Uiteraard bewonderden we ook Nationaal Park Tongariro. Dit vulkanische gebied is prachtig én je kunt hier een geweldig mooie tocht wandelen. Dat wilden we graag doen!

Nationaal Park Tongariro New Zealand
Tongariro, New Zealand

Nationaal Park Tongariro

Het Nationaal park Tongariro heeft maar liefst drie actieve vulkanen: Mount Ruapehu, Ngauruhoe en Mount Tongariro. Je vindt het park in het zuiden van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. De vulkaan Ngauruhoe was het decor voor Mount Doom in de film Lord of the Rings. Nationaal Park Tongariro was het eerste park in Nieuw-Zeeland dat vanwege de natuurlijke en culturele waarde als gemengd erfgoed op de Werelderfgoedlijst van UNESCO werd gezet.

Twijfel over de Tongariro Alpine Crossing

Nationaal Park Tongariro wordt vaak bezocht om de beroemde Tongariro Alpine Crossing te lopen. Dit is een tocht van 20 kilometer lang door een prachtig berggebied. Wij wilden de tocht graag lopen, maar twijfelden of dit haalbaar was. Na het overlijden van mijn vader werden we minder actief en trainden we nog weinig. 20 kilometer zal ongetwijfeld lukken, maar minstens 7 uur lang in bergachtig landschap maakt het een flinke uitdaging. Daarnaast was het ook flink koud en best regenachtig…

Nationaal Park Tongariro New Zealand
Nationaal Park Tongariro New Zealand

Twee alternatieven bij Nationaal Park Tongariro

Uiteindelijk hakten we de knoop door: we besloten voor twee alternatieve wandelingen te gaan. We liepen eerst ruim 7 kilometer lang de Taranaki Falls en de volgende 7 kilometer over de Silica Rapids. Ook hier konden we het bijzondere vulkanische landschap met rode steen bewonderen. We hadden de tijd en stopten regelmatig om goed om ons heen te kijken en foto’s te maken. Deze rust hadden we bij de Tongariro Alpine Crossing minder gehad omdat we het slechte weer voor moesten zijn.

Tongariro, New Zealand
Tongariro, New Zealand

Slecht weer op komst

Toen we na de wandelingen nog even een berg op reden om van het uitzicht te genieten, wisten we zeker dat onze keuze de juiste was. Er kwam flink veel regen aan. Wat overigens wel dit prachtige plaatje opleverde. Die wolken die laag in het dal hangen, echt prachtig! Van fotobewerking is dan ook geen sprake, deze foto is van zichzelf al zo mooi!

Nationaal Park Tongariro New Zealand

Overnachtingen bij Nationaal Park Tongariro

Wij kozen bewust voor The Park Hotel Ruapehu in National Park als centrale uitvalsbasis. Op zich prima, al was het ontzettend gehorig toen ’s avonds laat een grote groep reizigers aan kwam. Na onze wandelingen reden we door naar Taupo Central Motel. Hier hadden we een fijne studio. Jammer dat we de volgende dag alweer door reisden!

Marcella, Mouraki Boulders, New Zealand

Roadtrip Nieuw-Zeeland in 5 weken

Met een huurauto verkenden we in 5 weken beide eilanden van Nieuw-Zeeland. Vanaf Auckland reisden we eerst naar het uiterste noorden. Vervolgens ontdekken we een tof schiereiland, geisers en kleurrijke pools en rijden door naar de hoofdstad van het land. We lieten het Noordereiland achter ons en staken met een boot de Cook Strait over naar het Zuidereiland. Hier genoten we van een tropisch nationaal park, maar ook van een gletsjer en een gebied vol watervallen in het uiterste zuiden. Onze reis eindigt in het gehavende Christchurch. Handig voor je reis: Lonely Planet New Zealand, National Geographic Reisgids Nieuw-Zeeland, Best Road Trips New Zealand en New Zealand’s Best Trips.

Meer leuks over Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

12 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda

Wat een vulkanisch landschap joh! Dat had ik me helemaal nog nooit gerealiseerd dat Nieuw-Zeeland dat zou hebben, dus weer wat geleerd!
Inderdaad wel zo verstandig om voor alternatieve wandelingen te gaan, 20 km wil op zich wel maar door bergachtig gebied en dat voor een uurtje of 7, dat is natuurlijk andere koek…

blauwesokken

Wauw wat lijkt me dat bijzonder om daar te wandelen..! En 20 km door zo’n vulkanisch gebied is veeeel. Mooie (alternatieve) route!

Huntergraphy

Wow gaaaf!

Laura

Wat een prachtige foto’s zeg! Vooral die van de wolken, die is wel heel gaaf!

iliveformydreams.com

Weer prachtige foto’s!

Miss Sentinelli

Super mooie foto’s! Het lijkt me echt geweldig om daar een keer naar toe te gaan. Leuk om te lezen :)!

[…] genoten van geisers en kleurrijke pools in Rotorua, vulkanisch gebied Tongariro, de sprookjesachtige Coromandel, eindeloze wegen, de magische Mount Cook, exotisch Abel Tasman met […]

Lon - Ontdek de wereld mee

Prachtige foto’s Marcella! Ik twijfel ook nog over de Tongariro Alphine Crossing. Niet zo zeer vanwege mijn conditie maar meer vanwege mijn hoogtevrees. Gelukkig hebben we nog even tijd om alles voor te bereiden. Zoals het er nu naar uit ziet vertrekken wij in November. Die reisperiode schijnt goed te zijn en scheelt ontzettend veel op de ticket- en camperprijs (ook belangrijk!). Ik ga de rest van je blogs ook lezen!

Kelly | Dutchie on the Road

De Tongariro Crossing lijkt me echt zo gaaf. Na mijn studie twijfelde ik heel erg of ik naar Australië of Nieuw-Zeeland zou gaan en het werd uiteindelijk nummer 1. Achteraf had ik gewoon beide moeten bezoeken 😉 .

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x