Nederland

10x Leuke uitjes in Nederland

4 februari 2018

Op ontdekking gaan in Nederland is tof! Daarom deel ik 10x mijn leuke uitjes in Nederland met je, zodat je fijne inspiratie hebt om op pad te gaan. Veel plezier met ontdekken hoe mooi ons eigen land is!

Landgoed Groot WarnsbornLandgoed Groot Warnsborn – Arnhem

In de zomer logeerden wij een nachtje bij Landgoed Groot Warnsborn. Het statige landhuis is heel sfeervol en heeft een fijne natuurlijke omgeving. ’s Ochtends keek ik vanuit onze kamer uit op een weiland met paardjes, zo heerlijk! De kamers zijn fijn luxueus en een goede mix tussen klassiek en modern. Ook voor goed eten kan je terecht bij Groot Warnsborn, ’s avonds voor een uitstekend diner en ’s ochtends voor een supervers ontbijt.

In de buurt van het landgoed is veel leuks te ontdekken, zo wandelden we bij Radio Kootwijk, keken we bij Kasteel Rosendael en lunchten we bij de Oranje-rie, fietsten we op een stoere fatbike door de Veluwezoom, wandelden we bij Landgoed Middachten en we sloten af met een voortreffelijke lunch bij restaurant Koetshuis op Landgoed Rhederoord. Wil je hier meer over weten? Ik schreef een uitgebreid artikel over wat er te doen is in de buurt van Groot Warnsborn. Een toffe video over Gelders Arcadië heb ik ook!

Meer over Groot Warnsborn en omgeving:

LeeuwardenLeeuwarden

Dé stad waar ik 10 jaar heb gewoond. Ik ben er gaan wonen als student, heb er bijna 6 jaar gewoond samen met Jan voordat we verhuisden naar Groningen. Nog steeds mis ik Leeuwarden wel eens, ik vind het kleinschalige fijn. Het centrum van Leeuwarden is sfeervol en je kunt grotendeels door het centrum varen. Leeuwarden was in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa wat veel leuke vernieuwingen in het centrum oplevert. Echt een aanrader voor een leuke stedentrip!

Meer over Leeuwarden:

Alde Feanen

Nationaal Park de Alde Feanen

Ongeveer een kwartiertje rijden vanaf Leeuwarden vind je Nationaal Park de Alde Feanen. Eén van de 20 Nationale Parken van Nederland. In dit Nationaal Park kan je heerlijk bootje varen of fietsen, maar wandelen kan je er ook volop. Wij bezochten de Alde Feanen om te wandelen en kwamen er terug bij het festival Fête de la Nature toen het gebied vol gave activiteiten was. Zoek je een leuke plek om te overnachten, dan kan ik je Justjesoars of It Dreamlân beide aanbevelen!

Meer over de Alde Feanen:

KinderdijkKinderdijk

In oktober zochten we vrienden op die wonen vlakbij Rotterdam. We speelden samen toerist in eigen land, zo leuk! We aten heerlijk in Gouda, waaiden uit op de Maasvlakte, lunchten in Brielle én belanden bij Kinderdijk. Ik had niet echt een beeld bij Kinderdijk, en werd dus flink verrast door het leuke gebied. Eerder dat jaar waren we bij de Zaanse Schans, maar Kinderdijk bleek nog veel leuker!

Vind een hotel in de buurt van Kinderdijk!

Terschelling-WestTerschelling

De waddeneilanden vind ik heerlijk! Als de boot los komt van het vasteland, dan voel ik direct een vakantiegevoel. Eén dag op een waddeneiland voelt als een mini vakantie. Een weekendje weg voelt alsof je een week weg bent geweest. Je kunt heerlijk opladen aan de kust, in de schattige dorpjes en genieten van de mooie natuur. Ik vind alle waddeneilanden fijn, maar ik heb wel een absolute favoriet. Benieuwd? Ontdek het in Terschelling vs Texel!

Lees ook: 25x Doen op de waddeneilanden

Meer over Terschelling:

Eindhoven Holland

Eindhoven

Toen we vorig jaar een weekendje Eindhoven deden merkte ik dat velen niet enthousiast zijn over de stad. Zonde, Eindhoven is leuk! Het centrum heeft niet veel historische gebouwen, maar er hangt wél een fijne sfeer in de stad. Je kunt er prima shoppen, heerlijke eten en fijn slapen bij The Student Hotel. Wij namen ook nog even een kijkje bij Strijp S, wat een tof industrieel gebied! Een weekendje Eindhoven hoort absoluut bij de leuke uitjes in Nederland!

Blogger Natasja vertelt je over de 10 leukste stedentrips in Nederland!

Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Dit nationaal park ligt in de provincie Overijssel en is ongeveer 100 km² groot. Het park is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Wij wandelden er 12 kilometer door geweldige natuur. Afwisselend genoten we van een open veld, moerasbos of een schattig bospaadje. We kwamen bijna niemand tegen, echt heerlijk! Ik maakte volop foto’s van Nationaal Park Weerribben-Wieden want we troffen een geweldige dag met blauwe lucht en witte wolkjes. Meer inspiratie voor rondwandelingen Nederland vind je bij Ivonne, keurig ingedeeld op afstanden.

Vind een hotel in de buurt van Weerribben-Wieden!

Groningen

Groningen

Sinds drie jaar woon ik met Jan en katjes Twix en Nutz in Groningen. Een ontzettend leuke, bruisende stad. De leukste restaurants poppen continue op, dus je blijft er ontdekken. Juist dat vinden wij zo leuk! Een stedentrip Groningen kan ik je zeker aanraden. Trek 2 volle dagen uit om de stad te ontdekken. Klim de Martinitoren op, slenter door het centrum, bezoek de hofjes en eet in een fijn restaurant. Als je tijd over hebt, is natuurgebied De Onlanden dichtbij de stad én onwijs intrigerend!

Meer over Groningen:

Balloërveld, Drentsche AaNationaal Park de Drentsche Aa

Als je in de stad Groningen woont (of een weekendje in Groningen bent), ben je al vlakbij de provincie Drenthe. Hier vind je Nationaal Park de Drentsche Aa. Wij zijn al best vaak in dit park geweest en hebben er prachtige wandelingen gemaakt. De meeste tochten liepen we op het Balloërveld vanwege de indrukwekkende paarse heide. Je vindt hier zandpaden, veenmeertjes en af en toe een stukje dennenbos. Ook kan je een kijkje nemen bij de schaapskooi, altijd leuk!

Vind een hotel in de buurt van Balloërveld!

Leiden, The Netherlands

Leiden

De meest verrassende stad die ik een paar jaar geleden ontdekte. Leiden is leuk! De stad is sfeervol en knus en heeft een mooi historisch centrum. Het is onwijs leuk om met een fietstocht de leukste hotspots te ontdekken. En daar zijn er heel wat van! Ik wil graag nog eens terug naar Leiden om te eten bij De Leidse Waag, The Bishop en Lot & de Walvis. Natuurlijk wil ik de Burght van Leiden dan ook op, het uitzicht op de stad is vast heel gaaf!

Meer over Leiden:

Meer leuke uitjes in Nederland!

Op mijn kaartje vind je meer leuke uitjes in Nederland, waaronder de regio Laag Holland (vlakbij Amsterdam) die echt prachtig is. Klik op een icoon en je kunt doorklikken naar mijn artikel voor meer informatie. Veel plezier met ontdekken!

Ik ga graag nog vaker op ontdekking in Nederland. Ik heb een heuse Wishlist Nederland!

Heb jij tips voor leuke uitjes in Nederland?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

Kinderdijk Holland

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
37 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Mooi lijstje. Ik probeer ook wat vaker in Nederland de leuke/toeristische dingen te doen. Ik vond Naarden-Vesting heel gezellig, net als Amersfoort. De Zaanse Schans heeft me verrast, ik snap wel dat het zo populair is.

Sabine

Leuk! Ben in dit rijtje alleen heel vaak in Leiden geweest haha 🙂 Heel fijne stad! Ook leuk is Haarlem en ik wil ooit nog eens naar Keukenhof haha

Wanda

Van je lijstje kan ik alleen Leeuwarden en natuurlijk Groningen afstrepen! Naar je overige tips ben ik zeker ook nieuwsgierig, hoewel misschien iets minder naar Eindhoven, dat is inderdaad niet een stad die ik bovenaan heb staan. Wij hebben afgelopen weekend net Amersfoort ontdekt en dat is ook zeker een aanrader, wat een prachtige oude stad en ook qua omgeving genoeg te zien en te doen.

marjolein

Fijn lijstje om te onthouden. Het natuurgebied ziet er super mooi uit en zou ik echt graag een keer naartoe willen.

Shamira | Wander Rebel

Ik ben lang geleden een keer in Groningen geweest en vond inderdaad de gezelligheid van de vele kroegen en restaurants erg leuk. Dat is iets wat ik Utrecht ook zo sfeervol vind samen met de mooie grachten! Utrecht is dan ook zeker een aanrader nog voor een dagje uit 😉

Cynthia

We dromen altijd van verre reizen maar vergeten soms hoe mooi het ook dichtbij kan zijn! Zelf kom ik uit Belgie en heb ik eerlijk gezegd niet zoveel plekjes in Nederland bezocht. Ik groeide op in Knokke, net bij de Nederlandse grens. Ik herinner me dat ik als kind vaak naar Cadzand en Sluis ging en tot op de dag van vandaag vind ik beide hele leuke en mooie bestemmingen! Echte aanraders!

Ja, ik hou ook van Nederland. Ik ga aanstaande vrijdag naar Leeuwarden, dus ik ga maar eens je artikelen over Leeuwarden lezen :)!

Laura| www.billenblootkokosnoot.nl

Gewoon lekker op ontdekking :)!

Rieneke | Backpackjunkies

Wat zijn er eigenlijk toch ook veel nationale parken in Nederland! Ideaal om even lekker te wandelen en te genieten van de natuur. En nu Leeuwarden culturele hoofdstad is barst het hier in Friesland van de activiteiten. Vorig weekend op het Wilhelminaplein de lichtshow gezien en dat was wel heel gaaf gedaan!

Mona

Zo dat zijn zeker leuke tips! Daar heb ik heel veel aan want goede wandelplekken in Nederland ken ik (buiten de Veluwe en Texel) nog niet zo goed. Bedankt voor de tips!

Mona

Oh nou de Veluwe is absoluut de moeite waard voor wat fijne dagtochten. De Hoge Veluwe is prachtig, maar daar betaal je wel entree (iets van €10,- per keer meen ik). De Ginkelse heide is ook prachtig, wat vlakker en veel bos er omheen. De Posbank (Veluwezoom) is mijn favoriet, heuveuls, heide en bossen, van alles wat. 😀

Eva

Ik mis Breda! De parel van het Zuiden, de beste binnenstad van Nederland, mijn stadje!

Ctheworld - Claudia

Jee, het verrast mij dat er 20 nationale parken in Nederland zijn. Wist niet dat het er zoveel zijn! En Kinderdijk staat al te lang op mijn lijstje: het is hoog tijd om eens actie te ondernemen!

Marcel

Leuk lijstje Marcella! Binnenkort kan ik Leeuwarden en hopelijk Nationaal Park de Alde Feanen van je lijstje afstrepen. Een mooie aanvulling op je lijstje is Haarlem in combinatie met de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Yvonne

Jij hebt echt al veel gezien in Nederland Marcella. Leuk! Ik heb er nog heel wat te ontdekken. Vorig weekend wel voor de 2de keer naar Zaanse Schans en Volendam geweest, toch erg grappig om te doen. En Kinderdijk staat later deze maand nog op de planning.

Aniek

Nationaal Park de Alde Feanen staat op mijn lijstje voor dit jaar. En ik wil Utrecht nog toevoegen aan het lijstje 😀

Maud

Wat een leuke uitjes! Ik ben alleen nog maar in Groningen en Friesland geweest.. Dus er valt nog genoeg te ontdekken voor mij in Nederland.

Monique

Wat tof dat je Eindhoven erbij hebt staan! Geen historisch centrum inderdaad, maar wél heel gezellig en er is van alles te doen. Leeuwarden en Groningen vind ik trouwens ook hele toffe steden.

[…] ook tien andere leuke uitjes in Nederland met o.a. […]

37
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x