Kefalonia is een heerlijk eiland! We relaxten er, verkenden leuke stadjes én van onze reisdromen ging in vervulling: we zagen schildpadden!

Emplysi beach Greece

15 mei – Hallo Kefalonia & wildkamperen bij Emplysi beach

Om half 5 vaarden we Vasiliki uit, een haven in het zuiden van Lefkada. Het is ons vertrek van het leuke eiland Lefkada en we varen in dik uur naar Fiskardo in het noorden van het eiland Kefalonia. Het eilandleven bevalt ons, dus we pakten nog een Grieks eiland mee. We overnachtten ‘wild’ bij Emplysi beach, een waar pareltje. De hele avond genoten we van het fascinerende uitzicht en de boten die in de verte langs varen. Te gek!

Fiskardo Kefalonia Greece
Assos Kefalonia Greece

16 mei – Fiskardo & Assos

Het eiland Kefalonia is in 1953 grotendeels verwoest door een fikse aardbeving. Havensteden Fiskardo en Assos zijn gespaard gebleven, en dus bezochten deze steden. Fiskardo (bovenste foto) is een leuk havenstadje met wat winkeltjes. We aten en drinken wat en ik kocht onder andere Teva sandalen. Het waaide enorm hard, dus we zijn blij dat we de overtocht al gehad hebben.

Ook namen we een kijkje in Assos (onderste foto). Deze stad ligt echt prachtig en heeft zelfs een eiland met kasteeltje. De steile weg naar beneden met haarspeldbochten is wat spannend, maar goed te doen. Assos raakt mij niet. Ik vind dat er teveel verval is wat de schoonheid van het stadje teniet doen. Ook de gratis kampeerplek valt ons tegen. We besloten de harde wind aan de westkust te verlaten en naar het oosten te rijden.

Camping Karivomolos Kefalonia Greece
Karivomolos Kefalonia Greece

16 – 19 mei – Sami & Karivomolos

We vinden een prima plek op Camping Karivomolos tussen de stadjes Sami en Karivomolos. We hebben een ‘huishouddag’ waarop we onze was wegwerken en wat klusjes doen. Op de andere 2 dagen wandelen we door de stadjes Sami en Karivomolos en lunchen we met uitzicht op de zee. Ook plonsen we in het zwembad en eten bij het restaurant op de camping. Heerlijk om even lekker rustig aan te doen en te genieten!

Monastery of Agios Gerasimos Kefalonia Greece
Saint Gorges Castle Kefalonia Greece
Caretta Caretta Kefalonia Greece

20 – 22 mei – Agios Gerasimos, Saint Gorge’s Castle & Argostoli

De route naar het zuiden van Kefalonia brengt ons bij Monastery of Agios Gerasimos. Dit pareltje is van binnen rijkelijk versierd. We zagen mensen die een eerbetoon brengen aan de iconen. Bijzonder intrigerend om dit van dichtbij mee te maken. Ook reden we naar Saint Gorge’s Castle waar ik de kasteelruïne bezocht (Bros mag niet mee). Jan vermaakte zich intussen prima bij een knus familierestaurant met leuk personeel en heerlijk eten.

Argostoli is de hoofdstad van Kefalonia en ook de grootste stad. Vanaf de camping fiets je in een paar kilometer naar het centrum. Daar wandelden we over de boulevard en hadden meteen geluk omdat de Caretta Caretta schildpadden hier zwemmen! Ik had al het advies gekregen om ze hier te zien, maar dat dit meteen zó goed lukte had ik niet verwacht. Uiteindelijk spotten we er in 2 dagen een stuk of 14. Nooit eerder zagen we schildpadden in het wild, dus deze reisdroom werd werkelijkheid!

Ook genoten we van het leuke centrum van Argostoli, we relaxten en lazen in onze hangmatten en we kletsten weer met Peter en Charlotte en hun puppy Mazzel die we voor de derde tijdens deze reis treffen. Wat gezellig!

Poros Kefalonia Greece
Poros Kefalonia Greece

23 mei – Poros

Via een mooie route reden we naar het zuidoosten van het eiland. Hier vonden we een ontzettend mooie plek om te lunchen met onze broodjes. Bij het stadje Poros bleef het uitzicht zo gaaf en dus genoten we volop van onze wildkampeerplek. Wederom direct aan het strand, dat blijven de mooiste plekken! ‘s Avonds deden we een wandeling naar de brievenbus en even later kleurde de lucht mooi en zagen we de maan (!) opkomen.

Ioanian Beach Camping Greece
Ioanian Beach Camping Greece

24 – 25 mei – Terug naar het vasteland & Ionian Beach

Al vroeg in de ochtend reden we de boot op die ons naar het vasteland bracht. Na 1,5 uur reden we boot alweer af, in Kyllini. We reden naar Camping Ionian Beach waar we genoten van de fijne camping. Ik maakte een blogupdate, we lazen beide een boek uit en we dronken een drankje met uitzicht op zee. Een relaxte afsluiting van het eilandleven!

Reisupdates op een rij:

  1. Van Noord- naar Zuid-Frankrijk
  2. De Bloemenrivièra & Elba
  3. Ostia Antica, Rome & Sperlonga
  4. Pompei, Vesuvius, Napels & Amalfi
  5. Bari, Alberobello, Ostuni & een nieuw land!
  6. Pindus Mountains & Meteora
  7. Parga & Lefkada
  8. Kefalonia

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x