Oceanië Outdoor Roadtrips

National Park The Catlins

29 november 2014
The Catlins, New Zealand

Nu het steeds kouder wordt is het extra fijn om terug te kijken naar onze fijne roadtrip door Nieuw-Zeeland. Vandaag is het precies 10 maanden geleden dat ons avontuur begon. We reisden eerst twee weken over het Noordereiland van Nieuw-Zeeland en vervolgens gingen we op pad op het Zuidereiland. Ik schreef vorige week over het zuidelijkste punt van Nieuw-Zeeland. Nu is het tijd voor het prachtige natuurpark The Catlins!


The Catlins, New Zealand

The Catlins, New Zealand

Een goede prijs in Invercargill

Wij hadden twee prima overnachtingen in Invercargill Apartment Hotel in de zuidelijkste stad van Nieuw-Zeeland. We hadden een woonkamer, badkamer en twéé slaapkamers voor onszelf, en dat voor amper 50 euro per nacht. Zoals wel meer steden in Nieuw-Zeeland is het ’s avonds vrij uitgestorven, dus Invercargill vond ik best saai. Maar goed, de omgeving met The Catlins is prachtig, dus plan sowieso één overnachting om het zuidelijkste stukje van het Zuidereiland te ontdekken.

172 kilometer vol natuurpracht

In het Zuidoosten van het Zuidereiland vind je bij The Catlins gefossiliseerde bomen, prachtige watervallen, gele stranden en hoge kliffen. De Catlins zijn genoemd naar een van de vroegere landeigenaren in 1840. Langs de kustlijn leven diverse dieren, zoals de zeldzame hectordolfijnen, pinguïns, robben en zeeleeuwen. Vanaf Invercargill kan je 172 kilometer rijden naar de State Highway 1 bij Balclutha. Onderweg vind je de mooiste bezienswaardigheden. Trek minstens een halve dag uit voor de rit. Wij reden weer terug naar Invercargill, maar het is logischer om door te rijden naar Dunedin.

The Catlins, New ZealandThe Catlins, New Zealand

The Catlins, New Zealand

Van Hectordolfijn tot zeeleeuw

We bezochten Waipapa Point waar we een strand vol zeeleeuwen troffen. Wat een onwijs mooie dieren, bijzonder om daar zo dichtbij te kunnen komen. We moesten zelfs nog even op de vlucht voor een zeeleeuw die wel erg enthousiast op ons af kwam. Bij Purpoise Bay kan je Hectordolfijnen in het wild zien. De Hectordolfijn is een klein soort dolfijn en is zeer bedreigd. Helaas troffen we een wel heel ruige zee waardoor er geen dolfijn in beeld kwam. Bij Porpoise Bay maakte mijn man de headerfoto van mijn blog. Tot slot is Nugget Point het verste weg, maar ik vond het ’t mooiste punt bij The Catlins wat wij bezochten. Het water knalblauw, spelende zeehonden, de woeste zee en een schilderachtige kustlijn. Echt magisch om van bovenaf over de prachtige natuur uit te kijken.

Ik vond The Catlins een van de mooiste natuurparken van Nieuw-Zeeland. Er waren prachtige dieren en de kustlijn was onwijs indrukwekkend. En als je dan toch in de buurt bent, neem dan vooral de zuidelijkste punten Bluff & Slope Point mee op je route!

Artikelen van Nieuw-Zeeland

Ik schreef diverse blogs over onze roadtrip door Nieuw-Zeeland. Onze avonturen kan je terug lezen op mijn pagina met artikelen van Nieuw-Zeeland. Klik dus door om je te inspireren en mijn avonturen te lezen, want het was een absolute droomreis!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

The Catlins, New Zealand

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply wanderersblues 29 november 2014 at 09:58

  Wow, zo mooi dat het daar is! Zo’n helblauw water, een mooie blauwe lucht en dan heuvels tot aan zee… Het moet wel heel bijzonder zijn om al die zeeleeuwen daar te zien en zo dichtbij te kunnen komen!

  • Reply Marcella 1 december 2014 at 08:19

   Het is echt het paradijs, bijna onwerkelijk nu dat ik daar 10 maanden geleden was. De ruige kustlijnen met knalblauw water zijn zo magisch mooi!

   • Reply Marijke 26 februari 2015 at 10:54

    Haha, ik wou nog eens héél enthousiast reageren, maar ik zie net dat ik dat drie maanden geleden al gedaan had 🙂

    • Reply Marcella 26 februari 2015 at 11:10

     Sorry, ik heb hem in mijn enthousiasme en enorme heimwee nogmaals gedeeld 😉

     • Marijke 26 februari 2015 at 13:51

      Natuurlijk, hij is dan ook absoluut het delen waard!! Ik vond het zeker geen tijdverspilling om hem 2 keer te lezen hoor 😉

 • Reply Saskia 29 november 2014 at 11:24

  Meid, wat heb jij toch geweldig mooie reizen gemaakt!

 • Reply Kirsten | Travelaar.nl 29 november 2014 at 11:15

  Wauw, Marcella! Ik kende dit natuurpark nog niet, maar wat mooi! Vooral die zeeleeuwen! Ik blijf het altijd indrukwekkend vinden om dieren in het wild te zien!

  • Reply Marcella 1 december 2014 at 08:23

   Ik denk dat dit natuurpark sowieso minder bekend is, maar juist wel onwijs de moeite waard om te ontdekken. Ik vond het één van de mooiste gebieden waar we geweest zijn, zo knalblauw én ruige kust. Wauww!

 • Reply Ukkie 29 november 2014 at 11:35

  De zeeleeuwen troffen wij ook. Bij het petrified Forrest troffen we een pinguïn. Bij ons was de zee te vlak voor de dolfijnen.

  • Reply Marcella 29 november 2014 at 13:41

   Wij zijn niet echt bij het petrified forrest geweest, wel gaaf dat jullie er een pinguïn troffen. Jammer ook van de dolfijnen, apart dat het bij jullie juist te vlak was.

 • Reply Stéphanie | Expeditie Aardbol 29 november 2014 at 15:40

  Wat heerlijk om zoveel prachtige beesten te zien, en schitterende omgeving ook. Bijzonder!

  • Reply Marcella 1 december 2014 at 08:39

   Echt heel bijzonder, een werkelijk magische plek! De zeeleeuwen waren zo dichtbij, echt onwijs mooi om te zien!

 • Reply LNNK 30 november 2014 at 11:14

  Zo mooi daar. Je foto’s brengen echt herinneringen terug.

  • Reply Marcella 1 december 2014 at 08:41

   Superfijn om na te genieten, dat doe ik al maandenlang want het is alweer 10 maanden geleden dat we op reis gingen. Time flies! Gelukkig heb ik nog een aantal reisverslagen te maken 🙂

 • Reply Kimber 30 november 2014 at 15:13

  Wat is Nieuw Zeeland toch ontzettend mooi! En die wilde dieren… geweldig!

  • Reply Marcella 1 december 2014 at 08:42

   Jaaa, echt een prachtig land. Eentje voor hóóg op je wishlist!

 • Reply groeten-uit 1 december 2014 at 11:18

  Jaaaa heerlijk is het daar. Wij hebben daar ook zo genoten! Helaas hebben wij ook geen dolfijnen gezien. Ze waren er wel, maar toch niet 😉

 • Reply Wanda 1 december 2014 at 21:17

  Heerlijk dat je ons zo laat meegenieten! Zo bekend ben ik niet met Nieuw-Zeeland maar dankzij jouw blogs en prachtige foto’s weet ik zeker dat het ook een land is wat echt iets voor ons zou zijn!

 • Reply Diana 13 augustus 2017 at 14:26

  Als eerste wat een prachtige plek om te bezoeken. Heel Nieuw-Zeeland lijkt mij echt een bestemming die je ooit in je leven bezocht moet hebben. Deze plek met dat heldere blauwe water staat zeker “op een bezoekje waard”.

  • Reply Marcella 13 augustus 2017 at 21:22

   Leuk dat Nieuw-Zeeland en The Catlins op je lijstje staan! The Catlins waren voor ons een onverwachts pareltje. Zo mooi blauw!

  Leave a Reply