Nieuw-Zeeland

City Guide Wellington

Marcella in Wellington

Na het geniet van de honderden kwetterende Jan van Genten bij Cape Kidnappers was het tijd om verder zuidwaarts te reizen. Vanaf Wellington maakten we de oversteek naar het Zuidereiland, dus we pakten nog even een paar dagen mee in de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Wat een fijne stad!

Wellington, New Zealand

Met de Cable Car omhoog

In Wellington vind je sinds 1902 een Cable Car. Hiermee rij je een aardig eindje omhoog voor ’t mooiste uitzicht over de stad. Kost maar een paar dollar per persoon, dus zeker de moeite waard. Voor de afwisseling liepen we terug naar beneden door de prachtige Botanic Gardens van Wellington.

Cable Car Lane, 280 Lambton Quay, Wellington

Te Papa in Wellington

Museum Te Papa

Hét museum van Nieuw-Zeeland vol historie en cultuur. Over het ontstaan van het continent Oceanië, de Maori, het verdrag met het Verenigd Koninkrijk en de ontwikkeling van Nieuw-Zeeland door de eeuwen heen. Je vindt er het Earthquake House waarin je kunt voelen hoe het is als er een aardbeving komt. Heel bijzonder. De toegang tot het museum is gratis, je betaalt alleen voor parkeren ($18,- voor een uurtje of 5). Neem de tijd voor het museum, het is flink groot.

Website Te Papa www.tepapa.govt.nz

Onverwoestbare regeringsgebouwen

Omdat Wellington de hoofdstad van Nieuw-Zeeland is, vind je hier de belangrijkste regeringsgebouwen. De Beehive is de meest opvallende. Bij een rondje door de stad spot je de meeste gebouwen, maar je kunt ook één van de gratis rondleidingen doen. Mocht er een aardbeving zijn, dan ben je het veiligst in één van de gebouwen van de overheid want ze zijn daar uitstekend tegen bestand.

Molesworth St., Wellington

Wellington

Wandelen langs The Harbourfront

De City-to-Seabridge valt hier nogal op. Aan de ene kant de werven van Wellington, aan de andere kant kantoorpanden en het gezellige centrum van Wellington. Civic Square vormt het culturele hart van de stad en is een centrale ontmoetingsplek voor inwoners. Op het plein vind je regelmatig straattheater, concerten en tentoonstellingen.

Wakefield St, Wellington

Eettentje Wellington

Leuke koffietentjes

Voor goed eten en drinken zit je in Nieuw-Zeeland altijd goed. De lekkerste quiches, pies, salades en taartjes vind je in de vitrines. Zo kan je meteen kijken of iets er lekker uit ziet. Ik hou ervan! Wij vonden een fijn eettentje in een winkelcentrum, maar goede restaurants en café’tjes zijn er – en dat benadrukte Chris Zegers in 3 op Reis ook – genoeg in Wellington!

Overnachten vlakbij Wellington

Wij overnachtten niet in Wellington zelf, maar in een plaatsje vlakbij de stad. Vanaf ons huisje in Lower Hutt (ja, écht… er is ook een Upper Hutt) was het zo’n twintig minuten rijden naar Wellington. En dat vonden wij prima voor twee nachtjes. Nu hadden we een fijn huisje in plaats van een kleine hotelkamer in het centrum van Wellington.

Silverstream Retreat, 3 Reynolds Bach Drive, Lower Hutt, 5045

Meer Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
LNNK

Oh dat museum was leuk!

Mieke

Wat een gave foto van jou. Met een super heldere lucht, zelfs op de foto kun je heel ver kijken.
Jammer dat Wellington zo’n eind reizen is. 😉

betsie

Wat een mooie fotoos, het museum is ook apart. Die man in dat koffietentje heeft echt een gezicht van een indiaan. fijn om al dat moois te kunnen zien.

Heerlijk Wellington <3 Fijne plaatjes!

5
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x