Natuurlijk, er gaat niets boven Groningen! Maar wat er dan te doen is in de stad? Ik vertel je welke bezienswaardigheden in Groningen je in 24 uur met elkaar kunt combineren. En anders blijf je toch gewoon een nachtje slapen!

Fietsen in Groningen
Fietsen in Groningen


Fietsen in Groningen

De allerleukste manier om een goed beeld te krijgen van een stad krijg je tijdens een fietstour. Je komt dan op plekken binnen én buiten het centrum terwijl de gids je de leukste weetjes verteld. Wij zijn dol op fietsen op reis, maar we gingen ook met onwijs veel plezier fietsen in Groningen. De fietstour in mijn woonplaats leidt je in 2,5 uur langs de leukste bezienswaardigheden in Groningen. Van de bekende plekken als het prachtige station en de Matinitoren naar de onbekendere knusse straatjes in de Oosterpoortwijk en het fijne Noorderplantsoen. Een dikke aanrader om veel te zie als je maar kort in Groningen bent, en een goede eerste oriëntatie als je langer in de leukste stad van het Noorden verblijft!

Restaurants in Groningen

Lunch & diner

Na zo’n fietstocht heb je vast zin in een lekkere lunch! Groningen heeft honderden leuke restaurants en daar komt zeer regelmatig wat nieuws bij. Of je nu zin hebt in een simpele tosti, lekkere salade of een uitgebreide luxe lunch: het kan allemaal. Ook voor diner heeft Groningen natuurlijk voldoende keuze. Jan en ik hebben geen vaste plekken waar we graag eten, maar we proberen regelmatig wat nieuws. Ik heb intussen nogal een lijst met fijne favorieten, dus kom vooral inspiratie op doen in mijn artikel 17x Restaurants in Groningen of op de pagina eten en drinken in Groningen. Met specifieke wensen kan je mij ook altijd een tweet of mailtje sturen, dan probeer ik je een goede tip te geven.

Geen zin om er op uit te gaan? In 10x Eten afhalen in Groningen lees je waar je een goeie hap kunt krijgen.

Fietsen in GroningenHoog op de Martinitoren

Ik ben niet zo’n held met hoogtes, maar als dat voor jou geen probleem is, dan raad ik je zeker aan om de Martinitoren op te gaan. Dit is absoluut een aanrader in de bezienswaardigheden in Groningen. Je kunt flink ver kijken van bovenaf, dus dat is absoluut de klim van 311 treden waard! De Martinitoren is met zijn 96,8 meter hét icoon van de stad. De bijnaam van de toren is d’ Olle Grieze, Gronings voor de oude grijze. De Martinitoren vind je aan de Grote Markt, een toegangskaartje koop je bij het gebouw van de VVV die je op het plein vlakbij de toren vindt.

Lees ook: 9x Doen in Groningen – De leukste dorpen & steden

Fietsen in GroningenDe Prinsentuin

Een geweldig parkje, verstopt aan de rand van het centrum, achter de Martinitoren. Speciaal voor de de prinsen van Nassau werd in 1626 de Prinsentuin aangelegd met een rozentuin, kruidentuin en een prachtig pad overgroeid met bomen. Die haag is vooral in de lente en zomer een prachtig groen. Een heel fotogeniek stukje Groningen! De Prinsentuin is een fijne plek om even tot rust te komen. Bij de Theeschenkerij kan je genieten van een heerlijk hapje en drankje, maar helaas is dit knusse tentje niet altijd open. Hotel en restaurant Prinsenhof is een fijn alternatief.

Folkingestraat, GroningenDe Grote Markt, de Vismarkt, Folkingestraat en Oude Kijk in ’t Jatstraat

De grote winkelstraat van Groningen is de Herestraat, maar eigenlijk zijn de straten en pleinen eromheen veel leuker! De Folkingestraat is uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland, op de Vismarkt vind je bijna alle dagen marktkramen, op de Grote Markt kan je even bijkomen op de grote tribune en in de Oude Kijk in ’t Jatstraat vind je Reisboekwinkel de Zwerver, met een ruime collectie reisartikelen. Neem de tijd, en ontdek de allerleukste winkels in Groningen!

De Hoge der A

Eén van de meest fotogenieke plekken in Groningen vind je bij de Hoge der A. In het oosten is de hoge kade, het westen heeft de lage kade. Ik zie zelf het verschil eigenlijk niet. Wat je wél ziet vanaf de brug aan de Brugstraat is een straat met mooie oude gebouwen, deels pakhuizen. De boten met imposante masten maken het plaatje compleet. Niet voor niets stond dit beeld ooit op een canvas van Ikea. Dus loop een een stukje door vanaf de Vismarkt voor dit geweldige plaatje!

De Onlanden, Drenthe

Slapen in Groningen

Natuurlijk is Groningen te leuk om er maar slechts één dagje rond te lopen. Als je er een nachtje (of 2!) blijft slapen, heb je de volgende dag tijd om nog meer leuke bezienswaardigheden in Groningen te ontdekken. Zo is het Groninger Museum een aanrader, is er een leuke Hofjes wandeling in de stad, zijn er vaak leuke evenementen en kan ik je een wandeling in natuurgebied De Onlanden aanraden. Dit prachtige gebied vind je aan de rand van de stad. Vind het beste hotel in Groningen bij HotelSpecials!

Lees ook: Beste privé sauna’s in Groningen & Wandelen bij het Lettelberterpetten plankenpad

Boek je activiteit!


Meer Groningen:

Welke bezienswaardigheden in Groningen wil jij zien?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. Ik deel in mijn artikelen alleen mijn persoonlijke mening. Lees ook mijn disclaimer.

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

22 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Saskia

Ik kom er erg weinig, ligt voor mij ook niet echt om de hoek. Wel zeker mooie bezienswaardigheden om te zien!

Dominique | dominiquetravels.com

Ik was twee jaar geleden een middag in Groningen, wat een leuke stad! Ik moet daar echt weer een keertje heen!

Wanda

Die hofjeswandeling wil ik zeker nog een keertje gaan doen, net als wandelen in De Onlanden, lijkt me echt een prachtig mooi natuurgebied. Groningen is absoluut een mooie stad dat voor iedereen wat te beiden heeft.

Lizette

Leuke blog! Deze ga ik opslaan, want het wordt hoog tijd om Groningen een keer te bezoeken. Verder dan de hogeschool voor een werkbezoek ben ik nooit gekomen (schaam, schaam).

Lizette

Dat wordt onderhand eens tijd he 😄

Denise

Groningen is leuk inderdaad. Een paar jaar terug heb ik er heerlijk rondgewandeld en veel foto’s gemaakt. Ik heb er uiteindelijk geen blog over geschreven (gewoon te druk en teveel onderwerpen nog), maar dat is best jammer, want het was erg leuk. Mooi ook die Prinsentuin.

Mario

Ik heb zulke leuke herinneringen aan Groningen. Wij zijn daar zo vaak geweest op vrijdagmiddag/avond/nacht. Ik woonde toen nog in Assen en spijbelde bijna elke vrijdagmiddag. Drie gezusters, Blauwe engel en het feestcafé. Leuk om weer even wat te lezen over Groningen.

Rowan

Ik ben pas één keer in Groningen geweest, maar ik vind het een prachtige stad. Ik denk dat de Prinsentuin mijn favoriete plekje is, zo mooi.

Martin

Ik ben volgende week in de buurt van Groningen. Dit ga ik zeker onthouden. Als het weer het een beetje toe laat lijkt me een dagje Groningen heel leuk. Dat is het eigenlijk altijd!

Kelly

Ik ben negen jaar geleden een keer in Groningen geweest en ik was ook positief verrast. Echt een leuke stad! Ik nam me voor om nog eens terug te komen, maar ik ben nog steeds niet geweest. Toch maar eens doen.

Manon

Jaaa ik wil ook naar Groningen! Leuk altijd zo’n 24 uur in … Hopelijk kan ik in 2019 een weekendje doen!

22
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x