Nieuw-Zeeland

Thermische activiteit bij Rotorua in Nieuw-Zeeland

21 april 2014
Rotorua, New Zealand

Omdat we in Amerika in het prachtige prachtige Yellowstone National Park geisers en natuurlijke bronnen met de mooiste kleuren hadden gezien, keek ik uit naar ons bezoek aan Rotorua in Nieuw-Zeeland. Er is niet op veel plekken in de wereld thermische activiteit, dus dat we het nu voor de tweede keer konden ervaren is onwijs bijzonder. Ik was benieuwd naar het verschil tussen de beide parken, en of we nog mysterieuze verschijnselen zouden zien die we nog niet kenden.

Route Noordereiland, Nieuw-Zeeland

Stank in een gezellig stadje

Toen we vanaf de Coromandel naar Rotorua reden, roken we het toen we dichtbij het stadje kwamen. Dat klinkt gek, maar de geur van zwavel is ontzettend overheersend en ruik je van ver. Rondom Rotorua vind je de Thermal Explorer Highway, weer eens wat anders dan de simpele A31. Omdat ik veel gelezen had over Nieuw-Zeeland, besloten we haar tip de heetwaterbron Kerosene Creek te ontdekken. Wat was dat heerlijk warm! Bijzonder hoor, zomaar zo’n hete bron middenin de natuur. Een bijzondere ervaring! Ik maakte geen foto’s, maar kijk vooral even bij Michelle voor een prachtige serie foto’s en de routebeschrijving.

Livemuziek aan de gezellige boulevard

Ons (shabby) motel had een onwijs groot bad, dus daar besloten we maar even gebruik van te maken. We roken toch beide naar zwavel en dat is niet echt ons ding. Vervolgens reden we naar het centrum waar een erg leuke boulevard vol restaurantjes was. Redelijk zeldzaam in Nieuw-Zeeland, dus we zaten daar dan ook heerlijk met live muziek. We sloten onze dag af met een ijsje en genoten van de zonsondergang aan het meer.

Lake Rotorua, New Zealand
Rotorua boulevard

Met z’n allen wachten op Lady Knox

En toen was het de volgende dag tijd voor de echte thermische activiteit! De geothermische activiteit in het gebied is het gevolg van het grensvlak van twee grote tektonische platen. De Pacifische plaat wordt onder de Indo-Australische gedrukt en daardoor worden magmakamers gevormd, die aan de oppervlakte doorbreken in de vorm van vulkanische activiteit. In Rotorua zijn enkele grote geisers, de Pohutugeiser in Whakarewarewa en de Lady Knoxgeiser in Wai-O-Tapu zijn de bekendste. De Lady Knoxgeiser wekken ze dagelijks rond 10 uur op, dus dat was onze eerste stop. Zo zaten we met honderden mensen te wachten tot het zover was. Al was dat moment zelf geen verrassing, omdat het opgewekt wordt met zeep om toeristen te entertainen.

De champagne pool en bubbelend modder

Vervolgens liepen we door het Wai-O-Tapu park en de Waimangu Volcanic Valley om de vele geisers, bronnen en blubberende poelen te bewonderen. Prachtige parken, al vond ik de toegangsprijs van $30 per persoon (x2 voor twee parken) wel hoog. Toch won de nieuwsgierigheid het en was het wederom bizar om te zien welke krachten er uit de natuur komen. De mooiste was de Champagne pool met de prachtige oranje en gele kleur. Ook kwamen we een bizar groen meer tegen en er kwam uit diverse hoeken stoom van een geiser. Gaaf om te zien! Een absolute aanrader in je bezoek aan Nieuw-Zeeland!

Rotorua, New Zealand
Champagne pool, New Zealand

Overnachting:

Zaterdag 8 februari: Malones Motel in Rotorua

Meer Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Rotorua New Zealand
Rotorua New Zealand

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

24 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Anne

Oh wauw, die laatste twee foto’s! In Australie waren wij ook bij champagne pools, maar jammer genoeg had het te veel geregend en was er dus weinig bijzonders te zien!

Sandra

Leuk Marcella! Gaaf dat je voor de tweede keer hebt mogen genieten van de thermische activiteit, vind dat zo’n bijzonder natuurverschijnsel. Ik vraag mij wel af, welk park is mooier? Rotorua of Yellowstone?

Jan van der Veen

Yellowstone! By far!

Sandra

Duidelijk Jan, dan kan ik in ieder geval mijn verwachtingen bijstellen :)!

Sandra

Oké, goed om te weten, mocht ik daar ooit naar toe gaan ;-)! Dank!

Laura

Oh wauw, dat ziet er echt super gaaf uit! Lijkt me echt apart om te zien.

alllovelythingsnl

Heel gaaf! Mooie foto’s heb je weer gepost. 30 euro is inderdaad aan de dure kant, maar de ervaring en de herinnering lijken mij het wel waard.

Laura

Dat ziet er echt gaaf uit!

Linda

Wauw wat een prachtige foto’s!

Aww thanks voor de link, lief! Rotorua is echt fantastisch idd. Wanna go back!

Mieke

Wauw, gaaf om te lezen weer! En wat een prachtige foto’s ook weer. (ik val in herhaling bij posts over Nieuw Zeeland ;))

Laura - what about her

Heel heel heel mooi en gaaf!

iliveformydreams.com

Och wauw. Die foto’s<3
Ziet er prachtig uit

Nathalie -worldly treasury-

Heel erg mooi al dat natuurschoon!

wanderersblues

Haha, ik kan het me helemaal voorstellen.. dan zit je in zo’n mooi stadje met zo’n mooie bron… en dan stinkt het er uren in de wind 🙂 Wel echt mooie foto’s, die laatste twee parken lijken me toch zeker de moeite, ook al kost het zo veel!

Yvonne

Ja, 30 dollar is inderdaad een pittige prijs, maar kan me voorstellen dat je het er toch voor over hebt, dit is zo bijzonder en uniek om te zien! Prachtige kleuren en denk dat het in het echt (as usual) er nog sprekender zal uitzien!

24
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x