Tijdens onze roadtrip Salzburgerland bezochten wij diverse kloven in Oostenrijk. Lopen door een intrigerende kloof uitgesleten door water, wind en ijs is erg leuk. Ik vertel je er meer over!

Kloven in Oostenrijk ontdekken

Ik vond het gaaf om naast de bergen ook de kloven te ontdekken tijdens onze roadtrip Salzburgerland in Oostenrijk. Door het hele land heen zijn er kloven en er ook diverse ijsgrotten. Eeuwenlang uitgesleten door water, ijs en wind vormden de indrukwekkende kloven en klammen zich in het landschap. Met indrukwekkende natuur tot gevolg. Van de kloven in Oostenrijk kan je genieten door via trappen en plateaus over en langs dit natuurgeweld te lopen. Een kloof bezoeken is met alle weersomstandigheden leuk: als het warm is fris je op in de koele kloof, in de regen loop je lekker beschut. Wij bezochten de Seisenbergklamm, Vorderkaserklamm en de Sigmund-Thun Klamm. Ik vertel je er meer over!

Kloof in Salzburgerland, Oostenrijk

Seisenbergklamm

De Seisenbergklamm heeft zich in zo’n 12.000 jaar gevormd door het smeltende ijs van de laatste ijstijd. En ook nu blijft de Klamm veranderen. Op sommige plekken zie je dan ook dat een brug verplaatst is omdat de kloof verder uitgesleten is. Tijdens je wandeling door de kloof kom je langs rotswanden, kliffen en watervallen. Je loopt over trappen door de Seisenbergklamm.

Openingstijden: dagelijks geopend van begin mei tot eind oktober van 8.30 uur tot 18.30 uur.

Toegangsprijs: je betaalt als volwassenen €5,50 toegang en voor kinderen is dit €3,30. Heb je een Salzburgerland kaart dan is deze klammen inbegrepen. Je kunt ook een combi-ticket kopen met een bezoek aan de Vorderkaserklamm, Lamprechtshöhle und Seisenbergklamm.

Kloof in Salzburgerland, Oostenrijk

Kloof in Salzburgerland, Oostenrijk

Vorderkaserklamm

Een goeie workout is het lopen door deze klamm: er zijn 51 houten loopbruggen en 35 trappen met in totaal 373 treden. De Vorderkaserklamm werd in 1977 uitgeroepen tot natuurmonument. De kloof is ontstaan doordat rivier Ödenbach duizenden jaren het kalksteen heeft uitgesleten. Tegenwoordig wordt de kloof elk jaar 6 millimeter breder.

Lengte: de Vorderkaserklamm is 400 meter lang, 80 meter diep en is op het breedste deel 80 meter en op het smalste deel slechts 6 meter breed.

Openingstijden: mei, juni, september en oktober van 9.30 uur tot 17.00 uur, juli en augustus van 9.30 uur tot 18.00 uur
Toegangsprijs: je betaalt als volwassenen €5,50 en voor kinderen is dit €3,30.

Sigmund-Thun Klamm

Deze klamm is 14.000 jaar geleden ontstaan in de ijstijd. Toen de gletsjer smolt ontstond de Sigmund-Thun Klamm die op sommige plekken maar liefst 32 meter diep is. Via trappen en bruggen heb je het mooiste uitzicht op de kloof. Wil je je wandeling verlengen, dan kan je een ook een rondje om de klammsee maken.

Lengte: de Sigmund-Thun Klamm is 320 meter lang en op het diepste punt 32 meter diep.
Openingstijden: van mei tot en met oktober van 9.30 uur tot 17.00 uur.
Toegangsprijs: je betaalt als volwassenen €6,- en voor kinderen is dit €3,90.

Lees ook: Rappenlochschlucht & Alplochschlucht en Rosengartenschlucht

Marcella, Austria

Overnachten in Oostenrijk

Wij maakten een roadtrip door Oostenrijk. Naast de kloven in Oostenrijk is er nog veel meer moois ontdekken in dit fijne land. Onze eerste overnachtingen waren in Motel One in Salzburg. De meeste kloven bezochten we vanuit Saalfelden am Steinernen Meer waar we een fijn appartement hadden. De laatste nachten sliepen we in een hotel in het plaatsje Krimml waar we ook de imposante Krimml Wasserfalle bewonderden.

Meer Oostenrijk!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Lizette

Schitterend die kloven! Het Salzburgerland is voor mij nog redelijk onontdekt. Misschien dat we er de aankomende reis even blijven, maar alles staat nog open. Dan is een bezoek aan zo’n kloof wel
Tof. Vond ik in Slovenië ook zo prachtig.

Co | Op reis met Co

Wauw, ook Oostenrijk zou ik wel eens wat hoger op mijn verlanglijstje mogen zetten 🙂 Tof om die kloven zo te ontdekken, daar had ik nooit aan gedacht (ik denk bij Oostenrijk eerder aan boven op een berg staan met mooi uitzicht). Dank voor de tip! En ik geloof dat er binnenkort wel meer mooie tips over reizen in Oostenrijk aankomen 😉

4
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x