Onze roadtrip Nieuw-Zeeland, daar heb ik geweldige herinneringen aan. Ik wil graag mijn favoriete plekken met je delen, met dit keer de top 5 van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland!

Abel Tasman National Park, Nieuw-Zeeland Abel Tasman, New ZealandTop 5 Zuidereiland: Abel Tasman National Park

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland wordt vaak mooier gevonden dan het Noordereiland. Ik vind dat beide eilanden een heel eigen identiteit hebben, en ik heb geen favoriet. De Cook Strait Crossing bracht ons van het Noordereiland naar het Zuidereiland. Hier startten we in Abel Tasman National Park, het kleinste park van Nieuw-Zeeland. Je kunt hier kajakken, maar ook wandelen kan je hier uitstekend. Wij lieten ons bij het beginpunt van onze wandeling afzetten met een boot van Wilson. We liepen een tocht van zo’n 10 kilometer door een prachtig gebied. In Abel Tasman vind je onrealistisch mooie blauwe kleuren en veel groen. Ik had hier graag een dag langer doorgebracht!

Milford Sound, New Zealand

Milford Sound, New ZealandTop 5 Zuidereiland: Milford Sound

Van het tropische noorden reden we via de Pancake Rocks en Franz Josef Glacier naar het onderste deel van het Zuidereiland. Hier was het een stuk koeler en er valt een slordige 8.000 millimeter regen per jaar. Dus ook wij troffen een regenachtige dag toen we een boottocht gingen maken. Gelukkig geeft dat juist wel een mooi effect tussen de fjorden. Om 10:15 uur startte onze cruise van ruim 2 uur met Southern Discoveries. We vaarden over helderblauw water langs felgroene fjorden en vele watervallen. Onderweg spotten we prachtige vogels, schattig spelende zeehonden en zelfs nog een aantal dolfijnen! Die mistflarden geven Milford Sound een magisch tafereel. Wauw!

Bluff, New Zealand
Slope Point, New Zealand
Marcella, Slope Point

Top 5 Zuidereiland: Bluff & Slope Point

Op het Noordereiland hadden we het noordelijkste puntje Cape Reinga bezocht, en dus wilden we op het Zuidereiland ook ’t uiterste puntje bewonderen. Eerst reden we naar Bluff, waar we zo’n 18.958 van Londen verwijdert waren. Jeetje…! Daarna wandelden we naar Slope Point. Dit is het zuidelijkste puntje van het vasteland, Stewart Island ligt nog zuidelijker. De zee is er wild en ruig, ik kon nog net wegrennen toen er een enorme golf over de klif sloeg. Bij Slope Point ben je dichterbij de Zuidpool dan bij de Evenaar. Bizar!

Lees ook: Bluff & Slope Point

The Catlins, New Zealand
The Catlins, New Zealand
The Catlins, New Zealand

Top 5 Zuidereiland: National Park The Catlins

Van The Catlins verwachte ik niets, en dus werd ik overrompeld door natuurpracht. Bij The Catlins vind je gefossiliseerde bomen, prachtige watervallen, gele stranden en hoge kliffen. Ook zijn er geweldige dieren te vinden: zeldzame hectordolfijnen, pinguïns, robben en zeeleeuwen. Bij Nugget Point had ik me dagenlang kunnen vermaken. Ik raakte er niet uitgekeken. Sindsdien ben ik serieus verliefd op ruige kliffen. Echt, mocht je jouw route over het Zuidereiland aan het uitstippelen zijn: The Catlins moet erbij!

Banks Peninsula, New Zealand Banks Peninsula, New ZealandTop 5 Zuidereiland: Banks Peninsula

Over het laatste plekje in deze top 5 twijfelde ik. Natuurlijk moeten de pinguïns bij de Otago Peninsula wel genoemd worden. Toen de avond viel zagen we daar een stuk of vijftig schattige beestjes aan land komen. Wauww! Toch eindig ik mijn top 5 met de Banks Peninsula. Onze roadtrip eindigde namelijk in Christchurch. En daar schrokken we best wel van, want wist je dat het na de heftige aardbevingen een absolute spookstad is? (2014) De laatste dagen voor je naar huis vliegt kan je ’t beste doorbrengen op de Banks Peninsula. Het is er idyllisch mooi, je vindt er prachtige stranden en schattige stadjes. Wij maakten er een boottocht om hector dolfijnen te spotten. Heel gaaf!

Marcella, Mouraki Boulders, New Zealand

Roadtrip Nieuw-Zeeland in 5 weken

Met een huurauto verkenden we in 5 weken beide eilanden van Nieuw-Zeeland. Vanaf Auckland reisden we eerst naar het uiterste noorden. Vervolgens ontdekken we een tof schiereiland, geisers en kleurrijke pools en rijden door naar de hoofdstad van het land. We lieten het Noordereiland achter ons en staken met een boot de Cook Strait over naar het Zuidereiland. Hier genoten we van een tropisch nationaal park, maar ook van een gletsjer en een gebied vol watervallen in het uiterste zuiden. Onze reis eindigt in het gehavende Christchurch. Handig voor je reis: Lonely Planet New Zealand, National Geographic Reisgids Nieuw-Zeeland, Best Road Trips New Zealand en New Zealand’s Best Trips.

Meer over Nieuw-Zeeland:

Wat lijkt jou ‘t mooiste op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

25 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Caro Cools

Wauw wat een schitterende foto’s! Ik zou het liefst zo in het vliegtuig willen stappen om het zelf te gaan bekijken…. Zo van de foto’s lijken Abel Tasman National Park en Milford Sound mij de mooiste plekjes, maar eigenlijk is alles mooi haha:)

Sabine

Zo mooi! leuk om te lezen en te zien. En 8000 ml regen per jaar: dat is een hoop! Volgens mij is NZ één van de mooiste landen ter wereld. Zou er echt graag eens heen gaan. Kan me voorstellen dat je heimwee had!

Elisa | Lies rond de wereld

Wat mooi! Bluff & Slope Point lijkt me gaaf, echt super! Daar zou ik ook heimwee naar hebben. Zoals je inmiddels wel weet wil ik zo graag naar NZ, maar Liam ziet die reis ernaartoe niet zitten. Ik geef gelukkig niet zomaar op, laat hem straks je mooie plaatjes even zien 😉

Yolanda

The Catlins had ons ook zeer verrast vooral omdat het daar zo lekker rustig was. Bij mij staat Mount Cook NP erg hoog in de favorieten. Daar was de natuur zo mooi met gletsjers en besneeuwde bergtoppen.

Eva

Tof Marcella, op deze post zat ik al een beetje te wachten, na je post over het Noordereiland. Mooie plekjes!

Natasja

Fijne foto’s weer Marcella! Nieuw-Zeeland staat nog zooo hoog op mijn wishlist, nu nog iemand vinden die met me mee gaat 😀

Lon - Ontdek de wereld mee

Ohhh die foto’s weer <3 Zo mooi! Toch overwegen om The Catlins mee te nemen in onze planning dus.

anto

Ha, bijna bij nagenoeg geen van deze plekken geweest, alleen Abel Tasman (beide keren) en Milford Sound (in 2002). Er valt dus nog genoeg te zien in Nieuw-Zeeland, tijd voor een derde keer 🙂

Kelly | Dutchie on the Road

Zo mooi! Ik hoor en lees zoveel positieve verhalen over het Zuidereiland. Ooit hoop ik beide eilanden te bezoeken, maar mocht ik een keus moeten maken, kies ik toch voor het zuidereiland.

Esther

Wat een prachtige bestemming is dit! Ik zou heel graag een keer naar Nieuw-Zeeland willen en dan ook zeker naar het Zuidereiland. Dat National Park The Catlins ziet er echt wonderschoon uit. Wat een uitzichten allemaal. Zo mooi!

Sanne

Whooo wat gaaf! Ik vind vooral die Catlins er heel gaaf uitzien. Maar uberhaupt, zet mij maar op het vliegtuig en ik zou me hier maanden vermaken. Je hoort zo vaak dat het hier zo ontzettend mooi is dat je de ene na de andere dag denkt dat het niet meer mooier kan.

ivonne

Misschien gaat het er volgend jaar van komen en ga ik dan eindelijk de pracht van Nieuw Zeeland met eigen ogen aanschouwen. Ik wil het al een paar jaar, maar elke keer zijn we zo laat en zijn tickets en campers zooo duur. Nu ben ik voorzichtig aan wat aan het kijken voor winter 2018. Alle plekken die hier staan staan op de wishlist, and more!

Jessica

Oewh ik zou echt keuzestress krijgen in Nieuw-Zeeland haha. Iedereen zegt ook dat de natuur in NZ met niets anders te vergelijken is… Misschien dat ik het daarom nog maar even uitstel, save the best for last zullen we maar zeggen haha ;p Bluff & Slope Point is voor nu favoriet in dit lijstje! 🙂

25
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x