Oceanië Outdoor Roadtrips

Abel Tasman National Park

5 september 2014
Abel Tasman, New Zealand

Afgelopen februari reisden wij een maand door het prachtige Nieuw-Zeeland. We startten op het Noordereiland met Cape Reinga, Auckland, de prachtige Coromandel, de Jan van Genten bij Napier en hoofdstad Wellington. Toen we de Cook Straint Crossing deden, ontdekten we voor ’t eerst het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. We hadden het vanaf het Noordereiland nog helemaal niet zien liggen, dus het was een heel nieuwe ontdekking.

Abel Tasman, New Zealand

Abel Tasman, New Zealand

Het kleinste park van Nieuw-Zeeland

Na de overtocht sliepen we eerst een nachtje in Picton. Daarna reisden we naar Nelson om vanaf daar Abel Tasman National Park te ontdekken. Dit park is met 225 km2 het kleinste park van Nieuw-Zeeland. Het heeft een mild klimaat met goudgele stranden. Er zijn prachtige watervallen, granieten rotsen en grotten. In het park kan je prima een dagje op het water doorbrengen om pinguïns, vogels of dolfijnen te observeren. Een klein tropisch paradijs!

Een prachtige wandeling

Kajakken bij Abel Tasman is zeer populair, maar ook wandelen wordt veel gedaan. Er zijn flink veel wandelingen. Van dagtochten tot pittige meerdaagse tochten. Ook wij lieten ons afzetten met een boot van Wilson naar het beginpunt van onze wandeling. We liepen een tocht van zo’n 10 kilometer door een prachtig gebied om het punt te bereiken waar we weer opgehaald werden. Omdat we vroeg terug waren doken we nog even de heldere zee in om ons op te frissen.

Ga meer dan één dag!

Abel Tasman National Park was heerlijk. Het weer was erg goed, het uitzicht over helderblauw water en spierwitte stranden prachtig en de wandeling was onwijs mooi. Achteraf vind ik het jammer dat we maar één dag Abel Tasman National Park deden want het voelde er direct erg fijn. We hadden prima via een andere ingang het park kunnen bezoeken voor een nieuwe wandeling. Genoeg moois te ontdekken! Dus als je ooit in de buurt komt: neem er de tijd. Ook omdat wij daarna alleen maar slechter weer troffen. Optimaal genieten doe je dus echt bij Abel Tasman National Park!

Artikelen van Nieuw-Zeeland

Ik schreef diverse blogs over onze roadtrip door Nieuw-Zeeland. Onze avonturen kan je terug lezen op mijn pagina met artikelen van Nieuw-Zeeland. Klik dus door om je te inspireren en mijn avonturen te lezen, want het was een absolute droomreis!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

IMG_5139-1.JPG

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Stéphanie | Expeditie Aardbol 5 september 2014 at 11:56

  Wat ontzettend gaaf dat je daar bent geweest! Die stranden zien er heerlijk uit, maar ook leuk dat jullie te voet het park hebben bekeken.

  • Reply Marcella 5 september 2014 at 19:40

   Jaaaa, erg goede herinneringen aan dit gave park! Ik zou we zo nog eens naar terug gaan. En dan ga ik ook kajakken, lijkt me echt gaaf!

 • Reply Mandy- All Lovely Things.nl 5 september 2014 at 13:44

  Het is echt het Paradijs, wat een prachtige foto’s! En het staat op mijn travel list!

  • Reply Marcella 5 september 2014 at 19:43

   Groot gelijk dat Nieuw-Zeeland op je travellist staat, het is onwijs de moeite waard. Prachtig land!

 • Reply Travel by San 5 september 2014 at 19:25

  Wat een mooie foto’s zeg! Jammer dat je er niet langer kon blijven…

  • Reply Marcella 5 september 2014 at 19:42

   Keuzes keuzes, er was zoveeeeel moois te zien in Nieuw-Zeeland! Maar als ik nu opnieuw moest kiezen, deed ik zeker een dagje langer Abel Tasman! Verderop in de reis zat een minder fijne dag met veel regen, dus dat is een makkelijke ruil 🙂

 • Reply maudgeniet 6 september 2014 at 09:38

  Oh waaauuuwww! Wat geweldig mooi!

 • Reply Dionne Knooren 6 september 2014 at 11:16

  Wauw! Wat een prachtige foto;s!

  • Reply Marcella 7 september 2014 at 21:18

   Dankjewel! Het is gewoon wonderschoon in Nieuw-Zeeland, dus voor mooie foto’s hoef je niet veel moeite te doen 😉

 • Reply Wanda 6 september 2014 at 11:55

  Wat een prachtig park om te zien! Zou echt iets voor ons zijn maar ja… Nieuw-Zeeland / Australië is voor ons helaas geen optie, tenzij het ooit wel mogelijk is om langere tijd weg te kunnen, maar dit zijn wel de plekken die we dan vast en zeker zouden gaan opzoeken! Gewoon lekker genieten van de natuur!

  • Reply Marcella 7 september 2014 at 21:17

   Als je ooit langer weg kan, is Nieuw-Zeeland sowieso een aanrader! Ik hoop ook Australië nog eens te zien, al zou ik daar graag een paar maanden doorheen trekken. En of dát ooit mogelijk is…?

 • Reply Evey 6 september 2014 at 19:39

  Prachtige foto’s! Zo mooi dat je er bent geweest. Lijkt me heel gaaf om er te kajakken!

 • Reply withoutmagic 8 september 2014 at 14:13

  Waauw! Wat mooooi! 😀

 • Reply Mariska 10 september 2014 at 09:31

  Prachtig! Nieuw-Zeeland staat nog altijd op mijn reis-wenslijst

  • Reply Marcella 10 september 2014 at 12:25

   Groot gelijk dat NZ op je wishlist staat, het is er onwijs prachtig!

 • Reply Daphne | LiveTheLifeYouLove 26 januari 2016 at 20:20

  Abel Tasman <3! Zo'n te gek park! Wij kajakten door het park. Ook een te gekke ervaring en ook wij waren liever langer gebleven 😉

 • Reply Lon - Ontdek de wereld mee 25 april 2016 at 12:16

  Ik ben lekker door je Nieuw-Zeeland artikelen aan ’t snuffelen om inspiratie op te doen voor onze reis later dit jaar. Abel Tasman staat zeker op ons lijstje! Een extra dagje nemen we mee in de planning 🙂 Thanks voor de tip!

  • Reply Marcella 25 april 2016 at 14:04

   Goed dat je een dagje extra inplant in Abel Tasman. Slim! En wat heeeeeerlijk dat je door Nieuw-Zeeland gaat reizen. Goed vooruitzicht!

  Leave a Reply