Vanaf Wellington maakten we de oversteek naar het Zuidereiland, maar niet voordat we de sfeervolle hoofdstad ontdekten. Ik vertel je wat je kunt zien en doen in Wellington!

Wellington, New Zealand

Doen in Wellington

Wellington heet in het Maori Te Whanganui-a-Tara of Poneke. Het is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. De stad ligt in het zuiden van het Noordereiland en is genoemd naar de hertog van Wellington. Het is de op een na grootste agglomeratie van het land en heeft zo’n 179.000 inwoners. Veel reizigers maken vanuit Wellington de oversteek naar het Zuidereiland. Het is een leuke, bruisende stad, dus ik vertel je graag wat je kunt doen in Wellington.

Met de Cable Car omhoog

In Wellington vind je sinds 1902 een Cable Car. Hiermee rij je een aardig eindje omhoog voor ’t mooiste uitzicht over de stad. Kost maar een paar dollar per persoon, dus zeker de moeite waard. Voor de afwisseling liepen we terug naar beneden door de prachtige Botanic Gardens van Wellington.

Cable Car Lane, 280 Lambton Quay

Te Papa in Wellington

Doen in Wellington: museum Te Papa

Dit is hét museum van Nieuw-Zeeland vol historie en cultuur. Over het ontstaan van het continent Oceanië, de Maori, het verdrag met het Verenigd Koninkrijk en de ontwikkeling van Nieuw-Zeeland door de eeuwen heen. Je vindt er het Earthquake House waarin je kunt ervaren hoe een voelt. Een heel bijzondere ervaring. De toegang tot het museum is gratis, je betaalt alleen voor parkeren. Dit kost $4 per uur met een maximum van $30. Neem de tijd voor het museum, het is flink groot (en tof!).

Website Te Papa www.tepapa.govt.nz

Onverwoestbare regeringsgebouwen

Omdat Wellington de hoofdstad van Nieuw-Zeeland is, vind je hier de belangrijkste regeringsgebouwen. De Beehive is de meest opvallende. Tijdens een rondje door de stad spot je de meeste gebouwen, maar je kunt ook één van de gratis rondleidingen doen. Als er een aardbeving is dan ben je het veiligst in één van de gebouwen van de overheid want ze zijn daar uitstekend tegen bestand.

Molesworth St.

Wellington

Wandelen langs The Harbourfront

De City-to-Seabridge valt hier nogal op. Aan de ene kant de werven van Wellington, aan de andere kant kantoorpanden en het gezellige centrum van Wellington. Civic Square vormt het culturele hart van de stad en is een centrale ontmoetingsplek voor inwoners. Op het plein vind je regelmatig straattheater, concerten en tentoonstellingen.

Wakefield St

Eettentje Wellington

Leuke koffietentjes

Voor goed eten en drinken zit je in Nieuw-Zeeland altijd goed. De lekkerste quiches, pies, salades en taartjes vind je in de vitrines. Zo kan je meteen kijken of iets er lekker uit ziet. Ik hou ervan! Wij vonden een fijn eettentje in een winkelcentrum, maar goede restaurants en café’tjes zijn er – en dat benadrukte Chris Zegers in 3 op Reis ook – genoeg in Wellington!

Boek je activiteit!


Overnachten vlakbij Wellington

Wij overnachtten niet in Wellington zelf, maar in een plaatsje vlakbij de stad. Vanaf ons huisje bij Silverstream Retreat in Lower Hutt (ja, écht… er is ook een Upper Hutt) was het zo’n twintig minuten rijden naar Wellington. Dat vonden wij prima voor twee nachtjes. We hadden voor hetzelfde geld een fijn huisje in plaats van een kleine hotelkamer in het centrum van Wellington.

Silverstream Retreat, 3 Reynolds Bach Drive, Lower Hutt, 5045

Marcella, Mouraki Boulders, New Zealand

Roadtrip Nieuw-Zeeland in 5 weken

Met een huurauto verkenden we in 5 weken beide eilanden van Nieuw-Zeeland. Vanaf Auckland reisden we eerst naar het uiterste noorden. Vervolgens ontdekken we een tof schiereiland, geisers en kleurrijke pools en rijden door naar de hoofdstad van het land. We lieten het Noordereiland achter ons en staken met een boot de Cook Strait over naar het Zuidereiland. Hier genoten we van een tropisch nationaal park, maar ook van een gletsjer en een gebied vol watervallen in het uiterste zuiden. Onze reis eindigt in het gehavende Christchurch. Handig voor je reis: Lonely Planet New Zealand, National Geographic Reisgids Nieuw-Zeeland, Best Road Trips New Zealand en New Zealand’s Best Trips.

Meer over Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
LNNK

Oh dat museum was leuk!

betsie

Wat een mooie fotoos, het museum is ook apart. Die man in dat koffietentje heeft echt een gezicht van een indiaan. fijn om al dat moois te kunnen zien.

Michelle | Travel lifestyle.nl

Heerlijk Wellington <3 Fijne plaatjes!

3
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x