De Coromandel Nieuw-Zeeland, natuurlijk bezochten we dit schiereiland ook tijdens onze roadtrip. Veels te kort waren we er, maar we hebben een goed beeld gekregen van de schoonheid van dit gebied!

Coromandel New Zealand

Coromandel Nieuw-Zeeland

De Coromandel is een schiereiland in het noorden van het Noordereiland. De Maori woonden eeuwenlang op de Coromandel toen in 1852 goud werd gevonden. Er ontstond een goldrush en blanke kolonisten kwamen naar de Coromandel. Het schiereiland heeft hier schitterende kustplaatjes aan over gehouden, zoals Coromandel, Colville en Port Jackson. In 1912 was de Marha Mine een van de grootste goudmijnen ter wereld. Na een periode van sluiting van alle mijnen is in 1988 weer goud gevonden en is de mijn in Waihi weer open. In het Thames Historical Museum en het Mineralogical Museum en het Coromandel Mining & Historic Museum in Coromandel kun je veel leren over de goldrush-periode.

Coromandel New Zealand

Coromandel Nieuw-Zeeland: een video van onze rondrit

We reisden met onze GoPro camera op de huurauto, dus kijk vooral zelf mee naar de gaafste kustlijnen. Het filmpje duurt wel even, maar blijft supermooi. Ik heb die dag regelmatig geroepen ‘wat is het water blauw!’ Ik bleef me erover verwonderen. Halverwege onze rit ging het trouwens regenen (en het hield pas een dag later op), dus wat regendruppels op de lens konden we helaas niet voorkomen.

Coromandel Nieuw-Zeeland: Cathedral Cove

Te Whanganui-A-Hei (Cathedral Cove) op de Coromandel heeft een oppervlakte van 840 hectare. Het gebied is erg populair bij toeristen, en krijgt ongeveer 150.000 bezoekers per jaar. De wandelroute begint bij Hahei. Cathedral Cove ligt tussen twee baaien. Vanuit de baaien zie je prachtige natuurlijke rotsformaties zoals Sphinx Rock in Mare’s Leg Cove, en Te Hoho Rock in Cathedral Cove.

Vanwege de regen was het pad flink glibberig. Het eerste deel loopt redelijk steil en we gleden dan ook zo een stuk naar beneden. Na drie kwartier kwamen we bij een grote trap die ons naar het strand bracht. En daar is hij dan: Cathedral Cove! Vanwege het regenachtige weer is het zicht naar de andere baai minder mooi, het is niet zo helder. Toch was het glibberige pad het absoluut waard om op deze gave plek te komen. Langs het strand is het uitzicht geweldig. We zagen meerdere prachtige rotsen vlakbij en verder weg. Een ruw landschap in combinatie met helderblauw water. Wauw!

Overnachten op de Coromandel: Anton & Mary’s Bed & Breakfast in Tairua

Marcella Nieuw-Zeeland

Roadtrip Nieuw-Zeeland in 5 weken

Met een huurauto verkenden we in 5 weken beide eilanden van Nieuw-Zeeland. Vanaf Auckland reisden we eerst naar het uiterste noorden. Vervolgens ontdekken we een tof schiereiland, geisers en kleurrijke pools en rijden door naar de hoofdstad van het land. We lieten het Noordereiland achter ons en staken met een boot de Cook Strait over naar het Zuidereiland. Hier genoten we van een tropisch nationaal park, maar ook van een gletsjer en een gebied vol watervallen in het uiterste zuiden. Onze reis eindigt in het gehavende Christchurch. Handig voor je reis: Lonely Planet New Zealand, National Geographic Reisgids Nieuw-Zeeland, Best Road Trips New Zealand en New Zealand’s Best Trips.

Meer over Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

15 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Michelle | Travel lifestyle.nl

Ben ik net al je “oude” blogposts aan het doorlezen, staat er alweer een nieuwe op. En van NZ nog wel, yay! Het water in Nieuw Zeeland bleef mij ook verbazen, zo mooi! De Coromandel hebben we helaas niet gezien (so much to do so little time), maar heb er meer goeie verhalen over gehoord. Het ziet er prachtig uit! Fijn weekend!

Mandy

Wat een mooie beelden!! Echt een plaatje. Ooit wil ik ook een GoPro aanschaffen, wat een gave camera’s!

Annika

Wat een mooie beelden van de omgeving in het filmpje! (inderdaad wel een beetje lang ;))

Willemvk

Prachtige beelden!

Marjolein - vandiedingendus.nl

Wauw wat prachtig zeg!

Wanda

Leuk zo’n filmpje! Geeft nog meer dan de foto’s weer hoe prachtig Nieuw Zeeland wel niet is! Wij filmen ook altijd wel als we onderweg zijn maar ik heb ze nog nooit op mijn blog geplaatst omdat er meestal ook ergens wel tussendoor gepraat wordt…

Laura

Wat gaaf zeg dat je zo’n camera bij je had! Dat is nog eens leuk om terug te kijken :)!

Nathalie

Wat een geniaal filmpje. Echt superleuk en wat mij betreft niet te lang hoor. Heerlijk rustgevend om bij weg te dromen.

iliveformydreams.com

Wat een gave foto’s!

Marleen

Wat moooooi!

Diana | Stripe Away

Leuk om een filmpje is op een andere manier te zien. Echt adembenemend mooi.

15
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x