Stedentrips

Top 10 mooiste stedentrips in Europa

25 januari 2019

Omdat wij al aardig wat steden hebben bezocht is het hoog tijd om mijn top 10 mooiste stedentrips te delen. Fijne inspiratie voor een tof uitje dit jaar!

Forum Romanum, Romehttps://www.marcellamolenaar.nl/9x-bezienswaardigheden-in-rome/

Rome

Zonder al teveel verwachtingen vertrok ik naar Rome, nu wil ik alleen maar terug naar die mooie, fijne stad. Natuurlijk ken je ook als je er niet geweest bent wel een aantal bekende hoogtepunten van de stad: het wereldwonder Colosseum, Vaticaan en de Trevifontein bijvoorbeeld. Maar het grappige is dat werkelijk álles in Rome mooi is, zelfs een beeld of fontein in een random straatje. Rome is eigenlijk één groot openluchtmuseum. Het is heel intrigerend om door zo’n prachtige stad te lopen! Wij waren begin maart in Rome en genoten van een fijn lentezonnetje met onze zomerjas. Heerlijk! Ik wil zéker terug naar die mooie stad!

Meer Rome:

Oslo, NorwayOslo, Norway

Oslo

Vrij spontaan boekten wij een weekend naar de hoofdstad van Noorwegen: Oslo. Hoewel een roadtrip Noorwegen al eeuwen op onze wishlist blijft staan, was een weekendje stad snel geboekt. Een goede keus, want wat is Oslo leuk! Het is een hippe stad met een heleboel historie, een heel gave combi. Je kunt er prima museumhoppen (op een eiland!), genieten van het uitzicht op de fjorden vanaf het prachtige operahuis, maar ook heerlijk relaxen bij één van de vele leuke eettentjes. Of loop een rondje om het prachtige meer vlakbij de stad en sla het blote beelden park natuurlijk ook niet over. Oslo is leuk!

Meer Oslo:

Plaza de la Virgen, ValenciaL'Umbracle, ValenciaValencia

Tijdens een stedentrip Valencia in januari lieten wij de sneeuw in Nederland achter ons en genoten volop van de eerste lentekriebels. Van vrieskou naar een temperatuur van zo’n 15 graden: heerlijk! We fietsten door Valencia en bewonderden het historische centrum en de moderne gebouwen aan de rand van de stad. Wat een tof contrast! Heerlijk slapen deden we bij Zalamera B&B, een echte aanrader voor een fijn weekend weg. Ik wil zeker nog eens terug naar Valencia!

Ik vergeleek mijn stedentrips naar Valencia en Sevilla. Benieuwd naar mijn favoriet?

Meer over Valencia:

Tram LisbonLissabon Portugal

Lissabon

Lissabon stond al láng op onze wishlist, en beland direct in onze top 10 mooiste stedentrips. De stad is sfeervol met knusse, kleurrijke straatjes en prachtige pleinen. Er zijn mooie bezienswaardigheden zoals castelo de São Jorge, de oude lift middenin het centrum, de wijk Belém en natuurlijk het imposante Jezusbeeld wat over de stad waakt. De iconische gele trams zie je overal rijden, je móet hier natuurlijk ook zelf een ritje in maken! Na een paar dagen stedentrip huurden wij voor een paar tientjes een auto en maakten een korte roadtrip vanuit Lissabon. We zagen kastelen en paleizen in Sintra én een wel heel gaaf stukje kust bij Cabo da Roca. Supertof!

Meer Lissabon:

Ghent, BelgiumBelfort, Gent

Gent

Studentenstad Gent is superleuk! De stad heeft een fijne, gemoedelijke sfeer, het centrum staat bomvol prachtige gebouwen en er is zelfs een heus kasteel! Start met een boottocht om het centrum te verkennen en dwaal vervolgens urenlang door de knusse straatjes. Sla ook de moderne STAM niet over. Met etenstijd heb je keuzestress want er is zóveeeel leuke horeca in Gent. Wij kwamen thuis met een wishlist vol restaurants waar we graag nog eens gaan eten. Hoog tijd om weer terug te gaan naar Gent!

Ook Brugge is een leuke stad, maar ik heb een duidelijke favoriet. Benieuwd geworden? Lees Brugge vs Gent!

Meer Gent:

Covent Garden LondonLondon Bank Side

Londen

Na 18 jaar (!) kwam ik eindelijk terug in Londen. Ik ben als tiener in deze stad geweest met mijn klas van 4 Havo. Intussen heb ik 32 landen bezocht en ben ik een stuk wereldwijzer, dus was het superleuk om nu eindelijk eens terug te komen in Londen. Ik weet zéker dat het niet lang duurt voordat we weer een stedentrip plannen: wat is Londen leuk! We startten ons weekend met fietsen in Londen om alle hoogtepunten (weer) te zien. De gave Skygarden, de wandeling langs Bank Side en de boottocht naar Greenwich zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten. Wat een stad!

Meer Londen:

Ronda, Spain Jardines de Cuenca, RondaRonda

Na een stedentrip Sevilla haalden we onze huurauto op om een stukje van het mooie Andalusië te zien. We reden naar Ronda, de stad met een betoverende kloof. En ja, het is er prachtig! Dwars door deze stad loopt een diepe kloof, op de rand zie je een heleboel witte huizen. Op één van de bruggen tuur je zo de diepte in. De kloof mondt uit in een prachtige valei. Een bijzonder dorp wat je gezien móet hebben. Onze mini roadtrip Andalusië was veels te kort, wij willen graag meer zien van dit geweldige gebied!

Meer Ronda:

Monaco streets Monaco harbourMonaco

Na een korte stedentrip Nice doken wij met onze huurauto de natuur in en ontdekten wij onder andere de prachtige Gorges du Verdon. Omdat we zó dichtbij dwergstaatje Monaco waren moesten we deze stad natuurlijk ook ontdekken. We reden een rondje over het F1-circuit, liepen tussen de vele hoge flats, vergaapten ons aan de enorme schepen in de haven, klommen omhoog naar het paleis van Monaco voor een mooi uitzicht op de stad én zagen de oude knusse straatjes van de stad. Wat een gekke, maar leuke stad! Nice hoort trouwens eigenlijk ook thuis in het rijtje met mooiste stedentrips in Europa.

Meer Monaco:

Edinburgh, ScotlandEdinburgh, Scotland

Edinburgh

Járen geleden kozen wij voor een weekend Edinburgh. De stad was toen nog totaal onbekend, er was geen reisgids van te vinden. Maar jee, wat is Edinburgh leuk! De kleurrijke panden aan de Royal Mile, het machtig mooie kasteel wat overal bovenuit torent, het uitzicht op de stad vanaf Arthurs Seat en de heuvel met de Akropolis. We vermaakten ons er uitstekend in een lang weekend. Omdat we nog niets van de natuur van Schotland gezien hebben, komen we zéker terug in Edinburgh, al is het maar voor even. Nu al zin in!

Meer Edinburgh:

Fietsen in GroningenFietsen in Groningen

Groningen

Tot slot mijn eigen woonplaats, want ook die hoort thuis in het rijtje met mooiste stedentrips. Studentenstad Groningen heeft een sfeervol centrum waar altijd wat te doen is. De stad zit bomvol leuke restaurants en heeft de leukste winkelstraat van Nederland. Wil je de stad van bovenaf bekijken, dan klim je de Martinitoren op voor het allermooiste uitzicht. Heb je niet veel tijd, dan raad ik je aan om een fietstour in Groningen te boeken. Ook voor mij als inwoner was dit een onwijs leuke tour die ons op de mooiste plekken van de stad bracht!

Meer Groningen:

Het is nog lastig kiezen om een selectie met mooiste stedentrips te maken. Meer goede tips vind je in het menu bij stedentrips.

Welke stedentrip is jouw favoriet?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
22 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Esther

Vrijwel alle steden van dit lijstje heb ik bezocht. Mijn favorieten zijn Valencia en Ronda, toch weer de Spaanse steden. Fijne combi van stad en natuur.

Denise

Van jouw lijstje heb ik alleen Monaco en Edinburgh nog NIET bezocht. De rest wel. Zelf zou ik een andere top 10 maken, maar Rome en Lissabon horen er wat mij betreft ook absoluut in thuis! Ronda is ook prachtig, maar wordt zelden puur als citytrip gedaan. Wel kan ik dat ook aanraden, ik ben er niet voor niets 2x geweest. 🙂

Wanda

Leuk dat je Groningen er ook hebt staan! Mijn favoriet? Pff, dat is lastig kiezen hoor! Als stedentrip vond ik Dublin geweldig, maar ook Berlijn en zeker ook Brugge. Wenen waren we slechts 24 uur maar wat een prachtige stad. Ik zal binnenkort ook eens zoiets plaatsen, want er zijn natuurlijk zoveel steden die het verdienen om ontdek te worden.

Linda

Van dit lijstje bezocht ik alleen Londen, Rome en Groningen al eens. Rome is prachtig en Londen is echt mijn favoriete stad. Ik heb zo te lezen nog genoeg leuke steden om te bezoeken. Edinburgh lijkt me echt prachtig mooi 🙂 Ik vind Boedapest en Praag ook geweldige steden overigens!

Linda | One Day Trip

Mijn favoriete stedentrips zijn Wenen en Budapest. Die staan echt by far bovenaan mijn lijstje 🙂

Dewi

Wat een mooie lijst! Over Oslo hoor ik altijd wisselende verhalen. Goed om te lezen dat jullie het zo leuk vonden! Valencia staat ook heel hoog op mijn wishlist.

Janet

Haha Groningen blijft ook altijd leuk! Mijn favoriete steden zijn Rome en Londen.

Kelly

Rome, Londen en Edinburgh ben ik ook geweest. Rome is toch wel mijn favoriete stad. Eind mei heb ik een weekje vrij en dan wil ik graag een nieuwe stad ontdekken. Welke? Geen idee. Daar ben ik momenteel druk mee bezig 🙂

Maaike

Rome en Lissabon vind ik ook zeker een van de leukste! Ik vind Barcelona ook altijd heerlijk, en de Belgische steden zijn top!

Eva

Ronda lijkt me een mooie stad om een keer heen te gaan. Ook omdat ik de andere opties (behalve Lissabon) reeds al een keer bezocht.

Jessica

Leuk lijstje! Lente komt er weer aan, dus hier kunnen mensen sowieso weer inspiratie opdoen. De meeste steden heb ik bezocht. Spaanse steden blijven toch mijn favoriet, al zijn Portugal en Italië ook altijd aanraders.

22
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x