Omdat wij al aardig wat gave steden hebben bezocht deel ik mijn mooiste stedentrips met je. Heb jij altijd fijne inspiratie voor een tof uitje!

Gdansk Poland
Gdansk Poland

Mooiste stedentrips: Gdansk

Een winterse stedentrip Gdansk bleek een ontzettend goed idee! De stad is bomvol prachtige panden, leuke restaurants en toffe bezienswaardigheden. Je kunt er urenlang door de knusse straatjes lopen en eten en drinken bij de leukste restaurants zonder je te vervelen. Voor de afwisseling kan ik je museum Hewelianum aanraden omdat je er veel kunt leren door zelf te ontdekken. Westerplatte is een intrigerende plek om wat meer van de historie van Gdansk te ontdekken.

Meer over Polen:

Corniglia Cinque Terre Italy
Vernazza Cinque Terre Italy

Mooiste stedentrips: Cinque terre

Stiekem zijn het vijf stadjes, des te leuker! Cinque Terre vind je aan de kust van Ligurië, ten noorden van Pisa: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Elk stadje is bomvol knusse straatjes met mooie kleuren. Omringd door weelderig groen liggen de stadjes tegen de bergwand aan geplakt. Het mooiste decor voor een toffe stedentrip, of 5. Genieten doe je absoluut bij Cinque Terre!

Meer over Italië:

Santa Claus Village Rovaniemi Finland
Santa Claus Rovaniemi Finland

Mooiste stedentrips: Rovaniemi

De mooiste stedentrips vind je ook in Finland. In het stadje Rovaniemi loop je zo poolgrens over, kan je rendieren voeren én je ontmoet er de echte kerstman! Onze roadtrip Fins Lapland startte in deze bijzondere stad, de hoofdstad van Fins Lapland. In de zomer en winter kan je er rechtstreeks naartoe vliegen, zodat je een perfecte start van je reis hebt. Neem ook zeker een kijkje bij Museum Arktikum waar je alles leert over arctische gebieden en de geschiedenis van Fins Lapland.

Meer over Finland:

Forum Romanum, Rome

Mooiste stedentrips: Rome

Zonder al teveel verwachtingen vertrok ik naar Rome, nu wil ik alleen maar terug naar die mooie, fijne stad. Natuurlijk ken je ook als je er niet geweest bent wel een aantal bekende hoogtepunten van de stad: het wereldwonder Colosseum, Vaticaan en de Trevifontein. Het grappige is dat werkelijk álles in Rome mooi is, zelfs een beeld of fontein in een random straatje. Rome is eigenlijk één groot openluchtmuseum. Het is heel intrigerend om door zo’n prachtige stad te lopen! Wij waren begin maart in Rome en genoten van een fijn lentezonnetje met onze zomerjas. Heerlijk! Ik wil zéker terug naar die mooie stad!

Meer over Rome:

Copenhagen Denmark
Nyhavn Denmark

Mooiste stedentrips: Kopenhagen

De Deens hoofdstad Kopenhagen hoort ook zeker bij de mooiste stedentrips in Europa! Je vindt er het kleurrijke Nyhavn, maar ook talloze andere bezienswaardigheden zoals Superkilen, Tivoli park, Christianborg, De Zwarte Diamant en vrijstaat Christiana. Om meteen een goede indruk te krijgen kan ik je aanraden om op je eerste dag te gaan fietsen in Kopenhagen. Opladen van alle belevenissen doe je bij de vele foodhallen!

Meer over Kopenhagen:

Rothenburg ob der Tauber Germany
Rothenburg ob der Tauber Germany

Mooiste stedentrips: Rothenburg ob der tauber

Onderweg naar onze roadtrip Oostenrijk maakten wij een tussenstop in Rothenburg ob der Tauber. Deze stad hoort bij de romantische strasse die loopt van Würzburg tot sprookjeskasteel Neuschwanstein. In Rothenburg ob der Tauber wisselen de leukste kleurrijke pandjes en sierlijke versieringen elkaar af. Door dit stadje lopen is een feest! Ooit willen wij de hele romantische strasse rijden, maar op (vaker) doorreis een stadje ontdekken is een gaaf alternatief!

Meer over Duitsland:

Stavanger Norway
Stavanger Norway

Mooiste stedentrips: Stavanger

Onze roadtrip Noorwegen bracht ons ook in Stavanger. Dit is de rijkste stad van Noorwegen en dat zie je aan het sfeervolle centrum vol prachtige gebouwen. In de oude stad vind je maar liefst 170 karakteristieke witte houten huizen, schattige winkeltjes en intrigerende musea. In de Ovre Holmegate barst het juist van de kleurrijke restaurants. Een mooi contrast in deze leuke stad die je gezien moet hebben!

Meer over Noorwegen:

San Gimignano Italy
San Gimignano Italy

Mooiste stedentrips: San Gimignano

In Toscane kan je de mooiste stedentrips doen! Wat ons betreft was een bezoek aan San Gimignano een absoluut hoogtepunt. Dit middeleeuwse stadje met de bijnaam ‘Manhattan van Toscane’ heeft een bijzondere skyline die gedomineerd wordt door hoge torens. Vroeger waren dit er nog veel meer, rijke families lieten zo hun rijkdom zien. Je wandelt in het centrum letterlijk door de historie omdat het stadje bomvol staat met prachtige middeleeuwse panden. Een dikke aanrader!

Meer over Italië:

Karelskirche Vienna Austria
Schloss Schonbrunn Wenen

Mooiste stedentrips: Wenen

Wenen is een verrassend leuke stad vol intrigerende historie. Wij begonnen bij Schloss Schönbrunn waar je alles leert over dit bijzondere (en grote!) complex en enorme park. Ook bezochten we prachtige kerken, impossante complexen, het oudste pretpark én een bijzondere woonwijk met bijzondere kleuren en vormen. Dat alles aangevuld met knödel en kaiserschmarrn maakte onze trip helemaal perfect!

Meer over Oostenrijk:

Lille France
Lille France

Mooiste stedentrips: Lille

Het nieuwe jaar inluiden in de Franse stad Lille, dat was een heel toffe ervaring! Hoewel het op nieuwjaarsdag heel rustig in centrum was konden wij deze leuke stad prima ontdekken. Een stadstour leidde ons door de leukste plekken waar we leerden over de historie en mooie bezienswaardigheden. Vieux Lille heeft een middeleeuws karakter en staat bomvol sfeervolle pandjes. In Lille ben je zó vanuit Nederland, dus breng zéker een bezoek aan deze fijne stad!

Meer over Frankrijk:

Venice Italy
Venice Italy

Mooiste stedentrips: Venetië

Venetië hoort zéker in het lijstje met de mooiste stedentrips. Een stad als Venetië is in elk opzicht ontzettend bijzonder omdat er simpelweg geen vergelijkbare steden zijn. Een stad met zoveel water en bruggen en kriskras straatjes is werkelijk uniek. Wij liepen urenlang en verveelden ons nooit. Elk hoekje lijkt anders. Venetië is absoluut een stad waar ik nog eens wil terug komen.

Meer over Italië:

Oslo, Norway
Oslo, Norway

Mooiste stedentrips: Oslo

Vrij spontaan boekten wij een weekend naar de hoofdstad van Noorwegen: Oslo. Het is een hippe stad met een heleboel historie, een heel gave combi. Je kunt er prima museumhoppen (op een eiland!), genieten van het uitzicht op de fjorden vanaf het prachtige operahuis, maar ook heerlijk relaxen bij één van de vele leuke eettentjes. Of loop een rondje om het prachtige meer vlakbij de stad en sla het blote beelden park natuurlijk ook niet over. Oslo is leuk! Heb je meer tijd, maak dan vooral ook een roadtrip door Noorwegen!

Meer over Oslo:

Plaza de la Virgen, ValenciaL'Umbracle, ValenciaMooiste stedentrips: Valencia

Tijdens een stedentrip Valencia in januari lieten wij de sneeuw in Nederland achter ons en genoten volop van de eerste lentekriebels. Van vrieskou naar een temperatuur van zo’n 15 graden: heerlijk! We fietsten door Valencia en bewonderden het historische centrum en de moderne gebouwen aan de rand van de stad. Wat een tof contrast! Heerlijk slapen deden we bij Zalamera B&B, een echte aanrader voor een fijn weekend weg. Ik wil zeker nog eens terug naar Valencia!

Ik vergeleek mijn stedentrips naar Valencia en Sevilla. Benieuwd naar mijn favoriet?

Meer over Valencia:

Tram Lisbon
Lissabon Portugal

Mooiste stedentrips: Lissabon

Lissabon stond al láng op onze wishlist, en beland direct in mijn lijstje met mooiste stedentrips. De stad is sfeervol met knusse, kleurrijke straatjes en prachtige pleinen. Er zijn mooie bezienswaardigheden zoals castelo de São Jorge, de oude lift middenin het centrum, de wijk Belém en natuurlijk het imposante Jezusbeeld wat over de stad waakt. De iconische gele trams zie je overal rijden, je móet hier natuurlijk ook zelf een ritje in maken! Na een paar dagen stedentrip huurden wij voor een paar tientjes een auto en maakten een korte roadtrip vanuit Lissabon. We zagen kastelen en paleizen in Sintra én een wel heel gaaf stukje kust bij Cabo da Roca. Supertof!

Meer over Lissabon:

Ghent, Belgium
Belfort, Gent

Mooiste stedentrips: Gent

Studentenstad Gent is superleuk! De stad heeft een fijne, gemoedelijke sfeer, het centrum staat bomvol prachtige gebouwen en er is zelfs een heus kasteel! Start met een boottocht om het centrum te verkennen en dwaal vervolgens urenlang door de knusse straatjes. Sla ook het moderne museum STAM niet over. Met etenstijd heb je keuzestress want er is zóveeeel leuke horeca in Gent. Wij kwamen thuis met een wishlist vol restaurants waar we graag nog eens gaan eten. Hoog tijd om weer terug te gaan!

Ook Brugge is een leuke stad, maar ik heb een duidelijke favoriet. Benieuwd geworden? Lees Brugge vs Gent!

Meer over Gent:

Covent Garden LondonLondon Bank Side

Mooiste stedentrips: Londen

Na 18 jaar (!) kwam ik eindelijk terug in Londen. Ik ben als tiener in deze stad geweest met mijn klas van 4 Havo. Intussen heb ik een heleboel landen bezocht en ben ik een stuk wereldwijzer, dus was het superleuk om nu eindelijk eens terug te komen in deze bruisende stad. Ik weet zéker dat het niet lang duurt voordat we weer een stedentrip plannen: wat is Londen leuk! We startten ons weekend met fietsen in Londen om alle hoogtepunten (weer) te zien. De gave Skygarden, de wandeling langs Bank Side en de boottocht naar Greenwich zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten in Londen.

Meer over Londen:

Ronda, Spain Jardines de Cuenca, RondaMooiste stedentrips: Ronda

Na een stedentrip Sevilla haalden we onze huurauto op om een stukje van het mooie Andalusië te zien. We reden naar Ronda, de stad met een betoverende kloof. Dwars door deze stad loopt een diepe kloof, op de rand zie je een heleboel witte huizen. Op één van de bruggen tuur je zo de diepte in. De kloof mondt uit in een prachtige valei, dus je kijkt er je ogen uit! Onze mini roadtrip Andalusië was veels te kort, wij willen graag meer zien van dit geweldige gebied!

Meer over Ronda:

Monaco streets Monaco harbourMooiste stedentrips: Monaco

Na een korte stedentrip Nice doken wij met onze huurauto de natuur in en ontdekten wij onder andere de prachtige Gorges du Verdon. Omdat we zó dichtbij dwergstaatje Monaco waren moesten we deze stad natuurlijk ook ontdekken. We reden een rondje over het F1-circuit, liepen tussen de vele hoge flats, vergaapten ons aan de enorme schepen in de haven, klommen omhoog naar het paleis van Monaco voor een mooi uitzicht op de stad én zagen de oude knusse straatjes van de stad. Wat een gekke, maar leuke stad! Nice hoort trouwens eigenlijk ook thuis in het rijtje met mooiste stedentrips in Europa.

Meer Monaco:

Edinburgh, Scotland
Edinburgh, Scotland

Mooiste stedentrips: Edinburgh

Járen geleden kozen wij voor een weekend Edinburgh. De stad was toen nog totaal onbekend, er was geen reisgids van te vinden. Maar jee, wat is Edinburgh leuk! De kleurrijke panden aan de Royal Mile, het machtig mooie kasteel wat overal bovenuit torent, het uitzicht op de stad vanaf Arthurs Seat en de heuvel met de Akropolis. Superleuk was het om na jaren opnieuw op pad te gaan in deze geweldige stad! Dit keer pakten we een klein stukje natuur mee, daar willen we zéker meer van ontdekken!

Meer over Edinburgh:

Fietsen in GroningenFietsen in Groningen

Mooiste stedentrips: Groningen

Tot slot mijn eigen woonplaats, want ook die hoort thuis in het rijtje met mooiste stedentrips. Studentenstad Groningen heeft een sfeervol centrum waar altijd wat te doen is. De stad zit bomvol leuke restaurants en heeft de mooiste winkelstraat van Nederland. Wil je de stad van bovenaf bekijken, dan klim je de Martinitoren of het Forum op voor het allermooiste uitzicht. Heb je niet veel tijd, dan raad ik je aan om een fietstour in Groningen te boeken. Ook voor mij als inwoner was dit een onwijs leuke tour die ons op de mooiste plekken van de stad bracht!

Meer over Groningen:

Lees ook: 7x roadtrip van 1 week in Europa & 8x De mooiste camperreizen in Europa

Welke stedentrip is jouw favoriet?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Janet

Wat een mooie lijst zeg, wat hebben jullie al een toffe steden kunnen bezoeken. Ik ben erg benieuwd geworden naar Stavanger, dat ziet er gaaf uit op de foto’s. Ook Ronda lijkt me heel leuk om eens te bezoeken.

Linda

Super leuke inspiratie! Ik heb hiervan al best veel steden bezocht eigenlijk, ook nog wel een paar te gaan! Zelf vinden wij vooral Londen echt geweldig, verder zijn Rome, Praag, Boedapest, Parijs en Sevilla favoriet. Cinque Terre is ook mooi, ook al vind ik dat geen echte stedentrip eigenlijk. Carnaval in Venetie was ook geweldig

Anne - DitisAnne.nl

Oeh, wat een fijne lijst! Mijn favoriete steden zijn New York, Rome, Krakau, Salzburg en Stockholm maar ik heb nog lang niet alles uit jouw lijst bezocht. Dus wie weet word ik in de toekomst nog eens verrast door een toffe stad!

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x