Nieuw-Zeeland Video

Cape Kidnappers + filmpje!

19 juni 2014
Cape Kidnappers, New Zealand

Na de gave tochten in het vulkanische gebied bij Tongariro reisden we door naar de oostkust van Nieuw-Zeeland. Hier ligt de stad Napier, de woonplaats van onze buurman in het vliegtuig naar Auckland. Hij had ons verteld over de mooie omgeving en dat maakte ons nieuwsgierig. De grote kolonie Jan van Genten die daar zit gaf de doorslag. Dat wilden we graag eens met eigen ogen bewonderen!

Jan en Marcella op de trekker bij Cape Kidnappers, New Zealand

Hobbelen op de trekkerkar

De tocht naar Cape Kidnappers wordt extra leuk op een grote trekkerkar. Wij boekten een tour bij Gannet Beach Adventures. Een gave ervaring met goede begeleiding van professionele bestuurders die ook als gids optreden. Onderweg stop je regelmatig om uitleg te krijgen over de rotsen langs het strand. Vaak zijn er scheurlijnen te zien die na aardbevingen zijn ontstaan. Perfecte aanleiding om een stukje geschiedenis over de omgeving te vertellen. Droge voeten hou je niet bij deze tocht. De bestuurders vinden het maar wat leuk om een flink eind door het water te rijden zodat alle schoenen nat worden.

Cape Kidnappers, New Zealand

Een stuk omhoog klimmen

Na een dik uur komen we aan bij Cape Kidnappers. Daar moeten we op eigen kracht een flink stuk omhoog klimmen. Wij besluiten met z’n tweeën direct op pad te gaan en na een minuut of 20 staan we dan ook samen op het grote platform met vogels. Een heerlijk moment, want 10 minuten later stopt een bus met flink wat toeristen die ook graag de vogels van dichtbij willen bekijken. Wij gniffelen stiekem omdat het op de kar toch een stuk avontuurlijker was. Daarnaast krijgen wij meer tijd voor de vogels.

De vogel is familie van de Pelikanen, volwassen vogels kunnen wel een meter groot zijn. Hun spanwijdte is dan een kleine 2 meter, ze zijn te herkennen aan hun zwarte vleugeluiteinden. De vogels zijn wit met een okergele hals en een blauwe rand om hun ogen. De vogels nestelen vanaf 1769 op deze kaap en nu is hier een enorme kolonie van duizenden paartjes Jan van Genten te bewonderen. In principe nestelen deze vogels enkel op rotsige eilanden maar hier zit ook een kolonie op het vasteland, direct aan de kust.

Honderden Jan van Genten

En dan eindig ik met ’t mooiste, de bult vogels die we van wel heel dichtbij konden bekijken. Ze maakten flink wat herrie en stonken enorm. Het geluid heb ik voor je op kunnen nemen in het filmpje, dus geniet vooral even mee. We stonden erg dichtbij achter een touw, maar de vogels merkten ons niet op, we stoorden ze dus niet. We zagen schattige donzige jonkies bij de grote papa’s en mama’s. Jan van Genten vliegen prachtig, maar het landen is hilarisch. Eigenlijk vallen ze onhandig op de grond, vaak middenin een groepje vogels. Als ze hun partner terugvinden wordt die uitbundig begroet. Wat een prachtige vogels en zó bijzonder om de beestjes van zo dichtbij te observeren. Het half uur vloog voorbij, ik kon er geen genoeg van krijgen. Gelukkig zagen we op de terugweg nog wat vogels. Wauwwww, wat zijn de beestjes in Nieuw-Zeeland ontzettend mooi!

Overnachting

Woensdag 12 februari: Marineland Motel in Napier

Meer Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Baby Jan van Gent, Cape Kidnappers, New Zealand

Cape Kidnappers, New Zealand

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

17 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
alllovelythingsnl

Wauw super gaaf jullie filmpje! Echt een magisch moment.

Natasja

Ah, die vogels <3 Ik vind het altijd zo bijzonder om dieren zo te zien in hun eigen habitat. Ik wil ook naar Nieuw-Zeeland!!

Eva de Vries

Mooi! Grappig die vogels 🙂 Ik wil ook heel graag eens naar Nieuw Zeeland 🙂

laurayuzu

Wauw wat gaaf zeg die vogels!

Evey

Haha dat filmpje, wat een beesten!

Kim / Vintage & Beauty

Oh die vogels zijn zo schattig!

Sandra

Wauw! Je hebt niets gelogen over hoe bijzonder dit is. Mooi zeg! En bijna onvoorstelbaar hoeveel vogels je ziet…!

Nathalie

Die foto van dat pluizebolletje; daar wordt je toch B L I J van 🙂

Het klinkt een beetje eng, dat ‘kidnappers’, maar de foto met het heldere water spraak me aan, dus klikte ik op deze blog. Even dacht ik dat Jan van Genten in het Engels misschien wel kidnappers werden genoemd, ha ha, maar die naam komt ergens anders vandaan ontdekte ik net. Wat een dotje die bijna onderste!

17
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x