Het Zuidereiland Nieuw-Zeeland wordt vaak als mooiste van de twee eilanden genoemd. Totaal anders dan het Noordereiland is het zéker. Ik laat het je enorm gevarieerde eiland zien, van tropisch tot de zuidpool!

The Catlins, New Zealand
Mouraki Boulders, New Zealand
Zuidereiland Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland bestaat uit 2 eilanden die simpelweg het Noordereiland en Zuidereiland worden genoemd. Beide eilanden zijn van elkaar gescheiden door de ruige Cook Strait. Van het ene eiland vang je nog geen glimp op van het andere eiland, dus het is een aparte ervaring om na een paar uurtjes varen opeens op een heel ander eiland te staan. Het Zuidereiland Nieuw-Zeeland is 800 kilometer lang en op z’n breedst 300 kilometer breed. Midden op het eiland vind je de Nieuw-Zeelandse Alpen waarvan de hoogste top 3.724 meter is. Hier bevindt zich de Franz Josefgletsjer waar wij een kijkje hebben genomen. In tegenstelling tot het Noordereiland zijn er op het Zuidereiland geen vulkanen te vinden. Wel is er sprake van aardbevingen vanwege de ligging op 2 tektonische platen. De verwoestende aardbevingen in Christchurch zijn een duidelijk voorbeeld van de impact.

Lees ook: Roadtrip Nieuw-Zeeland: onze route van 5 weken

View of views, Lake Matheson, New Zealand

Zuidereiland Nieuw-Zeeland: van tropisch naar regenachtig

De natuur op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is zeer divers. Van tropisch Abel Tasman naar regenachtig, mistig Milford Sound en zo’n beetje alles daar tussen in. Ook zijn we verrast door de leuke stad Arrowtown. Omdat we langs de rand van het Zuidereiland reden, hadden we regelmatig zicht op de ruige kustlijn. En wauw, daar ben ik écht verliefd op geworden. Ik bleef me maar verwonderen over het felblauwe water en het prachtige landschap. Bij de Otago Pensinsula bij Dunedin zagen we 50 blauwe pinguïns het land op klauteren. Echt één van mijn favoriete momenten van ons reis! En bij Bluff & Slope Point stonden we zó zuidelijk dat de Zuidpool al relatief dichtbij was. Best bizar!

Danique reed op het Zuidereiland over Arthur’s pass, een van de mooiste routes van Nieuw-Zeeland!

The Catlins, New Zealand


Blogs van het Zuidereiland Nieuw-Zeeland op een rij:

Onze avonturen op het Zuidereiland Nieuw-Zeeland verdienen een eigen artikel. In de kolommen vind je per bestemming een artikel waar je naar door kunt klikken. Veel leesplezier!Cape Kidnappers, New Zealand

Roadtrip Nieuw-Zeeland in 5 weken

Met een huurauto verkenden we in 5 weken beide eilanden van Nieuw-Zeeland. Vanaf Auckland reisden we eerst naar het uiterste noorden. Vervolgens ontdekken we een tof schiereiland, geisers en kleurrijke pools en rijden door naar de hoofdstad van het land. We lieten het Noordereiland achter ons en staken met een boot de Cook Strait over naar het Zuidereiland. Hier genoten we van een tropisch nationaal park, maar ook van een gletsjer en een gebied vol watervallen in het uiterste zuiden. Onze reis eindigt in het gehavende Christchurch. Handig voor je reis: Lonely Planet New Zealand, National Geographic Reisgids Nieuw-Zeeland, Best Road Trips New Zealand en New Zealand’s Best Trips.

Meer over Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

8 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Saskia

*zwijmelt weer weg bij de prachtige foto’s*

Michelle | Travel lifestyle.nl

Alleen maar liefde voor Nieuw-Zeeland! Moet ik toch een keertje terug voor het zuiden 🙂 Wat een fijne plaatjes weer!

Jeannette

Wat leuk om je blog te lezen Marcella. Over 4 weken vertrek ik voor 6 weken naar Nieuw Zeeland. Bedankt voor je tips!

Sanne

Ik zou zo met jouw documentatie op pad gaan! Super excited over deze bestemming

Iris

Heel jouw “site” lekker doorgespit het afgelopen jaar! We zouden eigenlijk aankomende maart naar Nieuw-Zeeland gaan voor 4 weken, maarja… Die gaat niet door helaas. We hebben he gelukkig kunnen omboeken naar oktober! Hopen dat dat wel gaat lukken!!

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x