Reisblogger Marcella Molenaar

Marcella

Hallo, ik ben Marcella Molenaar: reisblogger en communicatieadviseur! Reizen doe ik erg graag. Ik vind het heerlijk om een andere cultuur te leren kennen, mooie steden te ontdekken en te genieten van de prachtige natuur. Met Jan reis ik regelmatig binnen én buiten Europa. We zijn dol op roadtrips, maar ook stedentrips maken we vaak.

Tijdens onze stedentrips proberen we altijd een fikse dosis natuur toe te voegen. Ik geef je onze tips!

Samenwerken met Marcella

Als reisblogger leg ik mijn ervaringen vast in artikelen met mooie foto’s én in reisfilmpjes. Ik wil mijn lezers inspireren om de wereld te ontdekken. Dichtbij, maar ook verder van huis. Samenwerkingen voor een (individuele) persreis, een review van een accommodatie of het schrijven over een leuke hotspot ga ik graag aan! Kijk daarvoor bij de mogelijkheden voor een samenwerking en neem contact op via marcellamolenaar@gmail.com.

Worldmap 2018

Ik bezocht 32 landen binnen én buiten Europa

2019

Januari – Sallandse Heuvelrug
Mei
– Kopenhagen
Nog niet zeker – Noorwegen, Zwitserland & Finland

2018

FebruariLissabon, Sintra en een mini roadtrip Portugal
AprilTeutoburgerwald (Bad Iburg)
MeiFietsen op de Veluwe
JuniWeekend Winterswijk & Fietsen in Duitsland (Papenburg)
JuliNice, Monacoveeeeel natuur in de omgeving!
AugustusLonden
SeptemberSchiermonnikoog
Oktober/novemberRoadtrip Mexico

Stats

 • In veel landen ben ik maar 1x geweest: Cuba, Ierland, IJsland, Kroatië, Marokko, Mexico, Monaco, Nieuw-Zeeland, Noord-Ierland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Schotland, Thailand, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad en Zweden.
 • Ik ben 2x geweest in Luxemburg, Singapore, Denemarken en Griekenland.
 • Ik ben 3x geweest in Canada en Italië.
 • In Spanje, Engeland, Amerika en Frankrijk ben ik 4x geweest.
 • En in België en Duitsland was ik ontelbaar vaak.
 • De enige stad buiten Nederland waar ik 3x ben geweest is Antwerpen. Ik bezocht geen buitenlandse stad vaker dan drie keer. Steden die ik 2x bezocht: Londen, Parijs, Barcelona, Newcastle, Brussel en Berlijn. Buiten Europa ben ik 2x geweest in Singapore en Toronto. Ik heb een wishlist met steden die ik vaker wil bezoeken.

Lange wishlist!

Als reisblogger is het lijstje met waar ik nog heen wil lang. Zo staat Australië met stip bovenaan mijn Wishlist ABC. Ook breng ik nog graag een bezoek aan Argentinië, Chili, Japan, Indonesië en China. Binnen Europa maak ik nog ontzettend graag een roadtrip door Noorwegen, Slovenië, Italië, Schotland, Spanje, Malta en Portugal. Wensen voor stedentripjes zijn er ook zeker genoeg met op ons lijstje onder andere Riga, Madrid, Napels, Marseille, Stockholm en Wenen.

Wij zullen ons niet snel vervelen 😉

Mijn bestemmingen:

Naast deze bestemmingen ben ik ook in Kroatië en Turkije geweest, maar daar heb ik (nog) niet over geschreven. 

 

Marcella, DolomietenMarcella, Mont Saint Michel

14 Comments

 • Reply Jan van der Veen 16 oktober 2013 at 13:45

  Ik begin steeds meer te zien in een ritje naar Zuid Frankrijk in de zomer van 2014… 😉

  • Reply Marcella 30 maart 2015 at 13:31

   Zo zuidelijk was Normandië niet 😉

 • Reply tessaheitmeijer 18 december 2013 at 13:26

  Wat een te gekke reizen heb je al gemaakt! Ik vind mezelf redelijk reislustig, maar heb wel een erg overheersende angst voor vliegen 😛 Desondanks ben ik toch al naar verre bestemmingen als Thailand geweest, en bezoek ik komend jaar Vietnam (en Newcastle haha). Zucht… de wereld is zo mooi! 🙂

 • Reply Jenny 9 januari 2015 at 13:13

  Wat leuk zo’n kaart!

  Ooit had ik kaartjes op mijn site (ouderwets, niet-interactief), toen heb ik ze er allemaal afgehaald, en nu twijfel ik soms weer 😉

  • Reply Marcella 16 januari 2015 at 15:33

   Ik vind kaartjes leuk, ze maken goed inzichtelijk waar iemand geweest is. Gewoon terugzetten dus!

 • Reply Stéphanie | Expeditie Aardbol 9 januari 2015 at 13:21

  Leuk gedaan!

 • Reply maudgeniet 9 januari 2015 at 13:23

  Oh dat is leuk zeg. Lekker overzichtelijk ook! 🙂 Kun je meteen zien waar je allemaal nog naar toe moet 😉 hihi.

 • Reply notbythetravelbook 21 mei 2015 at 21:08

  Wat leuk zo, met het kaartje! En nog mooie reizen in het vooruitzicht dus. Veel plezier 🙂

 • Reply Simone 12 maart 2016 at 14:51

  Hi Marcella,

  Wat een prachtig blog heb je. Ik ga snel alle reisverhalen lezen. Mag ik vragen welke plug-in je gebruikt voor de wereldkaart? Ik probeer al enige tijd om er eentje te vinden, maar daar ben ik nog niet in geslaagd. En deze is echt prachtig!

  Liefs,
  Simone

  • Reply Marcella 14 maart 2016 at 15:31

   Hai Simone. Dank voor je compliment!! Ik gebruik echter geen plugin voor mijn wereldkaart, het is gewoon een plaatje 🙂 Ik maakte hem via deze site, dan kan je ook kleurcode gebruiken https://www.amcharts.com/visited_countries Vervolgens heb ik er simpelweg een screenshot van gemaakt. Ik had eerder een screenshot waar je per land op door kon klikken, maar die plugin werkt helaas niet meer. Via Google en de zoekterm ‘create your own world map’ vind je nog wel wat leuke alternatieve programma’s.

 • Reply Simone 17 maart 2016 at 19:08

  Ahhh dank je wel voor de tip! Dan ga ik dat eens proberen. Het ziet er in ieder geval prachtig uit! Ik vind wereldkaarten sowieso magisch! 😉

  • Reply Marcella 19 maart 2016 at 15:32

   Jaaa, wereldkaarten zijn zeker magisch! Ik vond mijn vorige kaartje nóg toffer omdat je daar op het betreffende land kon doorklikken naar de categorie of tag. Maar goed, dat werkt helaas dus niet meer. Zo vind ik m’n kaartje ook tof!

 • Reply Simone 20 maart 2016 at 08:34

  Ah dat is wel enorm jammer. Zoiets zoek ik inderdaad ook. Als ik ooit een kaart vind waarbij dat mogelijk is, zal ik een seintje geven! 😉

 • Leave a Reply