De grootste van ’t land, dat is Auckland Nieuw-Zeeland. Verwacht een culturele smeltkroes met een fijn randje natuur!

Auckland, New Zealand

Auckland Nieuw-Zeeland

De grootste stad van Nieuw-Zeeland is Auckland. Het is meteen ook het dichtstbevolkte gebied van Nieuw-Zeeland. In het gebied rondom Auckland wonen ruim 1,4 miljoen mensen, terwijl er in heel Nieuw-Zeeland 4,5 miljoen mensen wonen. In de stad zelf wonen zo’n 400.000 mensen.

Het eerste wat ons opvalt, is het multiculturele karakter. Ons hotel Ascotia Off Queen zit in het Aziatische deel van de stad, maar ook in de rest van het centrum blijven de Aziatische invloeden merkbaar. Eettentjes en winkels zijn voornamelijk Thaïs, Indisch of Chinees. Auckland heeft de grootste Polynesische gemeenschap ter wereld. Om 18 uur gaan alle winkels dicht, en ook veel eettentjes sluiten hun deuren. Later merken we dat dit overal in Nieuw-Zeeland gebeurt en vinden dit best ongezellig.

Boek je activiteit!


Jan en Marcella bij Vector Arena, Auckland, Nieuw Zeeland

Concert The National

Als we aankomen in Auckland, eten we een pizza bij Domino’s en gaan we direct op pad naar de Vector Arena voor het concert van The National. Jan kent deze band heel goed en toen hij ontdekte dat ze tijdens ons verblijf in Auckland optreden, hebben we direct tickets geboekt. Ik ben nog nooit bij een concert in het buitenland geweest, dus ik vind het helemaal tof. Het is een mooie zaal met prima geluid. Jan vindt het optreden goed en geniet er volop van. Ik ben zelf vooral moe en val bijna in slaap tijdens het concert. Wat op zich al best knap is, maar ja, de jetlag maakte het me flink lastig.

Jan en Marcella, Auckland

Auckland Nieuw-Zeeland: met de boot naar Devonport

Omdat we het centrum van de stad al best snel bekeken hebben, besluiten we Auckland eens vanaf de andere kant van het water te bekijken. We varen in een rap tempo naar Devenport, er gaan continue boten heen en terug. We lopen we door het gezellige stadje, drinken wat bij een leuk café’tje en genieten van het uitzicht over de haven van Auckland. Dit uitzicht is het allermooist vanaf Mt Victoria.

Auckland, New Zealand

Vulkaankegel Mount Eden

We eindigen onze stedentrip Auckland Nieuw-Zeeland met een wel heel bijzonder uitzicht over Auckland. We rijden met onze auto naar Mt Eden, een oude vulkaan. De oude krater is maar liefst 50 meter diep en je kunt eromheen lopen. Een mooie combinatie tussen natuur en de grote stad Auckland. Aan de rand van het gebied heb je prachtig uitzicht over de stad. Een mooie afsluiter van een paar dagen in de grote stad!

Marcella, Mouraki Boulders, New Zealand

Roadtrip Nieuw-Zeeland in 5 weken

Met een huurauto verkenden we in 5 weken beide eilanden van Nieuw-Zeeland. Vanaf Auckland reisden we eerst naar het uiterste noorden. Vervolgens ontdekken we een tof schiereiland, geisers en kleurrijke pools en rijden door naar de hoofdstad van het land. We lieten het Noordereiland achter ons en staken met een boot de Cook Strait over naar het Zuidereiland. Hier genoten we van een tropisch nationaal park, maar ook van een gletsjer en een gebied vol watervallen in het uiterste zuiden. Onze reis eindigt in het gehavende Christchurch. Handig voor je reis: Lonely Planet New Zealand, National Geographic Reisgids Nieuw-Zeeland, Best Road Trips New Zealand en New Zealand’s Best Trips.

Meer over Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x