Op Koningsdag voor ons geen drukke vrijmarkt voor ons, maar 40km fietsen over het eiland met tussendoor veel heerlijke drankjes en gerechten. Er zijn veel goede restaurants en cafeetjes, dus ik maakte het artikel vol tips voor heerlijk eten en drinken op Terschelling.

Heartbreak hotel op Terschelling
20140505-152658.jpg

Heartbreak hotel in Oosterend

Een restaurant in Amerikaanse stijl op Terschelling? Daar wilden we wel eens een kijkje nemen! De mint-kleuren vallen direct op, binnen én buiten op het fijne terras. Binnen staat een jukebox en een collectie met oude radio’s. Op de kaart staan erg goede burgers in originele variaties. Helaas hadden we daar ’s ochtends om 11 uur nog niet zoveel zin in. Een goede reden om nog eens terug te gaan dus! De boot vanaf de vaste wal komt aan in West-Terschelling en vanaf daar is het naar Oosterend 15 kilometer fietsen naar ’t oosten.

Oosterender Badweg 71, 8897 HD Oosterend Terschelling, website Heartbreak hotel

Midsland, Terschelling
20140505-152736.jpg

’t Wapen van Terschelling

We fietsten door naar Midsland, een heel gezellig dorpje op Terschelling. Vandaag extra sfeervol met alle vlaggen vanwege Koningsdag. Het was lunchtijd, dus we gingen op zoek naar een leuke spot. ’t Wapen van Terschelling sprak mij in eerste instantie niet echt aan, maar inmiddels weet ik dat het zeker de moeite waard is. Ik at er de lekkerste brie ooit en het terras zat erg fijn (in de zon!). Echt een fijne plek voor lekker eten en drinken op Terschelling!

Oosterburen 25, 8891 GA Midsland, website ’t Wapen van Terschelling

Het Wakend oog op Terschelling

Koffiehuis ’t Wakend Oog

Aan ‘t einde van de middag namen wij koffie en thee met een gebakje bij ‘t Wakend Oog. Dit Koffiehuis kom je meteen tegen als je met de boot aan komt in West-Terschelling, het ligt tegenover de bootterminal. Het is een zaak zonder poespas, maar met prima drankjes en gebak. Ideaal als je nog even op de boot of bus moet wachten.

Torenstraat 2, 8881 BJ West-Terschelling, vermelding op website over ’t Wakend Oog

El Leon Rojo op Terschelling
El Leon Rojo op Terschelling

Mexicaans eten bij El Leon Rojo

Als je vanuit Midsland richting de zee fietst kom je dit Mexicaanse restaurant tegen. Het terras zag er aantrekkelijk uit, maar dat werd toch wat te fris. Binnen kwamen de vrolijke kleuren ons tegemoet. We kregen een van de laatste plekjes achterin de zaak. Het was druk, maar binnen no time stond een heerlijk gerecht voor onze neus. Wij vonden de hoeveelheid van het hoofdgerecht iets tegenvallen, dus bij een volgend bezoek zal ik ook een voorgerecht bestellen.

Heereweg 11, 8891HS Terschelling Midsland, website El Leon Rojo

Waar wil jij eten en drinken op Terschelling?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

12 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
karlijntravels

Deze post ga ik bewaren! Ik ben nog nooit op de Waddeneilanden geweest, erg hé! Het moet er maar snel eens van komen, want dat kan natuurlijk niet.

Danielle

Wat een fijne plekjes, ik krijg spontaan zin de boot te pakken!

Waar is Bea?

Ik krijg ook meteen zin om te gaan! Ziet er goed uit allemaal! Ben alleen op Texel geweest van de Waddeneilanden, dus heb er nog een paar te gaan 😉

blauwesokken

Ik vind Terschelling zo leuk! Lekker “knus” maar er is toch “veel” te doen, te bekijken én je kunt er heerlijk eten..! Koffiehuis t wakend oog kende ik al. Leuk!

iliveformydreams.com

Ik wil nog steeds een keertje terug naar Terschelling 🙂

Suzanne

Oh heerlijk, ik ga binnenkort weer naar Terschelling, wat mis ik dat eiland!

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x