Reizen door Amerika is helemaal geweldig: ik kan het iedereen aanbevelen! Maar wat kost zo’n reis nou? Ik zet alle kosten voor je op een rij. Benieuwd naar ons budget roadtrip Amerika? Lees er alles over!

GreenlandBudget roadtrip Amerika – Vliegtickets

Onze reis naar Amerika boekten we zelf, zonder tussenkomst van een reisorganisatie. Dit is niet moeilijk, lees onze tips in het artikel zelf je reis naar Amerika plannen. Voor onze vliegtickets betaalden we €600,- per persoon. We zouden van Schiphol naar New York vliegen en dan overstappen naar de vlucht die ons in Seattle brengt. Maar vanwege de aswolk in IJsland (2011) werd dit zeer lastig en onzeker. Op eigen initiatief hebben we contact opgenomen met de vliegmaatschappij en onze vlucht laten omboeken via Houston. Best een omweg, maar wel eentje die ons zekerheid bood. We vlogen 5 weken later vanuit San Francisco via Washington terug naar Schiphol. Er was toen geen gedoe meer met aswolken, dus onze vlucht was ongewijzigd.

Budget roadtrip Amerika – Vliegtickets kostten ons €1.200,- voor 2 personen

Huurauto in AmerikaBudget roadtrip Amerika – Autohuur & brandstof

Wij huurden een auto bij Alamo inclusief alle verzekeringen en zonder eigen risico. Ik kan je dit absoluut aanraden want wij werden bestolen tijdens onze reis en we konden onze auto kosteloos omruilen omdat het autoruit aan de passagierskant ingeslagen was. Voor autohuur in Amerika betaalden we voor 5 weken €1.075,-. Hiervoor hadden we een Ford Escape en na de diefstal kregen we Hyundai Santa Fe. Bij het ophalen in Seattle kochten we hier een road-assistent-pakket van €129,- bij omdat die niet bij onze autohuur zat, maar dit is ook vaak inbegrepen bij de totaalprijs. Moet je even goed naar kijken dus. Voor we op reis gingen hadden we voor €40,- een kaart van Amerika voor onze TomTom gekocht (die we dus meenamen), maar intussen rijden we met navigatie apps die we offline kunnen gebruiken. Natuurlijk heb je dan wel een goede telefoonhouder voor in de auto nodig.

Aan brandstof waren we ongeveer €550,- kwijt. We hebben dit niet ontzettend goed bijgehouden in ons overzicht, dus de daadwerkelijke kosten voor 5 weken rondreizen en 8.000 kilometer kunnen iets hoger uitvallen.

Budget roadtrip Amerika – Autohuur en brandstof kosten voor 8.000 kilometer €1.794,-

Hotelkamer MontereyBudget roadtrip Amerika – Hotels

Wij sliepen in hotels van Best Western, Holiday Inn en Travelodge, maar ook in een heus casino in Las Vegas en bij Motel 6 en Super 8. Onze duurste overnachting was bij Holiday Inn West Yellowstone en kostte ons €123,-, de goedkoopste was bij Motel 6 Missoula waarvoor we €39 betaalden. Het werd een sport om een ‘modernised’ Motel 6 te vinden voor een lage prijs. Gemiddeld kwamen we uit op €73,- per overnachting in 30 dagen. Onze eerste nachten in Seattle en laatste nachten in San Francisco hadden we vantevoren vastgelegd, verder bepaalden we onze route onderweg en de hotels boekten we om de paar dagen voor de komende nachten. Op een gegeven moment hebben we de hotels voor de laatste anderhalve week vastgelegd omdat dat ons rust gaf. We hoefden daar niet meer mee bezig te zijn.

Budget roadtrip Amerika – Hotels kostten ons €2.284,- voor 30 nachten

Uitzicht over Seattle, Amerika
Orca, California

Budget roadtrip Amerika – Tours

Tijdens onze roadtrip West Amerika gaven we in 5 weken €453,- uit aan tours voor twee personen. Een aantal tours hadden we vooraf geboekt zoals de Boeing Factory Tour, Alcatraz en honkbal in San Francisco. Andere tours boekten we ter plekke zoals de Space Needle, fietsen in San Francisco en de show in Las Vegas. De annual pass is eigenlijk geen tour, maar het is je toegangsbewijs om de Nationale Parken in Amerika te bezoeken. Die heb je dus sowieso nodig!

Budget roadtrip Amerika – We gaven met twee personen €453,- uit aan tours

Seattle, AmerikaBudget roadtrip Amerika – Eten & drinken

Wij hebben aan eten en drinken in 5 weken zo’n €1.450,- besteed. Een deel hiervan betaalden we met creditcard, maar we gaven ook best veel contant geld uit. Zeker de laatste week omdat we toen bestolen waren en met een noodopname (eenmalig) aan contant geld konden komen. Omdat ik niet bij heb gehouden wat we uitgaven aan contant geld heb ik geen exact bedrag, maar ik heb zeker een goede schatting. Ontbijt was meestal inbegrepen en anders kochten we bagels, smeersels en wat fruit. Hiermee lunchten we ook meestal want we reisden rond met een koelbox (ijs vind je gratis bij de meeste hotels). ’s Avonds gingen we vaak uit eten, maar soms maakten we het ons makkelijk en warmden we een maaltijd op in de magnetron. Of we smeerden een broodje.

Budget roadtrip Amerika – Aan eten en drinken gaven we €1.450 uit

Yellowstone National Park America

Budget roadtrip Amerika – Overige kosten

Grappig genoeg kocht ik 2 galajurken tijdens onze reis door West Amerika. Beide van een duur merk die ik voor een kleine prijs kon kopen. In één van die jurken ben ik een aantal jaar later geregistreerd partner van Jan geworden. Ook kochten we beide een sweater, vond Jan een paar schoenen en verzamelden we 8 Starbucks mokken voor de collectie van Jan. Tijdens deze reis namen we nog best wat souvenirs mee, zoals een mini arch en space needle, een verkeersbordje en een honkbal. Pas een aantal reizen later ontdekten we dat we dit niet moeten blijven doen omdat het anders wel heel vol wordt in huis… Benieuwd naar reizen in ons interieur?

Budget roadtrip Amerika – Voor overige kosten komen we uit op €487,-

Road America
Monument Valley, America

Totaal budget roadtrip Amerika

Voor 33 reisdagen tijdens onze roadtrip West Amerika waren we met twee personen €7.668,- kwijt. Dit komt neer op €116,- per persoon per dag. Dit is best een keurig gemiddelde voor een reis door Amerika. We hebben best goed op ons budget gelet voor het kiezen van hotels en restaurants en in de laatste week moesten we dit nog wat extremer doen omdat we toen reisden met een strikt dagbudget met contant geld. De beste tip die ik je kan geven is om een koelbox aan te schaffen zodat je makkelijk eten en drinken uit de supermarkt kunt vervoeren. Scheelt je veel geld in de horeca!

Tijdens een volgende reis door Amerika willen wij rondreizen met een camper. Middenin de natuur genieten op een camping: wij vinden het heerlijk! Wij deden het al in Canada en IJsland en willen dus ook rondreizen in Amerika met een camper. Heb ik je enthousiast gemaakt? Vraag een gratis reisgids aan volop fijne inspiratie!

Lees ook: Route roadtrip West Amerika, lees over al onze avonturen in Amerika en 7x Roadtrip Amerika – De mooiste routes in de USA

Meer budget blogs:

Wat vind jij van ons budget roadtrip Amerika?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Amy

Wat heb je dit goed bijgehouden.. prima totaalbedrag ook! Ik denk dat wij ongeveer een vergelijkbaar bedrag hebben uitgegeven tijdens onze roadtrip door Amerika. Ik zou zo nog eens willen gaan, wat is het daar prachtig!

Linda

Altijd handig om te lezen! Prima bedrag dit. Wij waren iets meer kwijt dan dit geloof ik, maar wel voor 2 maanden. Een goede bespaar tip is via priceline je motel boeken. Als je voor de surprise optie kiest weet je niet welk motel je boekt en daardoor bespaar je heel veel. Wij gebruikten dit altijd en kwamen altijd op hele fijne plekken!

4
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x