Oceanië Roadtrips

De magische Moeraki Boulders

2 januari 2015
Mouraki Boulders, New Zealand

In februari 2014 reisden wij een maand lang door Nieuw-Zeeland. We startten onze reis in Auckland waarna we onze route over het Noordereiland vervolgden. We staken over naar het Zuidereiland via The Cook Strait Crossing en reisden van tropisch Abel Tasman naar magisch Milford Sound en prachtig The Catlins. Nog vol van het zien van 50 blauwe pinguïns gingen we naar de Moeraki Boulders: een magische groep stenen op het strand.

Moeraki Boulders, New Zealand

De Moeraki Boulders zijn een soort grote, ronde, logge stenen, die over circa 50 m strand aan State Highway 1 verspreid liggen tussen Moeraki en Hampden, zo’n 80 km ten noorden van Dunedin. Deze grijze keien zijn vrijwel perfect rond, met een omtrek tot 4 meter.

De boulders zijn al lang het onderwerp van legendes: de keien komen door erosie van de duinen langzaam vrij en verder in zee te liggen. In het verleden dacht men dat dit het werk van de goden was, maar uit onderzoek is gebleken dat deze keien zo’n 60 miljoen jaar geleden op de zeebodem ontstaan zijn, toen kalkzouten zich geleidelijk ophoopten rond een harde kern. Bron: Wikipedia

Moeraki Boulders, New Zealand

Heel veel regen

Wij troffen regen, heel veel regen. En omdat het best koud was, wilde ik in eerste instantie niet eens uit de auto. Maar hé, de Moeraki Boulders zie je tenslotte niet elke dag, dus we moesten er uiteraard even gaan kijken. Langs een restaurant en winkel loop je zo het strand op en daar zijn ze dan, de magische bollen van Nieuw-Zeeland. En ja, dat is toch wel erg gaaf om te zien. Ze zijn enorm en allemaal mooi rond. En hier en daar zie je het fascinerende binnenste deel van zo’n boulder.

De grappigste poses

En ja, dan word het een uitdaging om de leukste foto’s te maken. Als je zoekt op foto’s van de Moeraki Boulders probeert iedereen de grote bollen weg te duwen en staand op een boulder worden de grappigste poses aangenomen. Ook toen wij op het strand liepen, dus ja, ook wij hadden even flink wat lol met de Moeraki Boulders. Ik vergat bijna dat het zo regende. Na een half uurtje hielden wij het voor gezien en warmden we ons op bij de open haard van het restaurant. De Moeraki Boulders vonden wij overigens op onze route naar Oamaru, op weg naar Christchurch, ons eindpunt in Nieuw-Zeeland. Dus sla er vooral even af naar het strand om de magische boulders te bewonderen.

Artikelen van Nieuw-Zeeland

Ik schreef diverse blogs over onze roadtrip door Nieuw-Zeeland. Onze avonturen kan je terug lezen op mijn pagina met artikelen van Nieuw-Zeeland. Klik dus door om je te inspireren en mijn avonturen te lezen, want het was een absolute droomreis!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Moeraki Boulders, New Zealand

Moeraki Boulders, New Zealand

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Saskia 2 januari 2015 at 09:32

  De natuur blijft toch een apart iets. Moedertje natuur blijft haar best doen de mens te boeien met mooie dingen.

 • Reply Ukkie 2 januari 2015 at 10:01

  Wij troffen hier juist wel zon ( terwijl we verder vrijwel alleen regen hadden). Heel fascinerend inderdaad.

  • Reply Marcella 2 januari 2015 at 10:34

   Dat lijkt me ook erg bijzonder, reflecteert het zonlicht mooi op de boulders. Had je vooral op het Zuidereiland regen of ook op het Noordereiland?

   • Reply Ukkie 2 januari 2015 at 18:13

    Op het noordereiland regen en wind, op het Zuider regen, sneeuw en lawines.
    De meeste van de bollen zijn ruw, geen reflecties dus. Wel foto’s met blauwe lucht.

 • Reply iliveformydreams.com 2 januari 2015 at 10:50

  Lijkt me super om in het echt te zien zeg… Gaaf!

 • Reply Marlous 2 januari 2015 at 10:59

  Wat bijzonder, die ronde stenen. Mijn moeder is een paar jaar terug ook naar NZ geweest en vertelt er altijd mooie verhalen over. Ik zou ook wel een keer willen, maar het is op dit moment net buiten mijn budget 😉

 • Reply Stephanie van Drunen 2 januari 2015 at 11:02

  Wat is het daar mooi zeg, wauw 🙂 ik zou ook echt graag eens naar NZ willen!

 • Reply karlijntravels 2 januari 2015 at 11:03

  Een apart natuurfenomeen, dat vond ik ook! Leuk om erover te lezen 🙂

 • Reply Kirsten | Travelaar.nl 2 januari 2015 at 11:38

  Wat ontzettend mooi zeg! Heel eerlijk gezegd kende ik het nog niet.. Zo leer je nog eens wat 😉 Super leuke foto ook van jou trouwens !:D

 • Reply Anouk 2 januari 2015 at 11:52

  De natuur blijft iets aparts.. als ik dit zie begrijp ik helemaal niets van. Wauw.. wat een mooie dingen krijgen we van haar he? Leuk stukje om te lezen! Mijn vriend is ook in NZ geweest… maar kan me even niet heugen dat hij hier over vertelde. Een leuk nieuw stukje dus!

 • Reply wanderersblues 2 januari 2015 at 13:14

  Hé, daar had ik nog nooit van gehoord! Het doet me een beetje aan Paaseiland of Stonehenge denken 🙂 Gelukkig ben je uit de auto gestapt, want dat lijkt me volledig de moeite waard 😉

 • Reply Antonette Spaan 2 januari 2015 at 21:49

  Jammer dat we deze hebben gemist maar … goede reden om nog eens terug te gaan!

 • Reply Simone 3 januari 2015 at 08:31

  Ah leuk! Jammer dat het zulk slecht weer was maar het ziet er alsnog gaaf uit. Nieuw zeeland lijkt me echt geweldig om heen te gaan!

 • Reply Stéphanie | Expeditie Aardbol 3 januari 2015 at 19:22

  Bijzonder om zo’n natuurverschijnsel in het echt te aanschouwen! Wat is Nieuw Zeeland toch een verrassend en divers land!

 • Reply Fem Eggers 4 januari 2015 at 11:20

  Prachtig inderdaad! Je moet nog een keer terug met zonneschijn, duidelijk 🙂 (toen ik er was scheen de zon, levert heel bijzondere foto’s op)

  • Reply Marcella 4 januari 2015 at 11:34

   Dat lijkt me echt onwijs bijzonder, de Mouraki Boulders met mooi, zonnig weer. Ik moet echt nog eens terug 😉

   • Reply Fem Eggers 4 januari 2015 at 15:15

    Absoluut 🙂 (ik ook trouwens, nog lang niet uitgekeken daar)

    • Reply Marcella 4 januari 2015 at 17:43

     Ik ook niet! Toch denk ik dat ik bij een volgende reis in Australië op ontdekking ga 😉

 • Reply Joost | TheWorldAround 4 januari 2015 at 20:00

  Ziet er tof uit. Bijzonder hoe zulke dingen steeds ontstaan. Ik baal echt dat ik niet naar het Zuider-eiland ben geweest, zie steeds zulke mooie dingen voorbij komen!

  • Reply Marcella 4 januari 2015 at 21:44

   Een goede reden om nog eens terug te gaan naar Nieuw-Zeeland!

 • Reply Sandra 7 januari 2015 at 17:45

  Wauw! Wat een bijzondere en gekke dingen haha! Lijkt me leuk om te zien! Ik vind je posts over Nieuw-Zeeland altijd zo leuk!

  • Reply Marcella 10 januari 2015 at 12:45

   Ik vind het ook erg fijn om erover te schrijven, dan ben ik er weer even een beetje terug 🙂 Vandaag staat nummer 19 online, over Christchurch!

  Leave a Reply