De regio Gelders Arcadië vind je in de buurt van Arnhem en Wageningen. We genoten er volop van mooie natuur, imposante kastelen en landgoederen, Nationaal Park de Veluwezoom, fijne hotels én goeie restaurants. En natuurlijk maakten we weer een tof filmpje zodat ook jij kunt genieten van Gelders Arcadië!

Marcella, VeluwezoomKasteel RosendaelVolg mij op YouTube!

Vind je onze video van Gelders Arcadië leuk? Geef dan een duimpje omhoog! Wij hebben meer leuke reisfilmpjes, van Canada, Nieuw-Zeeland, Cuba, Valencia, Leuven en de Dolomieten. Bekijk ze, en kom mij volgen op YouTube!

Landgoed Middachten

Wat is Gelders Arcadië?

De Veluwezoom, op de grens van de Veluwe en de rivieren Rijn en IJssel, heeft door de eeuwen heen een bijzondere aantrekkingskracht. Dit is duidelijk te zien aan een honderdtal buitenplaatsen en landgoederen zoals Rosendael, Middachten, Sonsbeek, Doorwerth, Zypendaal en Mariëndaal. Het gebied wordt Gelders Arcadië genoemd en omvat de gemeenten Wageningen, Renkum, Arnhem, Rozendaal en Rheden.

Oranje-rie Landgoed Rosendael

Van fatbike en kasteel tot wandelen en heerlijk eten

Ons weekend begon met een fijne wandeling van 13 kilometer bij Radio Kootwijk. Wat een prachtig gebied! Daarna trokken we onze mooiste kleren aan, en schoven aan voor een goddelijk diner. Vervolgens sliepen we heerlijk op ’t mooie landgoed Groot Warnsborn. Een heerlijke start van het weekend!

De volgende ochtend verkenden we het eerste kasteel: Rosendael. Eerst in de prachtige tuin, gevolgd door een rondleiding in het kasteel en we sloten af met een goddelijke lunch in de Oranje-rie. Wat een fijne plek! Voor ons was het tijd voor een actief uitje: met een fatbike door de Veluwezoom. Wat een tof avontuur! ’s Avonds genoten we wederom van een heerlijk diner en hadden we een fijne overnachting.

Onze laatste ochtend spendeerden we bij kasteel Middachten, wat er nóg idyllischer uit zag vanwege het stralende weer. We sloten het weekend in stijl af bij Restaurant Koetshuis, Landgoed Rhederoord. Wat een heerlijk einde van een fijn weekend!

Fotoblog!

Meer weten over Gelders Arcadië? Bekijk dan ook mijn Fotoblog 10x Gelders Arcadië!

Wat zou jij willen doen in Gelders Arcadië?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Narelle | wegvanhetnoorden.nl

Wat een mooie beelden Marcella! Erg leuk om te kijken, echt goed gelukt. Ik vind het shot van jullie op de schommel echt geniaal!

Elisa | Lies rond de wereld

Leuk filmpje weer en supermooie omgeving! Vind dat shot aan het eind dat je zo moet lachen leuk en die op de schommel is ook gaaf gedaan 🙂

Betsie

Wat een leuk filmpje.

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x