Hotspots Nederland

5x Lunchen in Zwolle

2 maart 2018

Zwolle is leuk! Binnenkort vertel ik je wat er allemaal te doen is in deze fijne stad, nu deel ik mijn favoriete plekken om te lunchen in Zwolle. Eet smakelijk!

Bij Hartje ZwolleBij Hartje

Begin november ben ik met Jan naar Zwolle gegaan om te lunchen in Zwolle. Ik was jarig geweest, maar hij zat op dat moment in Valencia en ik op het eiland Borkum. Mijn verjaardag vierden we alsnog samen in Zwolle. Ik had goede verhalen gehoord over Bij Hartje en was er heel nieuwsgierig naar geworden. Bij Hartje heeft een uniek concept: ‘Omdat wij zelf nooit kunnen kiezen, hebben wij een concept bedacht waarbij je je eigen brunch of diner kunt samenstellen. Je kunt kiezen tussen kleine gerechtjes die veelal lokaal en huisgemaakt zijn en waarbij je zelf rekening kunt houden met een grote of kleine trek’. De gerechtjes worden bij elkaar geserveerd op een plank. Zo koos Jan voor een mini hamburger, frietjes en een kroket en genoot ik van coconut pancakes, een smoothie bowl en arretjescake. Een heel leuke én lekkere manier om te lunchen!

Adres:

Burgemeester Drijbersingel 67
Website Bij Hartje

Le Perron Zwolle

Le Perron

Een leuke etalage, lekker eten en gezellig zitje: klinkt goed hé! Le Perron ken je misschien wel van de markt, daar staan ze vaak met een kraam vol heerlijkheden. In het restaurant van Olaf en Edith kan je heerlijk lunchen in Zwolle. Volgens mij koos ik voor een heerlijke focaccia gevuld met groenten en kaas (ik heb er helaas geen foto van). Een menukaart kan ik niet vinden op de website, dus ik denk dat je zelf even een kijkje moet nemen voor het actuele aanbod. Ik gok dat je dan vast iets lekkers koopt! Bron foto: website Le Perron

Adres:

Diezerpoortenplas 9
Website Le Perron

Waanders in de Broeren ZwolleBrasserie Waanders in de Broeren

Heerlijk eten in een sfeervolle kerk met glas in lood ramen, dat kan bij Waanders in de Broeren. Als je de kerk binnen komt, dan vind je links een grote boekwinkel. Je vindt er op meerdere verdiepingen boeken uit allerlei categorieën. Zoek je een cadeautje, dan slaag je hier sowieso. Bij de ingang rechts vind je de brasserie. Het leuke is dat de ruimte open is gehouden, dus vanuit de brasserie kijk je zo de boekwinkel in. Op de menukaart vind je gebak, broodjes, quiche, soep, salades, risotto en een burger. Met mijn moeder en zus bestelde ik er eens een proeverij van zoetigheden. Yum!

Adres:

Achter de Broeren 1-3
Website Waanders in de Broeren

Het Vliegerhuys ZwolleStadscafé Blij

De Grote Markt is hét centrale plein om heerlijk te lunchen in Zwolle. Daar belandde ik een aantal jaar geleden met Jan op het terras van Stadscafé Blij. Lekker mensen kijken, genieten van de zon én heerlijk eten! Je kunt kiezen uit heerlijke broodjes, uitsmijters, een burger, flammkuchen, pasta, soepen en salades. Ook staat er ijs, gebak en high tea op de kaart. ’s Middags schijnt de zon op het terras, dus op een mooie dag kan je er urenlang blijven genieten. Bron foto: Stadscafé Blij

Adres:

Grote Markt 13A
Website Stadscafé Blij

Brasserie Het VliegerhuysBrasserie Het Vliegerhuys

In een pand uit 1450 vol historie vind je Brasserie Het Vliegerhuys. Binnen heb je fijne ruimtes met originele elementen, buiten vind je er een gezellige binnenstadstuin. Op de menukaart vind je biologische en streekgebonden producten, bereid met verse ingrediënten. Je kunt bij Het Vliegerhuys terecht voor lunch, diner, hightea en gebak. Op de lunchkaart vind je goede klassiekers, lekkere broodjes, soepen en hartige snacks. Zit je lekker in de zon, kan je er blijven genieten voor het diner. Bron foto: Brasserie Het Vliegerhuys

Adres:

Nieuwstraat 55
Website Het Vliegerhuys

Heb jij tips om lekker te lunchen in Zwolle?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Jenn 2 maart 2018 at 08:05

  Leuk! Bij Waanders ben ik ook wel eens geweest. De Beurs vond ik ook altijd een fijne plek.

  • Reply Marcella 2 maart 2018 at 13:00

   Waanders is echt tof hé! Ik ben er al een aantal keer beland, soms ook voor een kop koffie en thee. Fijne plek!

 • Reply Marcel 2 maart 2018 at 09:41

  Helemaal met je eens, Zwolle is een heerlijke stad. Leuk adresjes heb je verzameld. Mijn favoriete adres in Zwolle is De Gillende Keukenmeiden. Waanders is een prachtige locatie waar we langs de rijen met boeken gestruind hebben. Ik ben benieuwd naar je tips voor de Hanzestad.

  • Reply Marcella 2 maart 2018 at 13:02

   Ik wil heel graag een cityguide van Zwolle maken, maar ik bedacht me dat ik de afgelopen jaren al veel leuks heb gedaan in Zwolle. Eerst maar even een artikel met lunchspots dus 🙂 De Gillende Keukenmeiden onthoud ik voor mijn volgende bezoek aan de stad!

 • Reply chucky1012 2 maart 2018 at 09:47

  Ik ben nog nooit daar geweest omdat het voor mij te ver weg is met het ov.!
  Maar ik zal dit zeker onthouden.

  Fijne dag!

  • Reply Marcella 2 maart 2018 at 13:03

   Voor ons is veel ver weg vanuit Groningen, maar af en toe juist leuk om er wel naartoe te gaan! Fijne dag!

 • Reply Janet | thatonetime 2 maart 2018 at 15:08

  Ik sta binnen 20 min in hartje Zwolle dus ik ben er vaak genoeg te vinden. Ik vind het een heerlijke stad om te winkelen of te borrelen. Bij stadscafé blij kom ik vaker.. Soms hebben ze daar ook live-muziek, da’s echt genieten!

  • Reply Marcella 3 maart 2018 at 16:07

   Wat woon jij dichtbij Zwolle, leuke stad! Ik ben er ook al vaak geweest, dus het werd hoog tijd om er eens over te schrijven. Volgende keer een cityguide!

 • Reply Yvonne 2 maart 2018 at 16:33

  Wat een leuke adresjes heb je verzameld zeg. Is dat van 1 tripje, of ben je er meerdere keren geweest inmiddels? Als je nog eens gaat kom ik ook hoor, mooi in het midden!

  • Reply Marcella 3 maart 2018 at 16:07

   Ik ben regelmatig in Zwolle geweest, dus het werd tijd om er eens over te schrijven. Lijkt me gezellig om daar eens met je af te spreken! 🙂

 • Reply Wanda 3 maart 2018 at 10:33

  Zwolle is echt een leuke stad he? Ik kom er meestal 1 of 2 keer in het jaar met een vriendin die in Brabant woont. Voor ons allebei is Zwolle dan een uurtje rijden. En ja, gelukkig staat onze lunch-adres er tussen! We ploffen namelijk altijd bij het Vliegerhuys neer, zowel binnen maar ook buiten op het pleintje aan de achterzijde, is het echt genieten.

  • Reply Marcella 3 maart 2018 at 16:15

   Leuk dat je jaarlijks wel een paar keer in Zwolle komt! Ik vind het ook echt een leuke stad, maar ik had er nog steeds niet over geschreven… Nu eerst de lunchplekken, de volgende keer wil ik vertellen wat er allemaal te zien en doen is in Zwolle! Leuk dat het Vliegerhuys jullie favoriete plek is! Ik heb daar nog op het terras gezeten, lijkt me heerlijk!

 • Reply Martin 3 maart 2018 at 10:40

  Inderdaad een hele leuke stad! Leuke tips om weer eens richting Zwolle te gaan. 😁👍

  • Reply Marcella 3 maart 2018 at 16:16

   Veel plezier in Zwolle Martin!

 • Reply Sanne 6 maart 2018 at 21:32

  Dit soort artikelen vind ik altijd heel handig! Als Thijs en ik samen op pad zijn kunnen we vaak heel lang treuzelen waar we gaan dineren of lunchen. Alles ziet er leuk uit en dan word het kiezen gewoon heel moeilijk. Iets met besluiteloosheid enzo. 🙂 Met dit overzicht maak je het ons veel makkelijker.

  • Reply Marcella 6 maart 2018 at 22:33

   Haha, heel herkenbaar hoor, dat gezoek! Ik eet zelf weinig vlees en geen vis en wil graag vegetarisch eten in een restaurant. Klinkt simpel, maar het is soms bijna onmogelijk, vooral een jaar of wat geleden. Ook is op zoek gaan naar een fijne plek met een rammelende maag geen aanrader 😉 Ga je binnenkort naar Zwolle Sanne?

 • Reply Eva 8 maart 2018 at 10:30

  Heb je ook nog leuke tips voor het diner in Zwolle? Vriendlief vertoeft 1 nacht per week aldaar en heeft niet altijd zin om in zijn hotel te eten.

  • Reply Marcella 8 maart 2018 at 20:49

   Nee, helaas, ik heb nog nooit gedineerd in Zwolle. Voor ons is het een uur rijden, we dus doen meestal een middagje Zwolle.

 • Reply Floortje 12 oktober 2018 at 15:46

  Tof! Zwolle is inderdaad fantastisch. Ik woon er al enkele jaren met plezier.
  Nog een goede tip: Engel Winkelcafé aan de grote markt. Een heerlijke plek om te ontbijten en lunchen. Biologisch en van hoge kwaliteit. Ook onwijs gastvrij. Ik kijk uit naar de city guide!

  • Reply Marcella 12 oktober 2018 at 18:23

   Leuk dat je in Zwolle woont Floortje! Ik ga Engel Winkelcafé zeker eens proberen. Voor de city guide wil ik nog eens naar Zwolle om er tips te verzamelen en foto’s te maken, dus dan heb ik meteen een goed lunchadres!

  Leave a Reply