweg zagen we meer en ik wilde Marina Bay Sands graag zien. Wat een indrukwekkend hotel, winkelcentrum en icoon in één! We zaten vlakbij Riverside Point en keken er onze ogen uit. Daar zou ik graag wat langer willen rond lopen!

Singapore

Aanrader voor een stopover in Singapore

Ik zou een stopover in Singapore zeker aanraden. Het voordeel is dat Singapore een stad is en je dus niet slechts een mini beetje van een land ziet. Uiteraard hadden we nog veeeel meer in de stad kunnen bekijken, maar ook als je dat niet doet is dat prima. Wij hebben in ieder geval rust kunnen pakken tijdens onze stopover in Singapore en dat was erg fijn!

Heb je meer tijd in Singapore? Lees dan de tips voor Singapore bij Worldwife!

Boek je activiteit!


Meer stopovers:

Wat zou jij doen tijdens een stopover in Singapore?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

13 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Carpe Diem

Wat een goede tip! Vriendlief zei al dat hij bij een volgende lange vlucht, graag een tussenstop maakt. Singapore is een goede keuze lijkt mij!

Lisette | Travellust.nl

Ik ben slechts 2 dagen in Singapore geweest, terwijl we in Maleisië verbleven. Dit was de goedkoopste optie, want met een budget van 15 euro per dag red je het niet als je ook nog in Singapore wilt verblijven. Vanwege dat krappe budget hebben we helaas niet heel veel kunnen doen, waardoor de stad op dat moment wat tegenviel. Toch wil ik eens terug, met een groter budget, om Singapore een tweede kans te geven!

Stephanie | Expeditie Aardbol

Wat fijn dat jullie even konden bijkomen in een hotelletje! Ik zou ook echt gebroken zijn van zo’n lange vliegreis en dan is zo’n grote Aziatische stad wel even een fijn stoppunt. Ben nooit in Singapore geweest, maar goed om te weten dat het wel de moeite waard is om even rond te kijken!

karlijntravels

Inderdaad een fijne tussenstop, dat Singapore! Ik vond het echt een hele leuke stad, helemaal niet steriel zoals iedereen zegt.

Mandy- alllovelythings.nl

Singapore is dan inderdaad een goede tussenstop. Ik vloog naar Thailand via Singapore. Op de terugweg moesten we 8 u wachten op het vliegveld, maar het vliegveld is zo groot en er is zo veel te doen (bios, zwembad, vlindertuin etc.) dat we nog moest rennen voor onze vlucht.

blauwesokken

Ik hoor van veel mensen dat Singapore een fijne tussenstop is tijdens het maken van een lange reis.
Mijn langste vlucht was vier en een half uur en dat vond ik al veeeel te lang haha! 😉 maar je moet er wat voor over hebben om wat van de prachtige wereld te zien 🙂 Ik vind het zo gaaf dat jij/jullie al zoveel moois hebben gezien!

Sandra

Leuk zo’n bliksembezoek aan zo’n wereldstad. Ik ben trouwens wel benieuwd wat je nou uiteindelijk kwijt was voor je hotel in Singapore? Ik heb namelijk geen idee hoe de prijzen zijn in Singapore?

exploristanl

Ik hoor altijd dat Singapore een van de duurste steden is om te wonen, wereldwijd. (Misschien naar verhouding van inkomsten?). Ik wist wel dat het niet heel goedkoop zou zijn inderdaad, maar ik zou er graag eens heen gaan!!

evahopstaken

I ♥ Singapore. Een paar weken geleden was ik er nog voor een paar dagen, en sliep in het Novotel Singapore Clarke Quay hotel. Weten wat ik daar van vond, dat lees je op deze site: http://ikvliegveel.com/novotel-singapore-clarke-quay/

Linda | travellersoftheworld

Wij gaan deze zomer onze reis starten en eindigen in Singapore, de eerste dag overnachten wij alleen om gelijk verder te gaan, maar wij willen wel aan het einde de stad een paar dagen bezoeken! Ik ben heel benieuwd, als stopover lijkt het mij ook een fijne stad!

Terje

Wij houden ook een stopover maar we hebben het hotel op de luchthaven geboekt, we kunnen ons dan even opfrissen en ook een duik nemen! De stopover duurt maar 11u. Heb je nog tips om op de luchthaven door te brengen?

13
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x