Nieuw-Zeeland

De magische Moeraki Boulders

Mouraki Boulders, New Zealand

In februari 2014 reisden wij een maand lang door Nieuw-Zeeland. We startten onze reis in Auckland waarna we onze route over het Noordereiland vervolgden. We staken over naar het Zuidereiland via The Cook Strait Crossing en reisden van tropisch Abel Tasman naar magisch Milford Sound en prachtig The Catlins. Nog vol van het zien van 50 blauwe pinguïns gingen we naar de Moeraki Boulders: een magische groep stenen op het strand.

Moeraki Boulders, New Zealand

De Moeraki Boulders zijn een soort grote, ronde, logge stenen, die over circa 50 m strand aan State Highway 1 verspreid liggen tussen Moeraki en Hampden, zo’n 80 km ten noorden van Dunedin. Deze grijze keien zijn vrijwel perfect rond, met een omtrek tot 4 meter.

De boulders zijn al lang het onderwerp van legendes: de keien komen door erosie van de duinen langzaam vrij en verder in zee te liggen. In het verleden dacht men dat dit het werk van de goden was, maar uit onderzoek is gebleken dat deze keien zo’n 60 miljoen jaar geleden op de zeebodem ontstaan zijn, toen kalkzouten zich geleidelijk ophoopten rond een harde kern. Bron: Wikipedia

Moeraki Boulders, New Zealand

Heel veel regen

Wij troffen regen, heel veel regen. En omdat het best koud was, wilde ik in eerste instantie niet eens uit de auto. Maar hé, de Moeraki Boulders zie je tenslotte niet elke dag, dus we moesten er uiteraard even gaan kijken. Langs een restaurant en winkel loop je zo het strand op en daar zijn ze dan, de magische bollen van Nieuw-Zeeland. En ja, dat is toch wel erg gaaf om te zien. Ze zijn enorm en allemaal mooi rond. En hier en daar zie je het fascinerende binnenste deel van zo’n boulder.

De grappigste poses

En ja, dan word het een uitdaging om de leukste foto’s te maken. Als je zoekt op foto’s van de Moeraki Boulders probeert iedereen de grote bollen weg te duwen en staand op een boulder worden de grappigste poses aangenomen. Ook toen wij op het strand liepen, dus ja, ook wij hadden even flink wat lol met de Moeraki Boulders. Ik vergat bijna dat het zo regende. Na een half uurtje hielden wij het voor gezien en warmden we ons op bij de open haard van het restaurant. De Moeraki Boulders vonden wij overigens op onze route naar Oamaru, op weg naar Christchurch, ons eindpunt in Nieuw-Zeeland. Dus sla er vooral even af naar het strand om de magische boulders te bewonderen.

Meer Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Moeraki Boulders, New Zealand

Moeraki Boulders, New ZealandMouraki boulders Nieuw-Zeeland

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
22 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Saskia

De natuur blijft toch een apart iets. Moedertje natuur blijft haar best doen de mens te boeien met mooie dingen.

Ukkie

Wij troffen hier juist wel zon ( terwijl we verder vrijwel alleen regen hadden). Heel fascinerend inderdaad.

Ukkie

Op het noordereiland regen en wind, op het Zuider regen, sneeuw en lawines.
De meeste van de bollen zijn ruw, geen reflecties dus. Wel foto’s met blauwe lucht.

iliveformydreams.com

Lijkt me super om in het echt te zien zeg… Gaaf!

Marlous

Wat bijzonder, die ronde stenen. Mijn moeder is een paar jaar terug ook naar NZ geweest en vertelt er altijd mooie verhalen over. Ik zou ook wel een keer willen, maar het is op dit moment net buiten mijn budget 😉

Stephanie van Drunen

Wat is het daar mooi zeg, wauw 🙂 ik zou ook echt graag eens naar NZ willen!

karlijntravels

Een apart natuurfenomeen, dat vond ik ook! Leuk om erover te lezen 🙂

Kirsten | Travelaar.nl

Wat ontzettend mooi zeg! Heel eerlijk gezegd kende ik het nog niet.. Zo leer je nog eens wat 😉 Super leuke foto ook van jou trouwens !:D

Anouk

De natuur blijft iets aparts.. als ik dit zie begrijp ik helemaal niets van. Wauw.. wat een mooie dingen krijgen we van haar he? Leuk stukje om te lezen! Mijn vriend is ook in NZ geweest… maar kan me even niet heugen dat hij hier over vertelde. Een leuk nieuw stukje dus!

wanderersblues

Hé, daar had ik nog nooit van gehoord! Het doet me een beetje aan Paaseiland of Stonehenge denken 🙂 Gelukkig ben je uit de auto gestapt, want dat lijkt me volledig de moeite waard 😉

Antonette Spaan

Jammer dat we deze hebben gemist maar … goede reden om nog eens terug te gaan!

Simone

Ah leuk! Jammer dat het zulk slecht weer was maar het ziet er alsnog gaaf uit. Nieuw zeeland lijkt me echt geweldig om heen te gaan!

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Bijzonder om zo’n natuurverschijnsel in het echt te aanschouwen! Wat is Nieuw Zeeland toch een verrassend en divers land!

Fem Eggers

Prachtig inderdaad! Je moet nog een keer terug met zonneschijn, duidelijk 🙂 (toen ik er was scheen de zon, levert heel bijzondere foto’s op)

Fem Eggers

Absoluut 🙂 (ik ook trouwens, nog lang niet uitgekeken daar)

Joost | TheWorldAround

Ziet er tof uit. Bijzonder hoe zulke dingen steeds ontstaan. Ik baal echt dat ik niet naar het Zuider-eiland ben geweest, zie steeds zulke mooie dingen voorbij komen!

Sandra

Wauw! Wat een bijzondere en gekke dingen haha! Lijkt me leuk om te zien! Ik vind je posts over Nieuw-Zeeland altijd zo leuk!

22
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x