Oceanië Roadtrips

De magie van Milford Sound

2 november 2014
Milford Sound, New Zealand

In februari 2014 reisden wij een maand door het prachtige Nieuw-Zeeland. Ik schreef al over onze roadtrip op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Op het Zuidereiland startten we bij het tropische Abel Tasman waarna we in de regen de gave Pancake Rocks bewonderden en op een zonnige dag van de prachtige gletsjers Franz Josef en Fox genoten. Via de geweldige Haast-pas belandden we in de leuke stadjes Queenstown en Arrowtown en toen stond magisch Milford Sound eindelijk op ons programma!

Milford Sound, New Zealand

Hoogtepunt van het Zuidereiland

Toen we onze route door Nieuw-Zeeland planden stond direct vast dat we ook Milford Sound wilden bewonderen. De magie van het varen tussen de wonderschone fjorden leek ons heel bijzonder. Dat er in het gebied wel 8000 mm (!) per jaar regen valt hield ons niet tegen. En ja, regen troffen we. Dat kon ook bijna niet anders.

Milford Sound in Fiordland National Park op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is de bekendste fjord van Fjordland. De Maori-naam voor Milford Sound is Piopiotahi. De fjord is ongeveer 16 km lang tot aan open zee en 100 tot 450 meter diep. Zeer typerend zijn de hoge en zeer steile rotsen rondom de fjord. Deze rotsen zijn ongeveer 1200 meter hoog. Het hoogste punt van het fjord is de Mitre Peak met een hoogte van 1692 meter. Bron: Wikipedia

We hadden twee nachten geboekt bij Lakeside Motels & Apartments in het schattige plaatsje Te Anau. Vanaf hier was het overigens nog zo’n anderhalf uur rijden naar Milford Sound. Op onze terugweg kwamen we een hostel tegen waar we ons opwarmden met een drankje. Een stuk dichterbij Milford Sound, al vonden wij het ook prima gepland zo.

Milford Sound, New ZealandMilford Sound, New Zealand

Neem de eerste boottocht

Onze boottocht door Milford Sound stond gepland als eerste van de dag, dus we gingen al vroeg op pad om zo’n 250 kilometer te rijden. Een goede keuze want de boot na ons was flink voller, vroeg opstaan is het dus waard! Om 10:15 uur startte onze cruise van ruim 2 uur met Southern Discoveries. We kwamen op een flinke boot met zeer vriendelijk personeel. Onderweg kregen we volop uitleg van de prachtige omgeving met watervallen.

Varen door mistflarden

En dan komt het lastigste deel: uitleggen hoe ontzettend bijzonder de boottocht in Milford Sound is. We troffen bijna de hele tocht regen, maar het was evengoed prachtig om door de felgroene fjorden, langs de vele watervallen en over het helderblauwe water te varen. Onderweg spotten we prachtige vogels, schattig spelende zeehonden en zelfs nog een aantal dolfijnen! En die mistflarden geven het een magisch tafereel. Ondanks de kou en regen wil je zoveel mogelijk buiten staan en genieten van deze natuurpracht. En je mag zelfs in een waterval staan en vervolgens het kakelverse water drinken. Gaaf!

Museum onder water

En dan is er naast het varen door de fjorden, nog meer te doen in het prachtige gebied. Aan ’t einde van de tocht kan je je af laten zetten bij Milford Discovery Centre. Daar kan je de onderwaterwereld van Milford Sound ontdekken. Lijkt me een heel bijzondere ervaring, maar wij besloten terug te gaan op onze reis naar Te Anau.

Artikelen van Nieuw-Zeeland

Ik schreef diverse blogs over onze roadtrip door Nieuw-Zeeland. Onze avonturen kan je terug lezen op mijn pagina met artikelen van Nieuw-Zeeland. Klik dus door om je te inspireren en mijn avonturen te lezen, want het was een absolute droomreis!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Milford Sound, New Zealand
Beetje wazige foto. Gelukkig hebben we de fjorden goed vastgelegd!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Marijke 2 november 2014 at 12:03

  Van zo’n mooie natuur kan ik echt genieten. Voorlopig nog dankzij je foto’s, maar hopelijk ooit in het echt. De fjorden zijn echt prachtig!

 • Reply Mandy- All Lovely Things.nl 2 november 2014 at 14:35

  Prachtig! Wat een uiticht zeg! Het onderwatermuseum lijkt me wel gaaf om te zien, bijzonder ook.

  • Reply Marcella 2 november 2014 at 19:13

   Dat museum lijkt me ook erg tof, had er achteraf toch wel naartoe willen gaan. Maar moesten nog een eind terug rijden, dus besloten daar maar voor te gaan. Maar een museum onder water is vast heel bijzonder!

 • Reply Sheelagh 2 november 2014 at 18:43

  MOOI! Krijg er een beetje een Lord of the Ring gevoel bij maar dat klopt ook wel denk ik. Hoe meer van je blogs ik lees, hoe liever ik naar NZ wil!

  • Reply Sheelagh 2 november 2014 at 18:43

   Rings, natuurlijk 😉

   • Reply Marcella 2 november 2014 at 19:15

    Op onze wegenkaart stonden allerlei scenes uit Lord of the Rings aangegeven. Wij kennen de film niet zooo goed, maar je rijdt dus echt zo’n beetje door het filmgebied heen. Zo prachtig gebied, echt een aanrader Sheelagh!

 • Reply Laurens (Rondreis.nl) 3 november 2014 at 08:37

  Supermooie plek.. Goede herinneringen aan. Doubtful Sound is ook mooi trouwens!

  • Reply Marcella 6 november 2014 at 19:58

   Bij Doubtful Sound zijn wij niet geweest, maar ik was er zeer benieuwd naar. Is het zo’n beetje vergelijkbaar met Milford?

 • Reply Sandra 14 november 2014 at 22:35

  Wauw…. Wat een magische foto’s Marcella!

 • Reply Elianne 29 november 2014 at 13:45

  Ja prachtig! Ik was er november 2011 geen regen maar wel zwaar bewolkt maar daardoor ook heel erg mooi.

 • Reply Lon - Ontdek de wereld mee 25 april 2016 at 12:46

  Ahh ik kan nu echt niet meer wachten haha. Prachtige foto’s Marcella!

 • Leave a Reply