Hoe dichterbij de stad, hoe meer zwavel en rotte eieren je ruikt. Toch is de stad vaker uitgeroepen tot de mooiste stad van het land. Ik vertel wat je moet doen in Rotorua!

Lake Rotorua, New Zealand

Doen in Rotorua: stank in een gezellig stadje

Toen we vanaf de Coromandel naar Rotorua reden, roken we het toen we dichtbij het stadje kwamen. Rotorua is een stad op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland met veel geothermische activiteit en van vulkanische oorsprong. De geur van rotte eieren en zwavel is ontzettend overheersend en ruik je van ver. Rotorua is meerdere keren uitgeroepen als de mooiste stad van het land. Rotorua betekent in het Maori ‘tweede meer’. Dit is een verwijzing naar het tweede meer dat door de Maori werd ontdekt. 

Jan en Marcella Rotorua

Doen in Rotorua: baden in Kerosine Creek

Na een tip van een blogger reden we naar heetwaterbron Kerosene Creek. Dit natuurlijke bad middenin de natuur is zelfs bijna te warm. Ook ruikt het enorm naar rotte eieren en zwavel, dus dat was wel even wennen. Het leverde ons een bijzondere ervaring op. Bij Malones Motel hadden we een onwijs groot bad op onze kamer, dus daar besloten we gebruik van te maken om de vieze lucht van ons af te wassen.

Rotorua boulevard

De gezellige boulevard & Lake Rotorua

Vervolgens reden we naar het centrum waar een erg leuke boulevard vol restaurantjes was. Redelijk zeldzaam in Nieuw-Zeeland, dus we genoten er heerlijk met live muziek. We sloten onze dag af met een ijsje en genoten van de zonsondergang aan Lake Rotorua. Een tip op zich in het lijstje Doen in Rotorua, het is er prachtig!

Rotorua, New Zealand

Doen in Rotorua: wachten op Lady Knox

En toen was het de volgende dag tijd voor de echte geothermische activiteit! Dit is het gevolg van het grensvlak van twee grote tektonische platen. De Pacifische plaat wordt onder de Indo-Australische gedrukt en daardoor worden magmakamers gevormd, die aan de oppervlakte doorbreken in de vorm van vulkanische activiteit. In Rotorua zijn enkele grote geisers; de Pohutugeiser in Whakarewarewa en de Lady Knoxgeiser in Wai-O-Tapu zijn de bekendste. De Lady Knoxgeiser wekken ze dagelijks rond 10 uur op, dus dat was onze eerste stop. Zo zaten we met honderden mensen te wachten tot het zover was. Al was het moment zelf geen verrassing, omdat het opgewekt wordt met zeep om toeristen te entertainen.

Lees ook: Doen in Yellowstone: tips voor een onvergetelijke ervaring

Champagne pool, New Zealand

De champagne pool en bubbelend modder

Vervolgens liepen we door het Wai-O-Tapu park en de Waimangu Volcanic Valley om de vele geisers, bronnen en blubberende poelen te bewonderen. Prachtige parken, al vond ik de toegangsprijze van $32,50 en $46,- per persoon (prijsniveau 2023) wel hoog. Toch won de nieuwsgierigheid het en was het wederom bizar om te zien welke krachten er uit de natuur komen. De mooiste was de Champagne pool met de prachtige oranje en gele kleur. Ook kwamen we bij de Devil’s Cave een bizar groen meer tegen en er kwam uit diverse hoeken stoom van een geiser. Gaaf om te zien!

Tip: bij de Waimangu Volcanic Valley kan je ook een combiticket kopen met een boottocht. Ziet er leuk uit!

Rotorua, New Zealand

Doen in Rotorua: overnachten

Wij sliepen een nacht bij Malones Motel in Rotorua. Een beetje shabby hotel, maar we hadden een prima kamer met een enorm bad. Rotorua Thermal Holiday Park is een goed alternatief met veel verschillende accommodaties. Veel variatie vind je ook bij het fijne Regal Palms Resort. Maar ook Aura Accommodation ligt lekker centraal, je loopt zó naar het meer. Reis je met een camper door Nieuw-Zeeland, dan is Holdens Bay Holiday Park een prima plek om te overnachten. Je staat dan vlakbij Lake Rotorua!

Marcella, Mouraki Boulders, New Zealand

Roadtrip Nieuw-Zeeland in 5 weken

Met een huurauto verkenden we in 5 weken beide eilanden van Nieuw-Zeeland. Vanaf Auckland reisden we eerst naar het uiterste noorden. Vervolgens ontdekken we een tof schiereiland, geisers en kleurrijke pools en rijden door naar de hoofdstad van het land. We lieten het Noordereiland achter ons en staken met een boot de Cook Strait over naar het Zuidereiland. Hier genoten we van een tropisch nationaal park, maar ook van een gletsjer en een gebied vol watervallen in het uiterste zuiden. Onze reis eindigt in het gehavende Christchurch. Handig voor je reis: Lonely Planet New Zealand, National Geographic Reisgids Nieuw-Zeeland, Best Road Trips New Zealand en New Zealand’s Best Trips.

Meer over Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Rotorua New Zealand
Rotorua New Zealand

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

23 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Anne

Oh wauw, die laatste twee foto’s! In Australie waren wij ook bij champagne pools, maar jammer genoeg had het te veel geregend en was er dus weinig bijzonders te zien!

Sandra

Leuk Marcella! Gaaf dat je voor de tweede keer hebt mogen genieten van de thermische activiteit, vind dat zo’n bijzonder natuurverschijnsel. Ik vraag mij wel af, welk park is mooier? Rotorua of Yellowstone?

Jan van der Veen

Yellowstone! By far!

Sandra

Duidelijk Jan, dan kan ik in ieder geval mijn verwachtingen bijstellen :)!

Sandra

Oké, goed om te weten, mocht ik daar ooit naar toe gaan ;-)! Dank!

Laura

Oh wauw, dat ziet er echt super gaaf uit! Lijkt me echt apart om te zien.

alllovelythingsnl

Heel gaaf! Mooie foto’s heb je weer gepost. 30 euro is inderdaad aan de dure kant, maar de ervaring en de herinnering lijken mij het wel waard.

Laura

Dat ziet er echt gaaf uit!

Linda

Wauw wat een prachtige foto’s!

Michelle | Travel lifestyle.nl

Aww thanks voor de link, lief! Rotorua is echt fantastisch idd. Wanna go back!

Laura - what about her

Heel heel heel mooi en gaaf!

iliveformydreams.com

Och wauw. Die foto’s<3
Ziet er prachtig uit

Nathalie -worldly treasury-

Heel erg mooi al dat natuurschoon!

wanderersblues

Haha, ik kan het me helemaal voorstellen.. dan zit je in zo’n mooi stadje met zo’n mooie bron… en dan stinkt het er uren in de wind 🙂 Wel echt mooie foto’s, die laatste twee parken lijken me toch zeker de moeite, ook al kost het zo veel!

Yvonne

Ja, 30 dollar is inderdaad een pittige prijs, maar kan me voorstellen dat je het er toch voor over hebt, dit is zo bijzonder en uniek om te zien! Prachtige kleuren en denk dat het in het echt (as usual) er nog sprekender zal uitzien!

23
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x