Adrenaline op een eiland, dat vind je als je gaat blokarten op Schiermonnikoog. Jan en ik deden het voor Jan’s verjaardag, en dat was superleuk!

Blokarten Schiermonnikoog
Thijs Vliegerparadijs Schiermonnikoog

Een blokart is een door wind aangedreven eenpersoons landvoertuig met drie wielen en een zeil.

Een herkansing voor het blokarten

Vijf jaar geleden werd Jan 30 en ging ik samen met hem en twee vrienden een dagje naar Terschelling. Als verrassing had ik geregeld dat hij kon gaan blokarten. Helaas werd ik (af)gebeld door het bedrijf omdat het niet hard genoeg waaide. Toen ik dit jaar een cadeautje voor Jan zocht, besloot ik dat we een herkansing gingen doen voor het blokarten.

Uitleg over blokarten op Schiermonnikoog

Dit keer gingen we samen blokarten op Schiermonnikoog. Wij stonden keurig te wachten voor het kantoor van Thijs’ Vliegerparadijs, maar het bleek dat we op het nabijgelegen strand moesten zijn. Daar kregen we uitleg over het blokarten. We moesten rondjes rijden om een pilon, we zouden harder gaan als we ons zeil strak trokken en langzamer als we het lieten vieren. En natuurlijk moesten we ook sturen. Ik vond het best spannend toen ik in mijn blokart met het blauwe zeil stapte. Hoe moest het nou precies? Jan duwde mijn kart in de juiste richting, de wind pakte vol mijn zeil en toen kwam ik toch met een vaart vooruit…

Blokarten op SchiermonnikoogBlokarten SchiermonnikoogSpelen met de wind

Gelukkig kon ik mijn kart behendig om de pilon sturen. Maar omdat ik mijn zeil had laten vieren vanwege de snelheid, stond ik stil toen ik de bocht om was. Daar moest ik de eerste rondjes echt wat handigheid in krijgen. Iets sneller de bocht door, het zeil laten vieren zodat ik niet op 1 wiel door de bocht scheurde (dat gebeurde me best wel eens) en dan meteen het zeil weer strak trekken om goed de bocht door te komen. Het is echt spelen met de wind en je zeil, en dat is onwijs leuk! Een uur is zo voorbij als je met zo’n blokart aan het scheuren bent. Het lijkt misschien wat saai, steeds dezelfde rondje om de pilon, maar blokarten op Schiermonnikoog is echt heel leuk. Ik wil het zeker nog wel eens vaker doen!

Je kunt ook een combinatie doen van blokarten en vliegeren! Ik hoorde over het vliegeren ook zeer enthousiaste verhalen!

Op naar Thijs’ Vliegerparadijs!

Einde Badweg, nabij Paal 4, Schiermonnikoog
Je huurt een blokart voor €30,- per uur
Website Thijs’ Vliegerparadijs

Meer over de waddeneilanden:

Wil jij blokarten op Schiermonnikoog?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

Blokarten Schiermonnikoog

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Kelly

Dit lijkt me echt zo ontzettend gaaf! Ik hou wel van een beetje snelheid 😉 Als ik ooit de mogelijkheid heb, ga dit absoluut doen. Ik ben nog nooit op de Waddeneilanden geweest dus dan kan ik dat mooi combineren.

2
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x