Twee van onze nichtjes kwamen dit weekend logeren. Zij kenden ons nieuwe huis nog niet, laat staan onze nieuwe provincie. Een mooi moment om door Groningen te rijden en zeehondjes te kijken bij het Punt van Reide!

Punt van Reide, Groningen
Punt van Reide, Groningen
Punt van Reide, Groningen
Punt van Reide, Groningen
Punt van Reide, Groningen

In het Noordoosten van Groningen

Het Punt van Reide vind je in het Noordoosten van Groningen, vlakbij Delfzijl. Een echte uithoek van de provincie, maar zeker de moeite waard om niet over te slaan. Voor het plaatsje Termuntenzijl sla je af, en opeens reden we op de dijk af. Je vindt hier buitenplaats de Reidehoeve waar je alles kunt leren over de omringende natuur. Ook is er bovenin het gebouw een uitkijktoren waarvan je een prachtig zicht hebt op de omgeving. Absoluut de moeite waard om hier je ontdekking te beginnen.

De Punt van Reide is een oude oeverwal van de rivier de Eems. Nu is het een buitendijkse landtong die tussen 1300 en 1500 ontstond, doordat het land ten oosten ervan werd weggevaagd door het zeewater. In die tijd ontstond de Dollard, waar eens het welvarende landschap Reiderland met ruim dertig dorpen lag.

Kijken door een gat

Vanaf het bezoekerscentrum loop je in zo’n tien minuten over een prachtig paadje naar de dijk. Hier is een houten wand met gaten op diverse hoogtes, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om naar de zeehondjes te kijken. Ik was even bang dat ze er dit keer niet waren, maar ook wij troffen een plaat vol zeehonden. En er kwamen er steeds meer aan zwemmen. Zo schattig om ze op het land te zien klauteren <3

Punt van Reide, Groningen

Tussen de buien door

We troffen het precies met het weer. Toen we weer richting huis reden hadden we fikse regenbuien en begon het ook te stormen. Dat het niet erg mooi weer is, zie je ook wel aan de dikke pakken wolken, maar dat geeft juist een verrassend mooi effect op de foto’s! En onze nichtjes? Die vonden het helemaal geweldig! Wat ons betreft een ontzettend leuk uitje in de provincie Groningen!

Kom zeehondjes kijken!

Nieuwsgierig geworden? Dit is de locatie van het Punt van Reide. Zeker leuk om even een kijkje te nemen! Maak er meteen een fijn weekend Groningen van!

Meer Groningen:

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Punt van Reide, Groningen
Punt van Reide, Groningen
Punt van Reide, Groningen

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

18 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ester

Lief 🙂 En wat een leuk idee voor een uitje met je nichtjes!

Bianca

Wat super leuk! Ik wist niet dat er zeehondjes waren! Misschien dit weekend wel even kijken

Eva - eighty7

Wat een mooie omgeving zeg! Toch maar eens richting Groningen gaan 🙂

Marijke I easydailyfood

Wat een leuke originele tip/idee! Woon in Friesland en ben regelmatig in Groningen maar wist niet dat dit er was. Leuk om tee weten!

Stephanie van Drunen

Oh wat is het daar mooi 🙂 ik hou er echt van om op zulke plekken te wandelen en dingen te leren over het gebied!

Kim

Wat een leuk artikel, zo voor in eigen land 😉 Zeehondjes zijn zooooo leuk. Groningen is behoorlijk ver, maar ik ga ze regelmatig even spotten bij de dierentuin waar ik werk, daar is een kleintje geboren. Te schattig! (Maar in het wild is toch wat meer speciaal)

Daphne | LiveTheLifeYouLove

Wat slecht, ik heb gewoon nog nooit gehoord van Punt van Reide! *schaamt zich diep* Ziet er wel geslaagd uit 😉

Wanda

Ik had het al voorbij zien komen op tv Noord maar het was er helaas nog niet van gekomen om er zelf naar toe te gaan. Hopelijk lukt dat dit weekend want het lijkt me geweldig om ze in het echt te zien liggen en spelen!

Saskia

Wat een leuk idee. Beetje ver weg maar zeker een idee om eens een tripje naartoe te maken. Dank voor de fijne tip!

18
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x