Oceanië Roadtrips

De wonderschone Banks Peninsula in Nieuw-Zeeland

23 januari 2015
Banks Peninsula, New Zealand

In februari 2014 maakten wij een roadtrip door Nieuw-Zeeland. Onze reis startte in Auckland op het Noordereiland en eindigde in Christchurch op het Zuidereiland. In mijn blogs ben ik inmiddels op ons eindpunt beland, waar we enorm schrokken toen we het centrum van Christchurch in liepen. De stad is flink verwoest na de aardbevingen in 2010 en 2011. Gelukkig is de natuur op de nabijgelegen Banks Peninsula nog steeds even wonderschoon. Hier gingen we het water op om dolfijnen te spotten!

Banks Pensinula, New Zealand

Banks Pensinula, New Zealand

Prachtige baaien

Vanaf Christchurch rij je in een uur naar de kust van Banks Peninsula. Het is even een ritje, maar het absoluut de moeite waard. Het schiereiland Banks Peninsula is ontstaan door een groot aantal uitbarstingen van de vulkanen Lyttelton en Akaroa. Het resultaat is zichtbaar in de de rotsige vulkanische uitlopers, woeste kapen, diepe dalen en steile kliffen. Op de Banks Peninsula vind je prachtige baaien en dorpjes als Pigeon Bay, Okains Bay, Laverick’s Bay en Le Bons Bay. Vergis je niet in de afstanden, want toen wij ‘even’ naar een ander strandje wilde rijden waren we zo bijna een uur onderweg. Ik zou het overigens wel aanraden, want het uitzicht op de kustlijn is er overal even prachtig.

Op zoek naar de Hectordolfijnen

Vanuit de haven in het stadje Akaroa maakten wij ’s ochtends vroeg een tocht om dolfijnen te spotten. Een speciaal soort dolfijn, aangezien de kleine Hectordolfijnen alleen in Nieuw-Zeeland voorkomen. Het hondje Hector waarschuwde ons wanneer hij de dolfijnen hoorde. We zagen een paar Hectordolfijnen, maar we konden hier helaas geen mooie foto van maken. Het was echt een heerlijke tocht, het water zo blauw en de kustlijn mooi ruig. Eenmaal terug in Akaroa was het inmiddels flink druk geworden in het stadje. De boot na ons ging afgeladen vol weg, terwijl wij lekker veel ruimte hadden. Iets om zeker rekening mee te houden dus!

Akaroa

Er was een cruiseschip aangekomen in het stadje Akaroa en de toeristen waren het gebied aan het verkennen. Je pikt ze er zo uit met hun keycords met bewijs om het schip weer op te mogen. In Akaroa vind je veel historische gebouwen in Franse stijl en de vuurtoren van Akaroa uit 1880. Ook zijn er diverse souvenirswinkels en leuke restaurantjes. Wij hebben heerlijk een uur in de zon op een terras gezeten. Een fijne relaxte dag in een bijzonder mooi gebied. Een geweldige afsluiter van onze roadtrip door Nieuw-Zeeland!

Artikelen van Nieuw-Zeeland

Ik schreef diverse blogs over onze roadtrip door Nieuw-Zeeland. Onze avonturen kan je terug lezen op mijn pagina met artikelen van Nieuw-Zeeland. Klik dus door om je te inspireren en mijn avonturen te lezen, want het was een absolute droomreis!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Banks Pensinula, New Zealand

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Mandy- All Lovely Things.nl 23 januari 2015 at 13:34

  Heerlijk weer om het lezen! Ik droom weer even verder.

 • Reply Saskia 23 januari 2015 at 19:53

  Wauw, kwijl. *speechless*

 • Reply Linda | Meisje van de Wereld 23 januari 2015 at 19:28

  De tweede blog vandaag die ik over Nieuw-Zeeland lees vandaag. Ik wilde er al graag heen, maar het komt steeds hoger op mijn lijstje te staan! Het wordt nog lastig kiezen zo. Ga me ook nog even verdiepen in je andere blogs over Nieuw-Zeeland:-)

  • Reply Marcella 23 januari 2015 at 20:02

   Groot gelijk dat Nieuw-Zeeland hoger op je lijstje komt, zo’n werkelijk prachtig land! Ik heb flink wat blogs over NZ geschreven, dus ik wens je veel leesplezier! 🙂

 • Reply Kimber 23 januari 2015 at 20:09

  NZ lijkt me zó geweldig! Deze foto’s zijn ook precies wat ik me erbij voorstel. Je moet ophouden met dit soort blogs, direct boek ik zo een ticket die kant op ;).

  • Reply Marcella 23 januari 2015 at 23:21

   Jammer genoeg voor jou ben ik aan ’t einde van onze reis gekomen na het schrijven van dit artikel. Er komt er nog eentje over onze route op het Zuidereiland en dan is het grotendeels voorbij. Helaas, maar je kunt alsnog een ticket boeken hoor. Het is zó geweldig in New Zealand!

  Leave a Reply