Via de Cook Strait Crossing vaar je in een paar uur van het Noordereiland naar het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Een boottocht waar we tussen de fjorden de zon zagen ondergaan. Wauw!

Cook Strait Crossing New Zealand
The Cook Strait Crossing

Cook Strait Crossing

De Cook Straat is de zeeverbinding die het Noordereiland en het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland met elkaar verbindt. Op het Noordereiland vind je de haven in Wellington waarna je aan meert in de Marlborough Sounds bij het plaatsje Picton. De Cook Strait Crossing is vernoemd naar James Cook die er als eerste Europeaan met een schip doorheen ging. Op het smalste punt is het gebied 24 km breed. Er zijn regelmatige veerdiensten met verschillende maatschappijen tussen Wellington en Picton. De overtocht duurt ongeveer 3 uur en 15 minuten.

The Cook Strait Crossing
Cook Strait Crossing New Zealand

Onze ervaring met de Cook Strait Crossing

Na onze rondreis op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland was het na twee weken tijd om naar het Zuidereiland te reizen. Een raar idee want we hadden nog geen glimp opgevangen van dat tweede eiland. De meeste reizigers maken de oversteek van het Noordereiland naar het Zuidereiland per boot. Je vaart dan over The Cook Strait, één van de mooiste overtochten ter wereld.

Wij vaarden met de Interislander Ferry over The Cook Strait. Sommige reizigers reserveren vantevoren niet, maar wij hebben onze overtocht in Nederland al vastgelegd. In het hoofdseizoen is dat trouwens ook wel aan te raden. Aan ’t einde van de middag vaarden we naar het Zuidereiland zodat we onderweg de zon zagen ondergaan. Werkelijk prachtig!

We vaarden door de fjorden en genoten enorm van de mooie kustlijn van Nieuw-Zeeland. Na drie uur legden we aan in het plaatsje Picton, ons startpunt om het Zuidereiland te ontdekken. Een eiland vol prachtige, bijzondere natuur, we hadden er onwijs veel zin in!

The Cook Strait Crossing
Marcella, Mouraki Boulders, New Zealand

Roadtrip Nieuw-Zeeland in 5 weken

Met een huurauto verkenden we in 5 weken beide eilanden van Nieuw-Zeeland. Vanaf Auckland reisden we eerst naar het uiterste noorden. Vervolgens ontdekken we een tof schiereiland, geisers en kleurrijke pools en rijden door naar de hoofdstad van het land. We lieten het Noordereiland achter ons en staken met een boot de Cook Strait over naar het Zuidereiland. Hier genoten we van een tropisch nationaal park, maar ook van een gletsjer en een gebied vol watervallen in het uiterste zuiden. Onze reis eindigt in het gehavende Christchurch. Handig voor je reis: Lonely Planet New Zealand, National Geographic Reisgids Nieuw-Zeeland, Best Road Trips New Zealand en New Zealand’s Best Trips.

Meer over Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
groenebrievenbus

Wauw wat een prachtige foto’s zeg!

Natasja

Mooie foto’s weer, ik krijg elke keer meer zin om zelf eens naar Nieuw-Zeeland te gaan! Echt, dat land staat zo hoog op mijn wishlist <3

4
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x