Nieuw-Zeeland Roadtrips

Vulkanisch gebied Tongariro in Nieuw-Zeeland

27 mei 2014
Tongariro, New Zealand

Na de bijzondere grotten met gloeiwormen bij Waitomo reisden we verder zuidwaarts. Het was tijd om het vulkanische gebied van Tongariro te verkennen! Eind oktober schreef ik al over de Tongariro Alpine Crossing die op onze wishlist staat. Een wandeltocht van 20 kilometer die gemiddeld zo’n 7 uur duurt. Met pittige stijgingen en dalingen dus. We liepen er regelmatig een stuk voor in Nederland om te oefenen. En nu waren we er dan echt!

Tongariro, New Zealand

Het Nationaal park Tongariro ligt aan de zuidkant van Lake Taupo op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Het park is 796 km² en heeft drie actieve vulkanen: Mount Ruapehu, Ngauruhoe en Mount Tongariro. De vulkaan Ngauruhoe diende als decor voor Mount Doom in de film Lord of the Rings. Het was het eerste park in Nieuw-Zeeland dat vanwege zijn natuurlijke (1990) en culturele waarde (1993) als gemengd erfgoed op de Werelderfgoedlijst van UNESCO werd geplaatst. Bron: Wikipedia

Twijfel over de Tongariro Alpine Crossing

De twijfel bleef. Konden wij die 20 kilometer wel lopen? We wilden het graag, maar na het overlijden van mijn vader in september werden we wat minder actief en trainden we nog maar weinig. En 20 kilometer zal ongetwijfeld lukken, maar minstens 7 uur lang in bergachtig landschap maakten het een flinke uitdaging. En daarnaast was het weer ook flink koud en best regenachtig…

Tongariro, New Zealand

Twee alternatieven

Uiteindelijk hakten we de knoop door. We besloten voor twee alternatieve wandelingen te gaan. We liepen eerst ruim 7 kilometer lang de Taranaki Falls en de volgende 7 kilometer over de Silica Rapids. En ook hier konden we het bijzondere vulkanische landschap met rode steen goed bewonderen. We hadden de tijd en stopten regelmatig om goed om ons heen te kijken en foto’s te maken. De tijd en rust die we bij de Tongariro Alpine Crossing minder hadden gehad omdat we het slechte weer voor moesten zijn.

Tongariro, New Zealand

Toen we na de wandelingen nog even een berg op reden om van het uitzicht te genieten, wisten we zeker dat onze keuze de juiste was. Er kwam flink veel regen aan. Wat overigens wel dit prachtige plaatje opleverde. Die wolken die laag in het dal hangen, echt prachtig! Van fotobewerking is dan ook geen sprake, deze foto is van zichzelf al zo mooi!

Overnachtingen

Maandag 10 februari: The Park Hotel Ruapehu in National Park
Dinsdag 11 februari: Taupo Central Motel

Meer Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda

Wat een vulkanisch landschap joh! Dat had ik me helemaal nog nooit gerealiseerd dat Nieuw-Zeeland dat zou hebben, dus weer wat geleerd!
Inderdaad wel zo verstandig om voor alternatieve wandelingen te gaan, 20 km wil op zich wel maar door bergachtig gebied en dat voor een uurtje of 7, dat is natuurlijk andere koek…

blauwesokken

Wauw wat lijkt me dat bijzonder om daar te wandelen..! En 20 km door zo’n vulkanisch gebied is veeeel. Mooie (alternatieve) route!

Huntergraphy

Wow gaaaf!

Laura

Wat een prachtige foto’s zeg! Vooral die van de wolken, die is wel heel gaaf!

iliveformydreams.com

Weer prachtige foto’s!

Miss Sentinelli

Super mooie foto’s! Het lijkt me echt geweldig om daar een keer naar toe te gaan. Leuk om te lezen :)!

[…] genoten van geisers en kleurrijke pools in Rotorua, vulkanisch gebied Tongariro, de sprookjesachtige Coromandel, eindeloze wegen, de magische Mount Cook, exotisch Abel Tasman met […]

Lon - Ontdek de wereld mee

Prachtige foto’s Marcella! Ik twijfel ook nog over de Tongariro Alphine Crossing. Niet zo zeer vanwege mijn conditie maar meer vanwege mijn hoogtevrees. Gelukkig hebben we nog even tijd om alles voor te bereiden. Zoals het er nu naar uit ziet vertrekken wij in November. Die reisperiode schijnt goed te zijn en scheelt ontzettend veel op de ticket- en camperprijs (ook belangrijk!). Ik ga de rest van je blogs ook lezen!

Kelly | Dutchie on the Road

De Tongariro Crossing lijkt me echt zo gaaf. Na mijn studie twijfelde ik heel erg of ik naar Australië of Nieuw-Zeeland zou gaan en het werd uiteindelijk nummer 1. Achteraf had ik gewoon beide moeten bezoeken 😉 .

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x