Oceanië Roadtrips

The Cook Strait Crossing

10 augustus 2014
The Cook Strait Crossing

Na onze rondreis over het Noordereiland van Nieuw-Zeeland was het na twee weken tijd om naar het Zuidereiland te reizen. Een raar idee want we hadden nog geen glimp opgevangen van dat tweede eiland. De meeste reizigers maken de oversteek van het Noordereiland naar het Zuidereiland per boot. Je vaart dan over The Cook Strait, één van de mooiste overtochten van de wereld. Deze overtocht maak je vanuit hoofdstad Wellington waar je naar Picton op het Zuidereiland vaart. De boot doet zo’n drie uur over The Cook Strait Crossing.

The Cook Strait CrossingCook Strait Crossing

Wij vaarden met de Interislander Ferry over The Cook Strait. Je kunt de overtocht doen met de Blue Bridge Ferry of de Interislander Ferry. Sommige reizigers reserveren vantevoren niet, maar omdat Interislander dit seizoen maar met één boot (ipv twee) vaarde, hebben we onze overtocht in Nederland al vastgelegd. In het hoofdseizoen is dat trouwens ook wel aan te raden. Aan ’t einde van de middag vaarden we naar het Zuidereiland zodat we onderweg de zon zagen ondergaan. Werkelijk prachtig!

We vaarden door de fjorden en genoten enorm van de mooie kustlijn van Nieuw-Zeeland. Na drie uurtjes legden we aan in het plaatsje Picton, ons startpunt om het Zuidereiland te ontdekken. Een eiland vol prachtige, bijzondere natuur, we hadden er onwijs veel zin in!

The Cook Strait Crossing

The Cook Strait Crossing
Wij reisden een maand lang door Nieuw-Zeeland. We begonnen op het Noordereiland bij Auckland en eindigden 6.000 kilometer later op het Zuidereiland in Christchurch. We genoten van de tocht over de Coromandel, verwonderden ons bij de thermische activiteit bij Rotorua, keken vogels bij Cape Kidnappers, wandelden bij Abel Tasman, vaarden over Milford Sound en zagen 50 blauwe pinguïns. Zo gaaf!

Meer Nieuw-Zeeland:

You Might Also Like

6
Reageer op dit artikel

avatar
4 Reacties
2 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
5 Auteurs van reacties
MarcellaNatasjaMiekegroenebrievenbusMerin Veronique Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Merin Veronique
Reiziger
Merin Veronique

Wat een prachtige overtocht! Slim dat jullie van tevoren gereserveerd hebben.

groenebrievenbus
Reiziger

Wauw wat een prachtige foto’s zeg!

Mieke
Reiziger

Wat een prachtige overtocht. Super mooie foto’s weer.

Natasja
Reiziger

Mooie foto’s weer, ik krijg elke keer meer zin om zelf eens naar Nieuw-Zeeland te gaan! Echt, dat land staat zo hoog op mijn wishlist <3