Nieuw-Zeeland

Top 5 Noordereiland Nieuw-Zeeland

22 juni 2016
Marcella Nieuw-Zeeland

Ruim twee jaar geleden maakten we een wel heel bijzondere reis. Na bijna een volledige dag aan vlieguren kwamen we aan in Auckland, en startte onze ultieme roadtrip door Nieuw-Zeeland. Een bijzonder mooi land waar ik geweldige herinneringen aan heb. Ik schreef veel artikelen over Nieuw-Zeeland, maar ik wil graag mijn favoriete plekken met je delen. Te beginnen met de top 5 van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland!

Cape Reinga, New Zealand Cape Reinga, New Zealand

Cape Reinga

Na een nachtje bij de luchthaven in Auckland reden we direct de stad weer uit. Na zo’n onwijs lange vlucht en stopover in Singapore leek het ons fijn om eerst de rust van de natuur op te zoeken. En dus maakten we onze eerste 300 kilometer aan de linkerkant van de weg. We overnachtten in Pahia aan de Bay of Islands. De dag erna reden we door naar Cape Reinga, het noordelijkste puntje van het Noordereiland. We worden verwelkomt met Maori muziek terwijl we langs de mooiste kustlijn met helderblauw water lopen. Opeens roept er iemand ‘look! whales!’ en zo zien we een stel orca’s vlak voor de kust zwemmen. Een magische start van onze roadtrip! Voor de oplettende kijker: dit is dé plek waar mijn profielfoto is gemaakt!

Coromandel New ZealandCathedral Cove, New ZealandCoromandel

Na Cape Reinga doen we een paar dagen Auckland. Deze stad voelt niet als mijn ding, en dus kan ik niet wachten om de natuur in te gaan. Het wordt een rit over de Coromandel. De aanhoudende regen houdt ons niet tegen, en dus bezoeken we gewoon de Cathedral Cove. Kletsnat klauteren we het glibberige pad af, maar eenmaal aan de kust kunnen we ons geluk niet op. Ook met grijs weer is deze plek magisch mooi! We maakten een filmpje van onze rit over de Coromandel zodat ook jij kunt zien hoe mooi dit schiereiland is!

Sunset Rotorua Rotorua, New ZealandRotorua

Tijdens onze roadtrip West-Amerika keken we onze ogen uit bij het geweldige Yellowstone National Park. Daarom wilden we in Nieuw-Zeeland ook graag geisers en kleurrijke pools bezoeken. Toen we bij het stadje Rotorua kwamen aanrijden roken we al dat we in de buurt kwamen van de thermische activiteit. Wij bezochten Wai-O-Tapu park en de Waimangu Volcanic Valley zodat we heel wat geisers en pools konden bewonderen. Vooral Lady Knox en de Champagne Pool vond ik echt te gek! De foto van de zonsondergang maakte ik trouwens bij Lake Rotorua, je loopt er zo naartoe vanaf de gezellige boulevard (een zeldzaamheid in Nieuw-Zeeland!).

Tongariro, New Zealand Tongariro, New ZealandTongariro

Na een korte tussenstop bij de gloeiwormen van Waitomo reisden we door naar Tongariro. Van een shirt met korte broek gingen we naar een dikke laag kleding. Wat was het opeens fris! In dit vulkanische landschap wilden we dé Tongariro Alpine Crossing lopen. Een hele uitdaging, want hiervoor loop je 20 kilometer heuvel op én af. Uiteindelijk hakten we de knoop door, en liepen we twee alternatieve wandelroutes van in totaal 14 kilometer. Overigens ook écht supermooie tochten. Het landschap is daar echt zó gaaf, ik krijg er heimwee van!

Cape Kidnappers, New Zealand Cape Kidnappers, New ZealandCape Kidnappers

Al hobbelend op een trekkerkar werden we urenlang over het prachtige strand gereden. Droge voeten hou je niet bij deze tocht. De bestuurders vinden het maar wat leuk om een flink eind door het water te rijden zodat alle schoenen nat worden. We krijgen regelmatig uitleg over de scheurlijnen in de rotsen die ontstaan zijn na aardbevingen. En dan worden we afgezet bij een paadje waar we een flink stuk omhoog klimmen. Eenmaal boven worden we begroet door honderden kakelende Jan van Genten. Stínken dat ze doen! Maar onze fascinatie is groot, en dus genieten we met volle teugen van dit natuurgeweld. Benieuwd geworden? Ik maakt een filmpje van de Jan van Genten!

Meer Nieuw-Zeeland:

Wat lijkt jou ’t meest tof op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

40 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Annemarie

Ha, wat een goede timing, zo’n top 5 vlak voordat ik naar Nieuw-Zeeland ga! 😉 Rotorua en de Coromandel staan uiteraard op ons lijstje, en hopelijk gaan we ook naar Cape Reinga. Ik kijk uit naar je top 5 van het Zuidereiland.

Anita - Reisvlinder.nl

Altijd leuk om over Nieuw-Zeeland te lezen. Cape Kidnappers heb ik helaas gemist, maar ik vond vooral de Coromandel echt geweldig!

Anita - Reisvlinder.nl

Ik was er in de winter, maar had geluk met het weer. Het was een hele zachte winter en toen ik de Coromandel bezocht was het zo’n 15 graden met wat afwisselend zon en wolken. In ieder geval geen regen. Tongariro Crossing ook niet gelopen, wel de Pinnacles hike in de Coromandel 🙂

Sabine

Mij lijkt het allemaal heel tof! 😀 Echt prachtig dit hoor. Heel graag wil ik een keer naar Nieuw-Zeeland. Het zal er niet snel van komen, dus blijf nog even wegdromen bij jouw foto’s!

Ite Wiersema

Zie ook mijn Twitter reactie (lastig in 140 tekens hoor): Ik noem nog de Auckland westkust met zeker 4 prachtige stranden (Karekare, Piha (Lion Rock), Bethells en Muriwai Beach (Jan van Genten). Aucland zelf is ook zeer de moeite waard met oa de Skytower, met de ferry kun je hele leuke trips doen naar Rangitoto Island (jonge vulkaan van ca 500 jr oud) en Waikheke Island. Vuurtorens (Zuid-Oostkust): Castle Point en Cape Palliser lighthouse. Mount Taranaki (door slecht weer niet veel van gezien), in de buurt is daar Elephant Rock en de Three (eigenlijk Two) Sisters wat ik zelf helaas… Lees verder »

Sheila

Oooh… ik ben gek op NZ. Het Zuider eiland vond ik wel veel mooier. Los van de natuur vind ik het er een heerlijk backpack land. De geweldige hostels die er zijn, de mensen die ik heb ontmoet in de dorms… ik heb fantastische herinneringen aan die reis. We gaan dan ook terug over een paar jaar. Mijn man gaat nu eerst studeren en we willen er weer heen voor een paar maanden. Dus dan moeten we het zo timen dat we het na zijn studie doen én voordat zoonlief naar school moet. Maar we gaan terug. Ik kijk er… Lees verder »

Prachtige plekken! Nieuw-Zeeland lijkt me echt heel mooi

Janneke

Ik krijg spontaan een beetje heimwee door het zien van je foto’s. Wij wilden heel graag naar Cape Reinga, maar doordat er slecht weer werd verwacht hebben de Tongariro Crossing uiteindelijk een paar dagen eerder gedaan. Het zou voor de rest van onze plannen onlogisch zijn geweest om vanaf daar alsnog de Oostkust van het Noordereiland mee te pakken. Dus heb dat helaas alleen gezien door middel van jouw mooie foto’s 😉

Jose

Toevallig kom ik weer terecht op jouw blog Marcella 🙂
Helaas is het er nooit van gekomen om iets af te spreken in Groningen.
Inmiddels woon ik in Auckland, dus mocht je nog eens terug komen naar Nieuw Zeeland…
Groetjes José

ivonne

Nieuw Zeeland staat nog steeds hoog op mijn bucketlist. Zo jammer dat het niet iets dichterbij was, anders was ik er vast een (paar) keer geweest. Het lijkt me geweldig om met een camper langs al die mooie natuur te scheuren en lekker veel te wandelen enzo. De Tongario Crossing staat hoog op de verlanglijst. Mooie plekjes genoeg op het Noordereiland zie ik al!

Martin - Indenvreemde.nl

Ik wil ook! Mij lijken zowel het noordereiland als het zuidereiland heel mooi…geweldige natuur. Cathedral Cove lijkt me heel bijzonder….ik lees nog even door…

Jenny - IkReis

Wat een prachtige plek! Zeker nu Nieuw-Zeeland ook in the picture staat bij 3opreis word ik stiekem een steeds grotere fan/

Ik vind het alleen net te ver weg 😉

Sanne

Jee, 24 uur onderweg. Je hebt gelijk om een hotel dichtbij het vliegveld uit te kiezen om de eerste nacht te overnachten. Super tof dat jullie op je eerste echte Nieuw Zeeland dag meteen orka’s zagen! Heel gaaf!

Yvonne

Wat een gaaf begin van je roadtrip lijkt me dat inderdaad, dat je gewoon walvissen ziet zwemmen! Nieuw-Zeeland lijkt me echt heel mooi en ik kan me voorstellen dat ik deze plekken dan ook alle 5 zou willen bezoeken als we er ooit terecht komen. Maar met stip op 1 staat Rotorua, zo bizar met die kleuren en lijkt me daarom ook zo fotogeniek!

Diana | Stripe Away

Oei kieze – ik kies gewoon om ze allemaal te zien. Als ik dan toch daar ben na een dag reizen. Nieuw Zeeland staat echt zo onwijs hoog op mijn lijstje. Word toch nog even sparen en vakantiedagen sparen 😉

Dasja

Fijne top 5 Marcella. Wij hadden het geluk om Cathedral Cove in de volle zon te aanschouwen. Gelijk maar even op het strand blijven hangen. Heb je ook Stingray Bay gezien? Dat vonden wij ook waanzinnig.

Carolien | Dream the World

Ik wil zeker een keer naar Nieuw Zeeland, nog even wachten totdat we niet meer in juli/augustus hoeven te reizen. Wat gaaf dat je ook walvissen vanaf de kust hebt zien zwemmen. Dat blijft altijd bijzonder. En wat een leuke ontspannende foto van jou aan de kust 🙂

Gabriëlle ~ GlobeGirl

Helaas ben ik nog nooit down under geweest maar het Noordereiland lijkt mij geweldig. Handig een top 5! Super gaaf dat je gewoon walvissen hebt zien zwemmen, lijkt me echt een bijzondere ervaring.

Judith | Worldwife.nl

Stuk voor stuk prachtige plekken! Als ik er eentje moet kiezen zou het Coromandel worden.

Jolanda

Schitterende top 5, jammer dat je de Tongariro Crossing niet hebt gedaan. Was echt kicken. Hebben 5 weken op het Noordereiland doorgebracht en hebben het zuidelijke deel nog niet eens gehad. Hopelijk volgend jaar terug en dan het liefst voor twee maanden…

40
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x