Fietsen in Emsland, dat is ontzettend leuk! Het is er mooi en fijn uitgestrekt. Wij fietsten er twee prachtige routes. Ik neem je mee op de fiets!

Papenburg Germany

Het Emsland is een landkreis in het westen van de Duitse deelstaat Nedersaksen. Het grenst in het noorden aan het Landkreis Leer in Oost-Friesland, in het oosten aan het Landkreis Cloppenburg en Landkreis Osnabrück, in het zuidwesten aan de Grafschaft Bentheim, in het westen aan de Nederlandse provincies Groningen en Drenthe en in het zuiden aan het Münsterland in Noordrijn-Westfalen. Bron: Wikipedia

Fietsen in Emsland

Vanaf ons huis in Groningen tot het Arkadenhaus Hotel Freiherr von Schwarzenberg in Papenburg is het een uur rijden. Wij zijn niet eerder in Papenburg of de regio Emsland geweest, dus het wordt hoog tijd om er op ontdekking te gaan! Het ziet er mooi weids en landelijk uit, wat een heerlijk weekend! We lunchen in Papenburg bij een bakkertje, klungelen met fietsbanden en stappen op voor de eerste kilometers fietsen in Emsland!

Lees ook: wandelen in Teutoburgerwald

Fietsen in Emsland Germany
Fietsen in Emsland Germany
Fietsen in Emsland Germany
Fietsen Emsland Germany
Fietsen in Emsland Germany
Fietsen in Emsland Duitsland

Fietsen in Emsland: rondje Papenburg – 45 kilometer

Na een slechte start zijn onze banden eindelijk alle 4 in orde en kunnen we opstappen. Voor het fietsen in Emsland zijn er veel mooie fietsroutes. Wij starten met een rondje om Papenburg en hebben uitgezocht dat we het rode bordje ‘route 4’ van de fietsroutes kunnen volgen. Het wordt in het begin een raar rondje in de stad want we fietsen verkeerd en komen na een paar kilometer weer terug bij ons startpunt. Vervolgens rijden we kilometers lang op een fietspad met stoeptegels vlak naast de weg. Ook worden we over een zandpad gestuurd. Het doet ons realiseren dat we mazzel hebben met al die keurige fietspaden in Nederland.

Het duurt even, maar uiteindelijk belanden we op mooie en fijne fietspaden in het landelijk gebied. Dat is genieten! We fietsen door knusse dorpen, een mooi natuurgebied en weidse landschappen. Op de terugweg rijden we langs de imposante Meyer Werft in Papenburg. Hier maken ze cruiseschepen voor opdrachtgevers over de hele wereld. Heel leuk om te zien. Na 45 kilometer komen we terug bij ons hotel. Tevreden over de eerste kennismaking met fietsen in Emsland!

Fietsen in Emsland Germany
Fietsen in Emsland Germany
Fietsen in Emsland Germany
Fietsen in Emsland Germany
Fietsen in Emsland Germany
Fietsen in Emsland Duitsland

Fietsen in Emsland: Rondje Sögel – Lathen – 62 kilometer

We gaan op zaterdag op ontdekking op de Meyer Werft en we ontdekken Meppen en Lingen. Zondag gaan we weer fietsen in Emsland. Dit keer is het plaatsje Börger onze uitvalsbasis. Hier rijden we meteen al op mooie fietspaden. In Sögel nemen we een kijkje bij Schloßpark Clemenswerth. Heel leuk om te zien! We rijden over mooie landelijke weggetjes, treffen een heuse ceremonie met een muziekcorps in een dorpje en fietsen over een uitgestrekte militaire basis. Na de lunch in Lathen rijden we langs het spoor van de voormalige magneetspoorbaan die in Duitsland getest is, de Transrapid. Bijzonder om te zien. De laatste kilometers terug naar Börger waren voor mij erg zwaar, mijn energie is op. Maar ik heb de 62 kilometer gehaald! Fietsen in Emsland is leuk, het is er heel mooi!

Wij willen zeker vaker fietsen in Duitsland! Lees ook over De Oder-Neiße-Radweg op de Duits-Poolse grens en mountainbiken in de Harz!

Meer leuks in Duitsland!

Lijkt fietsen in Emsland jou leuk?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Wij waren op uitnodiging een weekend in Duitsland. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. Ik deel in mijn artikelen alleen mijn persoonlijke mening. Lees ook mijn disclaimer.

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

10 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
chucky1012

Zo leuk 👌
Had regelmatig over dit deel van Duitsland gelezen….
Het is daar prachtig.
Fijn dat jullie zoveel gefietds hadden om te genieten vasn het prachtige landschap…..

Fijne dag ☀😉

Sanne Grieten

Wauw, dit zou mijn zus zo ongelofelijk interessant vinden, hé. Ze is een echte fietsliefhebber en fietst elke dag zovelen kilometers! Wanneer ze eens kan, neem ik haar gerust eens mee op deze mooie routes in Emsland!

Wanda

Leuk om te lezen dat die regio jullie zo goed is bevallen! Wij komen er ook wel regelmatig maar dan vooral om even rond te slenteren in Papenburg, Lingen of Meppen. Gefietst hebben we er nog nooit maar lijkt me absoluut wel leuk om te doen. Dat schlosspark zet ik trouwens ook even op mijn lijstje!

Sabine

Dit lijkt me heerlijk! Is ook echt iets voor mij op de fiets 🙂

[…] Ga je liever fietsen in Duitsland net over de grens? Marcelle Molenaar ontdekte het Emsland op de fiets en schreef een blog over de mooiste fietstochten in het Emsland. […]

[…] lezen: meer tips voor mooie fietsroutes in het Emsland geeft Marcella op haar […]

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x