Vorig weekend was ik in Nationaal Park De Alde Feanen om het festival Fête de la Nature te vieren. Ik maakte er mooie wandelingen, at heerlijk, ging sloep varen en sliep in een schattige B&B. Nieuwsgierig? In deze fotoblog neem ik je mee én zie je onze nieuwste video!

De Kraanlannen, Veenhoop

Fête de la Nature is het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Wij nodigen iedereen uit om eind mei samen de natuur te beleven, van wilde natuur tot stadspark. Fête de la Nature is een gratis en open festival.

Porto Casa, Eernewoude Porto Casa, EernewoudePizza eten bij Porto Casa

Vervolgens maakten we kennis met de andere bloggers en aanhang die ook het weekend in de natuur door brachten. Gezellig clubje! We aten met z’n allen bij Porto Casa in Eernewoude. Ik heb al heel wat pizza’s gegeten, maar deze quatro frommagio vond ik wel echt heel goed. Yum! Vervolgens mochten we ook even een kijkje nemen bij Bella Porto. Hier vind je drie gloednieuwe en sfeervolle appartementen. Superleuk als je een toffe plek om te overnachten zoekt!

Alde Feanen
Jan en Marcella, sloep varen Alde Feanen
Vogel, Alde Feanen

Sloep varen in De Alde Feanen

Na een superlekker ontbijt met streekproducten in It Lytshûs was het tijd om het water op te gaan. Bij Verhuurbedrijf Hollema konden we terecht voor een sloep, en binnen een paar minuten zaten we al op het water. Wij hebben een paar jaar geleden met een sloep gevaren, en hebben toen Leeuwarden vanaf het water bekeken. Dit keer was de natuur van De Alde Feanen aan de beurt! Zo vaarden we over grote meren, knusse watertjes en zagen ganzen met baby’s. Maar jeetje, wat vliegt de tijd als je op het water bent! Ik raad je echt aan om minstens 4 uur het water op te gaan, zodat je nog véél meer kunt zien! Benieuwd naar bewegend beeld van het sloep varen? Bekijk dan ons filmpje onderaan dit artikel!

Eetcafé WestersailLunchen & bijkletsen

’s Middags regelden we zelf onze lunch. Het was ’t meest handig om in Earnewoude te lunchen, en dus kozen we voor Eetcafé Westersail. Jenny van Ikreis.net had spontaan bedacht om een gezamenlijke vriendin van ons uit te nodigen, en dus lunchten we gezellig met z’n vijven. Het werd een korte, maar superleuke én lekkere lunch!

De Kraanlannen, Veenhoop
Kraanlannen
De Kraanlannen, Veenhoop
De Kraanlannen, Veenhoop
Dog

Wandelen in de Kraanlannen

Bij camping en jachthaven de Veenhoop startten we een wandeling door natuurgebied de Kraanlannen. Het 200 hectare grote gebied dankt namelijk zijn naam aan de kraanvogel, maar helaas komt deze hier momenteel niet voor. In de zestiende eeuw moet hij er hebben gebroed. Het prachtige water- en moerasgebied heeft een grote aantrekkingskracht op water- en moerasvogels. Omdat het broedseizoen was liepen wij er de korte wandeling, maar je kunt er ook langere wandelingen lopen.

Borrelen bij Princenhof

Aan ’t einde van de middag waren we uitgenodigd bij Hotel Restaurant Princenhof in Eernewoude. Aan het water kan je hier heerlijk genieten op het grote terras en bootjes kijken!

Grou

Slenteren door Grou

Omdat we ’s avonds zouden dineren in Grou, besloten we er ’s middags alvast naartoe te rijden. We aten een heerlijk schepijsje, slenterden door schattige straatjes en liepen een stuk door de haven. Leuk stadje!

Oan’t Wetter, GrouDineren bij Oan ’t Wetter

Restaurant Oan ’t Wetter (aan het water) ligt in Watersportpark Yn’e Lyte. Je kunt er met de boot aanmeren om te genieten op ons steigerhouten terras aan het water. Maar natuurlijk kan je er ook met de auto of fiets naartoe rijden. Ook binnen zit je goed in het sfeervol ingerichte restaurant. Wij hadden er een prima diner met schnitzels voor de vleeseters en taco’s voor de vegetariërs. Wij bleven niet lang natafelen omdat we het megagrote bad in It Lytshûs graag wilden uitproberen. Ultiem ontspannen op het platteland!

Verhalenverteller
Nationaal Park De Alde Feanen
Geit
Alde Feanen
Gele lis

Wandelen in De Alde Feanen

Op zondag waren er diverse activiteiten voor Fête de la Nature rondom het bezoekerscentrum van de Alde Feanen. Uiteraard namen we daar even een kijkje, en vervolgens staken we de weg over om een stukje te wandelen. Ik voelde me niet helemaal 100%, dus het we hielden het bij een wandeling van 3 kilometer. Toch leverde het prachtige plaatjes op! De Alde Feanen is zo’n mooi en veelzijdig Nationaal Park, het is absoluut een bezoekje waard!

Meer leuks in Nederland:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

22 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Rowan

Heerlijk zeg, een weekendje weg in zo’n fijne omgeving! Mooie natuur en dat sloep varen lijkt mij echt prachtig!

Jenny - ikreis.net

Mooie fotoblog en leuk filmpje!

Ik kwam zojuist tot de ontdekking dat ik je nog niet volgde op YouTube, dus dat heb ik gelijk maar even gedaan 😉

Yvonne

Mooi! Die foto van die steiger Restaurant Oan ’t Wetter vind ik echt super! Leuk filmpje ook, veel dieren en helemaal natuur 🙂

Ilona

Mooie foto’s en een leuk verslag. Ik ben zelf ook een keer bij Alde Faenen geweest, maar dat was al weer een tijdje geleden. Ik kan me nog herinneren dat het prachtig is om te varen 😉 Vooral als het Hollandse weer ook een beetje mee zit 😉 Door jouw blog heb ik wel weer zin om er weer naartoe te gaan.

Shere

Heel mooi foto’s en een leuke filmpje. Ook leuk om jullie even gezien te hebben

Janneke

Ah die geit <3 haha! Geweldige foto. Ook die foto daarboven vind ik heel gaaf. Ik heb gelijk even opgezocht waar de Alde Feanen ligt. Onthouden voor een evt. weekendje weg in Nederland.

Wanda

Wow, wat een prachtig natuurgebied joh! Ik ken het helemaal nog niet maar zet het zeker op mijn lijstje want dit is natuurlijk ook echt wel iets voor ons! Ik had vroeger een collegaatje die in Eernewoude woonde dus ik ken de plaats qua naam maar de omgeving verder helaas niet.
Leuk filmpje trouwens! Met welk programma bewerken jullie dat trouwens? Ik zit er namelijk aan te denken om straks in Zweden ook wat filmpjes te gaan maken.

Kim

Wat ziet het er heerlijk uit! Ik wil ook haha.

ivonne

Heeee, ik dacht dat er in september een groep die kant uit ging? Prachtig gebied en als ik dit zie wordt ik helemaal enthousiast. Jammer als ik het gemist heb, of ben ik nu toch abuis?

Leoni - Justtravelme

Leuk! Wat zijn er toch nog veel mooie plekken in Nederland te vinden heh. Ben hier nog nooit geweest, terwijl ik er een half uur vandaan woon. Toch maar eens een keer een dagje die kant op.

[…] Dit artikel is afkomstig van: http://www.marcellamolenaar.nl […]

Bjorn / Wildlifereizen

Wat een leuke blog zeg. Heerlijke omgeving om een keer naar toe te gaan. Staat zeker, door deze blog, hoog op het lijstje!

22
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x