Oceanië Roadtrips

Route Noordereiland Nieuw-Zeeland

16 juli 2014
Cape Kidnappers, New Zealand

Ik heb over al onze avonturen op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland geschreven. De roadtrip van ruim 2.200 kilometer op het Noordereiland begon bij de grootste stad van het land (Auckland), ging over de wonderschone Coromandel, door het thermische gebied Rotorua, in de grotten vol gloeiwormen en een kust vol indrukwekkende Jan van Genten naar de leuke hoofdstad Wellington. In deze blog route Noordereiland Nieuw-Zeeland.

Rotorua, New ZealandMarcella in Wellington

Omrijden voor Cape Reinga en Waitomo

Onze route heeft soms wat rare hoeken, maar dat voorkom je niet omdat de belangrijkste bezienswaardigheden nou eenmaal niet netjes naast elkaar liggen. Zo moesten we aardig omrijden naar de Waitomo Caves waar we genoten van lichtgevende wormpjes in een prachtige grot. Uiteindelijk paste dit wel goed bij de route vanwege het vulkanische Tongariro National Park. Ook de lange tocht naar Cape Reinga vonden we absoluut de moeite waard, het is zo’n serene plek! Napier voegden we later aan onze route toe en was dankzij de prachtige kustlijn en de honderden Jan van Genten één van de hoogtepunten op het Noordereiland. Dat is het grote voordeel van niet alles vastleggen.

Handige reisgidsen: Capitool Nieuw-Zeeland & Lannoo Nieuw-Zeeland
Handige wegenatlas: Hema New Zealand Touring atlas

Blogs van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland op een rij:

 

Blogger Suzanne schreef het handige artikel ‘Hoe plan je een artikel door Nieuw-Zeeland‘.

Meer Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Cape Kidnappers, New Zealand

Tongariro, New Zealand

You Might Also Like

22
Reageer op dit artikel

avatar
11 Reacties
11 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
11 Auteurs van reacties
Keshiaastrid van kesselMarit van SchubertEvelynKim Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
TravelLin
Reiziger

Lijkt mij een supermooi land! Leuk, je kaartje! Mag ik weten welke plug in je gebruikt? Degene die ik heb is me te ingewikkeld… Ik keek gister een herhaling van Floortje Dessing die afgelegen plekken bezoekt, dit keer NZ, wonderlijk mooi!!

TravelLin
Reiziger

O joh, dat klinkt ook goed. Ik had een plugin gedownload voor Google kaartjes. Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan…;-)
Is mij ook te eenzaam, maar intrigerend om zo’n kijkje in dat leven te nemen.

iliveformydreams.com
Reiziger

Lijkt me erg mooi om allemaal te zien!

Michelle | Travel lifestyle.nl
Reiziger

Aah sweet memories; mooi. Fijne blogs! Keep ‘m coming 🙂

Roger
Reiziger

Wat een geweldige foto’s! Nieuw Zeeland staat nog altijd op mijn lijstje en ik zál er een keer naartoe gaan. Omrijden loont inderdaad. Verdwalen ook trouwens.

Esther
Reiziger

Wat een mooie route Marcella en prachtige foto’s! Jullie hebben heel wat gezien zo te lezen. Ik zou ook heel graag naar Nieuw-Zeeland willen, want ik hoor en lees zoveel mooie verhalen erover. Het is met twee kinderen alleen best een investering geloof ik en die vlucht…. ik wacht even tot ze iets ouder zijn 😉

Kim
Reiziger
Kim

Ziet eruit als een mooie route!
Misschien lees ik erover heen hoor, maar hoelang heb je over deze route gedaan?
Wij gaan misschien 3 weken naar het noordereiland en ik ben me een beetje aan het oriënteren 🙂

Evelyn
Reiziger

Leuk om dit te zien nu ik er zelf ben! Ik denk dat ik de meeste van jouw plekjes ook ga pakken (heb gedaan). Mooi land is het hè 😍 *kijkt nu ff verder op je blog voor NZ 🙂

Marit van Schubert
Reiziger
Marit van Schubert

Wat een leuke blogs over nieuw zeeland en handig dat jr laat zien welke route je hebt genomen. Ik ga er volgend jaar heen! Wij gaan ook 2 weken Noordereiland en 2 weken Zuidereiland. Waren deze routes dan goed te doen? Of was het krap met de tijd?

astrid van kessel
Reiziger
astrid van kessel

Hoi Marit,
Nu al genoten van je reis. Mijn man en ik gaan in juli 2018. Wij gaan alleen het noordereiland bezoeken in 14 dagen en dan nog een dag of 6 Singapore. Heb je nog tips. Wij willen een auto huren. Is het dan druk qua toeristen (het is daar winter hoe is de temperatuur..

Keshia
Reiziger

Mijn volgende bestemming word NZ dus altijd handige zulke route tips