Na de noordelijkste punt van Nieuw-Zeeland ontdekten we bij Bluff en Slope Point de zuidelijkste punt van Nieuw-Zeeland. Verwacht een ruige kust en pas op dat je niet – net als ik – nat wordt!

Slope Point, New Zealand
Slope Point, New Zealand
Bluff, New Zealand

Bluff en Slope Point: 19.000 kilometer van huis

Het meest zuidelijke stukje Nieuw-Zeeland vind je op Stewarteiland. Het eiland ligt 30 kilometer van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Wij hoorden er wisselende verhalen over, dus we besloten om voor Bluff en Slope Point te gaan, het zuidelijkste puntje vasteland van het Zuidereiland. Bij Bluff vind je een zelfde wegwijzer als bij Cape Reinga, wat 1.401 kilometer noordwaarts is. We zijn bij Bluff en Slope Point 18.958 kilometer van Londen vandaan, dat scheelt dan ook niet veel meer met ons huis. Sydney is overigens best dichtbij met zo’n 2.000 kilometer…

Slope Point, New Zealand
Bluff, New Zealand
Slope Point, New Zealand
Slope Point, New Zealand

Bluff en Slope Point: bijna op de zuidpool

Na Bluff wilden we ook het allerzuidelijkste stukje van het Zuidereiland zien, nu we er toch dichtbij waren… Alleen al de weg naar Slope Point is erg mooi, je rijdt door een vrij leeg gebied vol veeteelt. Op het eindpunt is het nog 20 minuten lopen en dan sta je op dé klif, het zuidelijkste stukje Nieuw-Zeeland. De zee is er wild en ruig en het was onwijs koud. Vooral toen ik nog nét weg kon rennen toen er een enorme golf over de klif sloeg. Mijn rug was doorweekt, mijn camera gelukkig nog heel. De bovenste foto van het bord is voor de golf, de foto onder van erna. Zoek de verschillen.

Oh, en we waren op dit zuidelijke stukje Nieuw-Zeeland dus dichterbij de Zuidpool dan bij de Evenaar. Hoe bizar! Het wilde, ruige van Bluff en Slope Point is precies hoe ik Nieuw-Zeeland ervaren heb. Echt een toffe plek om te bezoeken tijdens je roadtrip Nieuw-Zeeland!

Marcella, Mouraki Boulders, New Zealand

Roadtrip Nieuw-Zeeland in 5 weken

Met een huurauto verkenden we in 5 weken beide eilanden van Nieuw-Zeeland. Vanaf Auckland reisden we eerst naar het uiterste noorden. Vervolgens ontdekken we een tof schiereiland, geisers en kleurrijke pools en rijden door naar de hoofdstad van het land. We lieten het Noordereiland achter ons en staken met een boot de Cook Strait over naar het Zuidereiland. Hier genoten we van een tropisch nationaal park, maar ook van een gletsjer en een gebied vol watervallen in het uiterste zuiden. Onze reis eindigt in het gehavende Christchurch. Handig voor je reis: Lonely Planet New Zealand, National Geographic Reisgids Nieuw-Zeeland, Best Road Trips New Zealand en New Zealand’s Best Trips.

Meer over Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

14 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Stéphanie | Expeditie Aardbol

Wat een eind weg! 18.000 km naar Europa, je kan het je bijna niet voorstellen. Gaaf dat je daar bent geweest :)!

Maire

Ontzettend gaaf!

karlijntravels

Gaaf, dit stukje Nieuw-Zeeland kende ik nog niet! Maarre…ijsberen zitten toch juist op de Noordpool? 😉

karlijntravels

Hoi Marcella, hier ben ik inderdaad niet geweest! Wel bij Milford Sound, ook prachtig. Zo zie je maar, ik kan best nog een keer naar Nieuw-Zeeland. Nog genoeg te zien!

Mandy- All Lovely Things.nl

Gaaf weer!! Deze post vind ik altijd zo leuk!

lyannneLyanne

Wauw, wat een mooie foto’s!

Linda

Wauw! Wat een prachtige foto’s! En hoe gaaf om zo ver weg te zijn zeg, bizar eigenlijk.. dat dat zomaar kan 🙂

Ite Wiersema

Van het bestaan van Slope Point wist ik eigenlijk niet, jammer dat we dat dit jaar gemist heb, leuk om over te lezen overigens 🙂

Herman

Erg leuk verhaal met mooie foto’s Wij zijn er in jan / febr 2015 geweest. Het land is echt een aanrader. Enige nadeel is dat het land zover weg ligt. We gaan zeker nog een maal naar dit PRACHTIGE land toe.

14
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x