Nederland

10x Leuke uitjes in Nederland

4 februari 2018

Op ontdekking gaan in Nederland is tof! Daarom deel ik 10x mijn leuke uitjes in Nederland met je, zodat je fijne inspiratie hebt om op pad te gaan. Veel plezier met ontdekken hoe mooi ons eigen land is!

Landgoed Groot WarnsbornLandgoed Groot Warnsborn – Arnhem

In de zomer logeerden wij een nachtje bij Landgoed Groot Warnsborn. Het statige landhuis is heel sfeervol en heeft een fijne natuurlijke omgeving. ’s Ochtends keek ik vanuit onze kamer uit op een weiland met paardjes, zo heerlijk! De kamers zijn fijn luxueus en een goede mix tussen klassiek en modern. Ook voor goed eten kan je terecht bij Groot Warnsborn, ’s avonds voor een uitstekend diner en ’s ochtends voor een supervers ontbijt.

In de buurt van het landgoed is veel leuks te ontdekken, zo wandelden we bij Radio Kootwijk, keken we bij Kasteel Rosendael en lunchten we bij de Oranje-rie, fietsten we op een stoere fatbike door de Veluwezoom, wandelden we bij Landgoed Middachten en we sloten af met een voortreffelijke lunch bij restaurant Koetshuis op Landgoed Rhederoord. Wil je hier meer over weten? Ik schreef een uitgebreid artikel over wat er te doen is in de buurt van Groot Warnsborn. Een toffe video over Gelders Arcadië heb ik ook!

Meer over Groot Warnsborn en omgeving:

LeeuwardenLeeuwarden

Dé stad waar ik 10 jaar heb gewoond. Ik ben er gaan wonen als student, heb er bijna 6 jaar gewoond samen met Jan en we zijn er 3 jaar geleden weg gegaan toen we verhuisden naar Groningen. Nog steeds mis ik Leeuwarden wel eens, ik vind het kleinschalige fijn. Leeuwarden is dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa wat een onwijs leuk programma oplevert. Ben je nog niet in Leeuwarden geweest, ga er dan zeker dit jaar naartoe!

Meer over Leeuwarden:

Alde Feanen

Nationaal Park de Alde Feanen

Ongeveer een kwartiertje rijden vanaf Leeuwarden vind je Nationaal Park de Alde Feanen. Eén van de 20 Nationale Parken van Nederland. In dit Nationaal Park kan je heerlijk bootje varen of fietsen, maar wandelen kan je er ook volop. Wij bezochten de Alde Feanen om te wandelen en kwamen er terug bij het festival Fête de la Nature toen het gebied vol gave activiteiten was. Zoek je een leuke plek om te overnachten, dan kan ik je Justjesoars of It Dreamlân beide aanbevelen!

Meer over de Alde Feanen:

KinderdijkKinderdijk

In oktober zochten we vrienden op die wonen vlakbij Rotterdam. We speelden samen toerist in eigen land, zo leuk! We aten heerlijk in Gouda, waaiden uit op de Maasvlakte, lunchten in Brielle én belanden bij Kinderdijk. Ik had niet echt een beeld bij Kinderdijk, en werd dus flink verrast door het leuke gebied. Eerder dat jaar waren we bij de Zaanse Schans, maar Kinderdijk bleek nog veel leuker! Hoog tijd om er een artikel met veeeeel foto’s over te maken! Stay tuned!

Terschelling-WestTerschelling

De waddeneilanden vind ik heerlijk! Als de boot los komt van het vasteland, dan voel ik direct een vakantiegevoel. Eén dag op een waddeneiland voelt als een mini vakantie. Een weekendje weg voelt alsof je een week weg bent geweest. Je kunt heerlijk opladen aan de kust, in de schattige dorpjes en genieten van de mooie natuur. Ik vind alle waddeneilanden fijn, maar ik heb wel een absolute favoriet. Benieuwd? Lees dan Terschelling vs Texel!

Meer over Terschelling:

Eindhoven Holland

Eindhoven

Toen we vorig jaar een weekendje Eindhoven deden merkte ik dat velen niet enthousiast zijn over de stad. Zonde, Eindhoven is leuk! Het centrum heeft niet veel historische gebouwen, maar er hangt wél een fijne sfeer in de stad. Je kunt er prima shoppen, heerlijke eten en fijn slapen bij The Student Hotel. Wij namen ook nog even een kijkje bij Strijp S, wat een tof industrieel gebied! Een weekendje Eindhoven hoort absoluut bij de leuke uitjes in Nederland!

Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Dit nationaal park ligt in de provincie Overijssel en is ongeveer 100 km² groot. Het park is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Wij wandelden er 12 kilometer door geweldige natuur. Afwisselend genoten we van een open veld, moerasbos of een schattig bospaadje. We kwamen bijna niemand tegen, echt heerlijk! Ik maakte volop foto’s van Nationaal Park Weerribben-Wieden want we troffen een geweldige dag met blauwe lucht en witte wolkjes.

Groningen

Groningen

Sinds drie jaar woon ik met Jan en katjes Twix en Nutz in Groningen. Een ontzettend leuke, bruisende stad. De leukste restaurants poppen continue op, dus je blijft er ontdekken. Juist dat vinden wij zo leuk! Een stedentrip Groningen kan ik je zeker aanraden. Trek 2 volle dagen uit om de stad te ontdekken. Klim de Martinitoren op, slenter door het centrum, bezoek de hofjes en eet in een fijn restaurant. Als je tijd over hebt, is natuurgebied De Onlanden dichtbij de stad én onwijs intrigerend!

Meer over Groningen:

Balloërveld, Drentsche AaNationaal Park de Drentsche Aa

Als je in de stad Groningen woont (of een weekendje in Groningen bent), ben je al vlakbij de provincie Drenthe. Hier vind je Nationaal Park de Drentsche Aa. Wij zijn al best vaak in dit park geweest en hebben er prachtige wandelingen gemaakt. De meeste tochten liepen we op het Balloërveld vanwege de indrukwekkende paarse heide. Je vindt hier zandpaden, veenmeertjes en af en toe een stukje dennenbos. Ook kan je een kijkje nemen bij de schaapskooi, altijd leuk!

Leiden, The Netherlands

Leiden

De meest verrassende stad die ik een paar jaar geleden ontdekte. Leiden is leuk! De stad is sfeervol en knus en heeft een mooi historisch centrum. Het is onwijs leuk om met een fietstocht de leukste hotspots te ontdekken. En daar zijn er heel wat van! Ik wil graag nog eens terug naar Leiden om te eten bij De Leidse Waag, The Bishop en Lot & de Walvis. Natuurlijk wil ik de Burght van Leiden dan ook op, het uitzicht op de stad is vast heel gaaf!

Meer over Leiden:

Meer leuke uitjes in Nederland!

Op mijn kaartje vind je meer leuke uitjes in Nederland. Klik op een icoon en je kunt doorklikken naar mijn artikel voor meer informatie. Veel plezier met ontdekken!

Ik ga graag nog vaker op ontdekking in Nederland. Ik heb een heuse Wishlist Nederland!

Heb jij tips voor leuke uitjes in Nederland?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply Shirley 4 februari 2018 at 12:30

  Mooi lijstje. Ik probeer ook wat vaker in Nederland de leuke/toeristische dingen te doen. Ik vond Naarden-Vesting heel gezellig, net als Amersfoort. De Zaanse Schans heeft me verrast, ik snap wel dat het zo populair is.

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 13:18

   Naarden-Vesting, daar ben ik vroeger ook wel geweest. Daar wil ik ook wel eens naar terug. Net als Amersfoort, leuke stad! Qua natuur staan de Veluwe en de Oostvaardersplassen erg hoog op mijn lijstje.

 • Reply Sabine 4 februari 2018 at 16:07

  Leuk! Ben in dit rijtje alleen heel vaak in Leiden geweest haha 🙂 Heel fijne stad! Ook leuk is Haarlem en ik wil ooit nog eens naar Keukenhof haha

  • Reply Marcella 6 februari 2018 at 11:20

   Ik wil zeker vaker naar Leiden en Haarlem wil ik ook ontdekken. Bij de Keukenhof heb ik niet een heel positief beeld, maar ik ben er ook nog nooit geweest. Ik moet me maar eens laten verrassen 🙂

 • Reply Wanda 4 februari 2018 at 22:01

  Van je lijstje kan ik alleen Leeuwarden en natuurlijk Groningen afstrepen! Naar je overige tips ben ik zeker ook nieuwsgierig, hoewel misschien iets minder naar Eindhoven, dat is inderdaad niet een stad die ik bovenaan heb staan. Wij hebben afgelopen weekend net Amersfoort ontdekt en dat is ook zeker een aanrader, wat een prachtige oude stad en ook qua omgeving genoeg te zien en te doen.

  • Reply Marcella 6 februari 2018 at 11:41

   Dat hoor ik vaak over Eindhoven, dat mensen minder nieuwsgierig zijn naar de stad. Ik kan je Eindhoven echter heel erg aanraden, het is een leuke ietwat rauwere stad vol creativiteit! Ik was jaren geleden in Amersfoort en wil er graag eens naar terug! Ik ben benieuwd naar jouw blogs, je foto’s zien er goed uit!

 • Reply marjolein 6 februari 2018 at 07:35

  Fijn lijstje om te onthouden. Het natuurgebied ziet er super mooi uit en zou ik echt graag een keer naartoe willen.

  • Reply Marcella 6 februari 2018 at 11:42

   Welk van de 3 natuurgebieden is jouw favoriet Marjolein? 🙂

 • Reply Shamira | Wander Rebel 6 februari 2018 at 12:28

  Ik ben lang geleden een keer in Groningen geweest en vond inderdaad de gezelligheid van de vele kroegen en restaurants erg leuk. Dat is iets wat ik Utrecht ook zo sfeervol vind samen met de mooie grachten! Utrecht is dan ook zeker een aanrader nog voor een dagje uit 😉

  • Reply Marcella 8 februari 2018 at 10:24

   Utrecht is zeker ook erg leuk Shamira! Mijn vorige woonplaats Leeuwarden heeft net als Utrecht grachten in het centrum. Zo sfeervol! Dat mis ik wel in Groningen 😉

 • Reply Cynthia 6 februari 2018 at 12:50

  We dromen altijd van verre reizen maar vergeten soms hoe mooi het ook dichtbij kan zijn! Zelf kom ik uit Belgie en heb ik eerlijk gezegd niet zoveel plekjes in Nederland bezocht. Ik groeide op in Knokke, net bij de Nederlandse grens. Ik herinner me dat ik als kind vaak naar Cadzand en Sluis ging en tot op de dag van vandaag vind ik beide hele leuke en mooie bestemmingen! Echte aanraders!

  • Reply Marcella 8 februari 2018 at 10:34

   Ik wil ook altijd op reis, ontdekken buiten de grens. Het is inderdaad erg mooi in Nederland en België! Zelf ben ik de afgelopen jaren elk jaar op ontdekking gegaan in België. Veelal stedentrips (Leuven, Gent, Brugge, Mechelen, Namen) maar ook natuur (de Ardennen, Kalmhout, Hoge Kempen). Er is nog zoveel meer moois te ontdekken, ook in Nederland. Maar tsja, de bergen en mooi weer vind ik ook erg aantrekkelijk 🙂

 • Reply Laura| www.billenblootkokosnoot.nl 6 februari 2018 at 13:48

  Ja, ik hou ook van Nederland. Ik ga aanstaande vrijdag naar Leeuwarden, dus ik ga maar eens je artikelen over Leeuwarden lezen :)!

  • Reply Marcella 8 februari 2018 at 10:40

   Zo leuk, Leeuwarden! Is er komend weekend een specifiek evenement waar je naartoe gaat? Of ga je gewoon lekker op ontdekking? Veel plezier Laura!

 • Reply Rieneke | Backpackjunkies 7 februari 2018 at 14:31

  Wat zijn er eigenlijk toch ook veel nationale parken in Nederland! Ideaal om even lekker te wandelen en te genieten van de natuur. En nu Leeuwarden culturele hoofdstad is barst het hier in Friesland van de activiteiten. Vorig weekend op het Wilhelminaplein de lichtshow gezien en dat was wel heel gaaf gedaan!

  • Reply Marcella 8 februari 2018 at 10:42

   Nederland heeft maar liefst 20 nationale parken. Wij hebben ongeveer de helft gezien, dus we hebben nog heel wat leuks te ontdekken 🙂 Toch komen we vaak bij de Drentsche Aa, omdat dit park bij ons in de buurt is. Ik wil ook graag weer eens een dagje naar Leeuwarden. Ik heb 10 jaar lang met veel plezier in de stad gewoond. Ik zag mooie foto’s en video’s van de lichtshow op het Wilhelminaplein, heel tof!

 • Reply Mona 7 februari 2018 at 22:36

  Zo dat zijn zeker leuke tips! Daar heb ik heel veel aan want goede wandelplekken in Nederland ken ik (buiten de Veluwe en Texel) nog niet zo goed. Bedankt voor de tips!

  • Reply Marcella 8 februari 2018 at 11:10

   Ik ken de Veluwe niet, dus als je tips hebt, dan zijn die zeker welkom! 🙂 Leuk om elkaar zo verder te helpen om op ontdekking te (blijven) gaan!

 • Reply Mona 8 februari 2018 at 14:21

  Oh nou de Veluwe is absoluut de moeite waard voor wat fijne dagtochten. De Hoge Veluwe is prachtig, maar daar betaal je wel entree (iets van €10,- per keer meen ik). De Ginkelse heide is ook prachtig, wat vlakker en veel bos er omheen. De Posbank (Veluwezoom) is mijn favoriet, heuveuls, heide en bossen, van alles wat. 😀

  • Reply Marcella 9 februari 2018 at 11:07

   Op de Veluwezoom ben ik een tijdje geleden gaan fietsen op een Fatbik. Heel gave ervaring! We wilden toen nog naar de Veluwe, maar vanwege de entreekosten en de weinige tijd die we hadden overgeslagen. We moeten nog eens terug dus! Dan wil ik er meteen ook een nachtje slapen, kunnen we langer van de natuur genieten!

 • Reply Eva 8 februari 2018 at 21:43

  Ik mis Breda! De parel van het Zuiden, de beste binnenstad van Nederland, mijn stadje!

  • Reply Marcella 8 februari 2018 at 22:40

   Daar ben ik wel eens geweest, maar dat was te kort om toe te voegen aan dit lijstje. Ik moet eens terug dus 😉

 • Reply Ctheworld - Claudia 8 februari 2018 at 22:58

  Jee, het verrast mij dat er 20 nationale parken in Nederland zijn. Wist niet dat het er zoveel zijn! En Kinderdijk staat al te lang op mijn lijstje: het is hoog tijd om eens actie te ondernemen!

  • Reply Marcella 9 februari 2018 at 11:09

   Veel nationale parken hé! Ze zijn er verspreid door het hele land. Naast die parken is er veel mooie natuur die niet specifiek geregistreerd staat als NP. Er is nog zoveel moois te ontdekken joh!

 • Reply Marcel 9 februari 2018 at 17:45

  Leuk lijstje Marcella! Binnenkort kan ik Leeuwarden en hopelijk Nationaal Park de Alde Feanen van je lijstje afstrepen. Een mooie aanvulling op je lijstje is Haarlem in combinatie met de Amsterdamse Waterleidingduinen.

  • Reply Marcella 12 februari 2018 at 10:58

   Zo leuk dat je naar Leeuwarden & de Alde Feanen gaat Marcel! Veel plezier!
   In Haarlem ben ik járen geleden eens geweest, maar ik wil er graag naar terug! Van de Amsterdamse Waterleidingduinen hoor ik altijd veel goeds, daar wil ik ook wel eens op ontdekking!

 • Reply Yvonne 12 februari 2018 at 23:23

  Jij hebt echt al veel gezien in Nederland Marcella. Leuk! Ik heb er nog heel wat te ontdekken. Vorig weekend wel voor de 2de keer naar Zaanse Schans en Volendam geweest, toch erg grappig om te doen. En Kinderdijk staat later deze maand nog op de planning.

  • Reply Marcella 13 februari 2018 at 16:56

   Ik heb vorige week een kaartje gemaakt met wat ik ontdekt heb in Nederland, dat is best een tof kaartje geworden! https://www.marcellamolenaar.nl/reisbestemmingen/nederland/ Ik heb ook genoeg te ontdekken nog hoor. En ik wil terug naar bepaalde steden/natuur om er dit keer wél over te schrijven. Zwolle staat erg hoog op mijn opnieuw-ontdekken-lijstje! Veel plezier bij Kinderdijk!

 • Reply Aniek 13 februari 2018 at 10:17

  Nationaal Park de Alde Feanen staat op mijn lijstje voor dit jaar. En ik wil Utrecht nog toevoegen aan het lijstje 😀

  • Reply Marcella 13 februari 2018 at 16:57

   Nationaal Park de Alde Feanen is heel tof! Ik ben al wel vaker in Utrecht geweest, maar ik wil zeker nog eens terug naar de stad. Ik heb er in elk geval nog nooit over geschreven 😉

 • Reply Maud 25 februari 2018 at 12:43

  Wat een leuke uitjes! Ik ben alleen nog maar in Groningen en Friesland geweest.. Dus er valt nog genoeg te ontdekken voor mij in Nederland.

  • Reply Marcella 28 februari 2018 at 17:57

   Naast Groningen en Friesland heb je ook een hoop in Twente ontdekt natuurlijk. Ook voor mij is er nog veel te ontdekken in Nederland. Leuk juist!!

 • Reply Monique 27 februari 2018 at 09:29

  Wat tof dat je Eindhoven erbij hebt staan! Geen historisch centrum inderdaad, maar wél heel gezellig en er is van alles te doen. Leeuwarden en Groningen vind ik trouwens ook hele toffe steden.

  • Reply Marcella 28 februari 2018 at 17:56

   Velen vinden Eindhoven niet leuk, maar dat vind ik echt jammer. Eindhoven is zó leuk! Ik zal er snel wat meer over schrijven om meer mensen enthousiast te maken! Leuk dat je mijn oude- en huidige woonplaats leuk vindt!

  Leave a Reply