Nieuw-Zeeland Roadtrips

Bluff & Slope Point

Bluff, New Zealand

In februari 2014 reisden wij een maand lang door het prachtige Nieuw-Zeeland. Vanuit Auckland reden we naar het noordelijkste stukje van het Noordereiland: het serene Cape Reinga waar we zomaar een stel orca’s spotten. Uiteraard wilde na dat allernoordelijkste stukje Nieuw-Zeeland ook het zuiden ontdekken!

Bluff, New Zealand

Bluff, New Zealand

Zo’n 19.000 kilometer van huis

Het meest zuidelijke stuk van Nieuw-Zeeland vind je op Stewarteiland. Het ligt 30 kilometer van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Wij hoorden er wisselende verhalen over, dus we besloten om voor Bluff te gaan, het bijna zuidelijkste puntje van het Zuidereiland. Bij Bluff vind je een zelfde wegwijzer als bij Cape Reinga, wat vanaf hier 1401 kilometer verderop is. We zijn intussen ook 18.958 kilometer vanaf Londen, dat scheelt dan ook niet veel meer met ons huis in Leeuwarden. Sydney is overigens best dichtbij met zo’n 2.000 kilometer. Hoe aantrekkelijk! (en frustrerend omdat we daar niet naartoe gingen…)

Bluff, New Zealand

Slope Point, New Zealand

Bijna op de zuidpool

Na Bluff wilden we ook het allerzuidelijkste stukje van het Zuidereiland zien, nu we er toch dichtbij waren… Alleen al de weg naar Slope Point was erg mooi, je rijdt door een vrij leeg gebied vol veeteelt. Op het eindpunt is het nog 20 minuten lopen en dan sta je op dé klif, het zuidelijkste stukje Nieuw-Zeeland. De zee is er wild en ruig en het was onwijs koud. Vooral toen ik net nog weg kon rennen toen er een enorme golf over de klif sloeg. Mijn rug was doorweekt, maar mijn camera nog heel, gelukkig. De bovenste foto van het bord is ná de golf, de foto onder van ervoor. Zoek de verschillen. Oh, en we waren op dit zuidelijke stukje Nieuw-Zeeland dus dichterbij de Zuidpool dan bij de Evenaar. Hoe bizar! Het wilde, ruige van Slope Point is precies hoe ik Nieuw-Zeeland ervaren heb. Echt een tof punt om te bezoeken tijdens je roadtrip!

Meer Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Slope Point, New Zealand

Slope Point, New Zealand

Slope Point, New Zealand
Slope Point, New Zealand

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
17 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Merin Veronique

Wat enorm indrukwekkend om te zien!

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Wat een eind weg! 18.000 km naar Europa, je kan het je bijna niet voorstellen. Gaaf dat je daar bent geweest :)!

Maire

Ontzettend gaaf!

karlijntravels

Gaaf, dit stukje Nieuw-Zeeland kende ik nog niet! Maarre…ijsberen zitten toch juist op de Noordpool? 😉

karlijntravels

Hoi Marcella, hier ben ik inderdaad niet geweest! Wel bij Milford Sound, ook prachtig. Zo zie je maar, ik kan best nog een keer naar Nieuw-Zeeland. Nog genoeg te zien!

Mandy- All Lovely Things.nl

Gaaf weer!! Deze post vind ik altijd zo leuk!

Mieke

Wauw, wat mooi weer! Echt super mooie foto’s. En bizar zeg, 19.000 kilometer van huis. Wat een afstand!

lyannneLyanne

Wauw, wat een mooie foto’s!

Linda

Wauw! Wat een prachtige foto’s! En hoe gaaf om zo ver weg te zijn zeg, bizar eigenlijk.. dat dat zomaar kan 🙂

Ite Wiersema

Van het bestaan van Slope Point wist ik eigenlijk niet, jammer dat we dat dit jaar gemist heb, leuk om over te lezen overigens 🙂

Herman

Erg leuk verhaal met mooie foto’s Wij zijn er in jan / febr 2015 geweest. Het land is echt een aanrader. Enige nadeel is dat het land zover weg ligt. We gaan zeker nog een maal naar dit PRACHTIGE land toe.

17
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x