Europa Outdoor Roadtrips

Kloven ontdekken in Oostenrijk

26 augustus 2013
Marcella in een kloof in Salzburgerland, Oostenrijk

Mijn eerste kennismaking met Oostenrijk was in de gezellige stad Salzburg. Hierna reisden we door naar een klein dorpje Lofer om vanaf daar de prachtige natuur te ontdekken. Na de enge afdaling bij de Loferer Alm was het tijd om verder te reizen door Oostenrijk. Met enorme spierpijn van het steile afdalen gingen we op pad richting de mooie kloven (klammen) in de regio Salzbugerland.

Kloof in Salzburgerland, OostenrijkKlammen ontdekken

We bezochten diverse kloven in Oostenrijk: onder andere de Seisenbergklamm, Vorderkaserklamm en de Sigmund Thun Klamm. In deze klammen is een wirwar van trapjes en plateaus bevestigd zodat je door de kloof kon lopen. Bizar om door een kloof te lopen die in eeuwen en eeuwen tijd is uitgesleten door de natuur. Puur door water, wind en ijs. Dit verschijnsel hebben we onder andere ook in de Amerikaanse natuurparken Bryce & Zion gezien, maar het blijft ook in Oostenrijk bijzonder. De Seisenbergklamm heeft zich in zo’n 12.000 jaar gevormd door het smeltende ijs van de laatste ijstijd. En ook nu blijft de Klamm veranderen. Op sommige plekken zie je dan ook dat de brug verplaatst is omdat de kloof verder uitgesleten is.

Bijzondere ervaring

Ik vond het gaaf om naast de bergen ook de kloven te ontdekken. Het is een ander soort natuur, maar zeker ook een bijzondere ervaring. Dus zeker een aanrader bij een bezoek aan Oostenrijk. Door het hele land heen zijn er kloven en er ook diverse ijsgrotten. Die laatste hebben wij niet bezocht, maar we hadden al wel in de gaten dat dit niet ons laatste bezoek aan dit prachtige land is. Er is nog zoveel moois te zien!

Meer Oostenrijk!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Kloof in Salzburgerland, Oostenrijk
Kloof in Salzburgerland, Oostenrijk

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Michelle @ The World is a Book 26 augustus 2013 at 14:39

  Wow, ziet er very cool uit! Wat heeft Europa toch veel mooie plekjes ook 😀

 • Reply Mieke 26 augustus 2013 at 17:53

  Wauw, prachtig! Ik hou wel van dat ruige.

 • Reply Wanda 26 augustus 2013 at 18:02

  Die klammen zijn prachtig he? Wij hebben er ook al verscheidene gelopen, ook de Sigmund Thun Klamm en ook voor de aankomende vakantie staat er weer eentje gepland.

  • Reply Marcella 26 augustus 2013 at 20:56

   Nu ik dit zo schreef ben ik wel jaloers op jullie week Oostenrijk straks, haha. Heerlijk vooruitzicht! Naar welk deel gaan jullie trouwens?

 • Reply Evey 26 augustus 2013 at 20:50

  Wauw prachtig. Vooral dat water en de rotsen. Prachtlocatie!

 • Reply Anouk 27 augustus 2013 at 07:57

  Wauw! Wat een prachtplekjes. Dat ruige heeft wel wat… Oostenrijk trekt me eigenlijk totaal niet. Maar ik hoor van vele dat je gewoon eens moet gaan. Dit is alweer bewijs;)!

  • Reply Marcella 27 augustus 2013 at 15:36

   Het is echt heel mooi daar! De bergen als eeuwig decor, een prachtige valei vol bloemetjes, schattige dorpjes, kabelbanen die je op grote hoogte brengen. Zeker een bezoekje waard!

 • Reply Laura - what about her 27 augustus 2013 at 11:27

  Hele mooie plekjes, wat is Europa dan toch ook prachtig!

  • Reply Marcella 27 augustus 2013 at 15:40

   Absoluut! Ook dichterbij huis zullen we ons niet vervelen 😉

 • Reply Iris 27 augustus 2013 at 23:21

  Erg mooie foto’s! 🙂 Het is inderdaad een prachtig land!

  P.S. Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award. Morgen komt mijn artikel over deze award online op http://www.irisxxm.wordpress.com en kun je meer lezen over de bedoeling ervan!

  Liefs,
  Iris

  • Reply Marcella 28 augustus 2013 at 08:24

   Leuk, ik ga even kijken!

 • Reply Marlou 28 augustus 2013 at 07:48

  Wat gaaf!
  En wat een schattige trappetjes ook, zo van hout. Ik zou Oostenrijk graag eens beter ontdekken – “ken” alleen Wenen en de skipistes ;), maar een Oostenrijkse vriendin van me heeft altijd zulke mooie verhalen en foto’s van haar wandelweekendjes, dat ik me telkens weer bedenk dat het écht op mijn planning moet. Maar ja, is er nog niet van gekomen.

 • Reply Laura 28 augustus 2013 at 12:44

  Ooo daar ben ik ook geweest! Gaaf hè? Ik heb er veel foto’s van maar niets komt in de buurt van hoe indrukwekkend het in het echt was. Dat geluid van het water. Geweldig!

  • Reply Marcella 28 augustus 2013 at 18:13

   Ja, echt super! Ik wil zéker nog es terug naar Oostenrijk en dan ook weer in de zomer. Zo mooi ook met alle bloemetjes in de dalen. Prachtig!

 • Reply iliveformydreams 1 september 2013 at 08:29

  Oh wauw, echt prachtig! Zou daar uren kunnen wandelen

 • Reply Reismuts 31 augustus 2016 at 09:51

  Wat tof! Ik wil heel graag ooit nog eens naar die regio!

  • Reply Marcella 31 augustus 2016 at 19:36

   Zeker eens doen Lizette! Ik wil graag eens terug naar Oostenrijk, en er nog veel meer moois ontdekken! Jij was afgelopen maand ook in Oostenrijk toch? Aanraders?

   • Reply Reismuts 1 september 2016 at 08:12

    Ja zeker, ik hou van de regio Vorarlberg. Wandelingen naar de Formarinsee en naar Muttjochle zijn wel pittig, maar echt heel tof. Ook de Lunersee is een hele mooie omgeving.

    • Reply Marcella 1 september 2016 at 08:52

     Bedankt voor je tips Lizette! Ik hoop volgend jaar terug te gaan naar Oostenrijk, dit keer voor een wandelvakantie. Zo fijn om optimaal te genieten van de mooie natuur!

  Leave a Reply