De Banks Peninsula in Nieuw-Zeeland is zo mooi en groot dat je er met gemak urenlang kunt ontdekken. Wij reden er rond en gingen het water op om dolfijnen te spotten!

Banks Pensinula, New Zealand
Banks Pensinula, New Zealand

Banks Peninsula in Nieuw-Zeeland: prachtige baaien

Vanaf Christchurch rij je in een uur naar de kust van Banks Peninsula in Nieuw-Zeeland. Het is even een ritje, maar het absoluut de moeite waard. Het schiereiland Banks Peninsula is ontstaan door een groot aantal uitbarstingen van de vulkanen Lyttelton en Akaroa. Het resultaat is zichtbaar in de de rotsige vulkanische uitlopers, woeste kapen, diepe dalen en steile kliffen.

Op de Banks Peninsula vind je prachtige baaien en dorpjes als Akaroa, Pigeon Bay, Okains Bay, Laverick’s Bay en Le Bons Bay. Vergis je niet in de afstanden, want toen wij ‘even’ naar een ander strandje wilde rijden waren we zo bijna een uur onderweg. Ik zou het overigens wel aanraden, want het uitzicht op de kustlijn is er overal even prachtig.

Op zoek naar de Hectordolfijnen

Vanuit de haven in het stadje Akaroa deden wij ’s ochtends vroeg een boottocht om dolfijnen te spotten. Een speciaal soort dolfijn, aangezien de kleine Hectordolfijn alleen in Nieuw-Zeeland voorkomt. Het hondje Hector waarschuwde ons wanneer hij de dolfijnen hoorde. We zagen een paar Hectordolfijnen, maar we konden hier helaas geen mooie foto van maken. Het was echt een heerlijke tocht, het water zo blauw en de kustlijn mooi ruig. Eenmaal terug in Akaroa was het inmiddels flink druk geworden in het stadje. De boot na ons ging afgeladen vol weg, terwijl wij lekker veel ruimte hadden. Iets om zeker rekening mee te houden!

Banks Pensinula, New Zealand

Akaroa op de Banks Peninsula in Nieuw-Zeeland

Er was een cruiseschip aangekomen in het stadje Akaroa en de toeristen waren op verkenning. Je pikt ze er zo uit met hun keycords met bewijs om het schip weer op te mogen. Akaroa is een historisch plaatsje dat door Franse kolonisten in 1838 gesticht is en twee jaar later door Engelse kolonisten is bezet. De invloeden van de Fransen en de Britten is nog duidelijk aanwezig, je vindt er historische gebouwen in Franse- en Engelse stijl. Ook zijn er diverse souvenirswinkels en leuke restaurantjes. Wij hebben heerlijk een uur in de zon op een terras gezeten. Een fijne relaxte dag in een bijzonder mooi gebied. Een geweldige afsluiter van onze roadtrip door Nieuw-Zeeland!

Marcella, Mouraki Boulders, New Zealand

Roadtrip Nieuw-Zeeland in 5 weken

Met een huurauto verkenden we in 5 weken beide eilanden van Nieuw-Zeeland. Vanaf Auckland reisden we eerst naar het uiterste noorden. Vervolgens ontdekken we een tof schiereiland, geisers en kleurrijke pools en rijden door naar de hoofdstad van het land. We lieten het Noordereiland achter ons en staken met een boot de Cook Strait over naar het Zuidereiland. Hier genoten we van een tropisch nationaal park, maar ook van een gletsjer en een gebied vol watervallen in het uiterste zuiden. Onze reis eindigt in het gehavende Christchurch. Handig voor je reis: Lonely Planet New Zealand, National Geographic Reisgids Nieuw-Zeeland, Best Road Trips New Zealand en New Zealand’s Best Trips.

Meer over Nieuw-Zeeland:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy- All Lovely Things.nl

Heerlijk weer om het lezen! Ik droom weer even verder.

Linda | Meisje van de Wereld

De tweede blog vandaag die ik over Nieuw-Zeeland lees vandaag. Ik wilde er al graag heen, maar het komt steeds hoger op mijn lijstje te staan! Het wordt nog lastig kiezen zo. Ga me ook nog even verdiepen in je andere blogs over Nieuw-Zeeland:-)

Saskia

Wauw, kwijl. *speechless*

Kimber

NZ lijkt me zó geweldig! Deze foto’s zijn ook precies wat ik me erbij voorstel. Je moet ophouden met dit soort blogs, direct boek ik zo een ticket die kant op ;).

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x