Een reisje in het najaar vind ik heerlijk. Nog éven de zon opzoeken of juist volop genieten van de herfst. Voor een goeie dosis inspiratie schreef ik 5x trips voor het najaar. Ik ben benieuwd waar jouw voorkeur naar uit gaat!

Downhill Beach, Northern IrelandAutumn Nortern Ireland

Roadtrip Noord-Ierland

Twee jaar geleden vierde ik mijn verjaardag (4 november) in Noord-Ierland. We belandden in een prachtig herfstlandschap. De herfstkleuren waren volop aanwezig en maakten het ruige landschap nóg mooier. Noord-Ierland in de herfst is zo onwijs mooi! We maakten een roadtrip Causeway Coastal Route en genoten volop van de zonsondergang bij de Giant’s Causeway als perfecte afsluiter van mijn verjaardag. Natuurlijk namen we ook een kijkje in hoofdstad Belfast. Een leuke stad, maar sla een roadtrip zeker niet over!

Benieuwd naar deze trip? Bekijk onze video Noord-Ierland & route roadtrip Noord-Ierland!

Sierra de Grazalema, Andalusia, Spain
Mercado Central, Valencia

Een stedentrip naar Spanje

Valencia en Sevilla bezochten wij in januari en februari, wat mij betreft de ideale trips voor het najaar. Echt warm is het er dan natuurlijk niet, maar met 16-18 graden toch heel aangenaam als het in Nederland sneeuwt. De winterjas kon uit en de zomerjas aan. Dus ja, ik vind een stedentrip naar Spanje in ons najaar zeker een aanrader! Na een stedentrip Sevilla maakten we een mini roadtrip Andalusië om ook een stukje Spaanse natuur te kunnen zien. De kloof in Ronda en natuurgebied Grazalema zijn zo geweldig mooi!

Totaal verzorgd op vakantie voor een scherpe prijs? Boek dan een last minute all inclusive!

Marcella MarrakechBab Agnauo, MarrakechEen stedentrip Marrakech

Eind november liepen we in Marrakech in een t-shirt en ’s avonds trokken we slechts een vestje aan. Een heerlijke bestemming in mijn lijstje trips voor het najaar! Boek een mooie Riad in Marrakech en geniet van een fijne kamer in een mooie accommodatie. Verdwaal in de vele markten vol kleurige producten en geniet van een drankje op een sfeervol dakterras. Spot ooievaars en bewonder de bijzondere tuin van Yves Saint Laurent. Wij boekten geen tour naar het Atlas gebergte, maar dat lijkt me juist een goede aanrader!

Lees ook: City Guide Marrakech

Lisbon PortugalEen stedentrip Lissabon & mini roadtrip

Met een temperatuur van minimaal 15 graden past Lissabon ook prima in het rijtje trips voor het najaar. Wij waren half februari in Lissabon en hebben af en toe zonder zomerjas van de zon kunnen genieten. Heerlijk! Wij sliepen 5 nachten in het fijne Gloria apartment en verkenden de mooiste bezienswaardigheden in de stad. Na een paar dagen besloten we dat we ook een stukje buiten het centrum wilden zien, en boekten we een gloednieuwe Fiat 500 voor slechts €20,- voor twee dagen. We bezochten Sintra, keken onze ogen uit op het meest westelijke stukje van het vasteland van Europa en namen een kijkje bij het immense Jezusbeeld aan de andere kant van de rivier.

Echt een aanrader: roadtrip vanuit Lissabon

Op mijn wishlist: Madeira

Madeira staat al vele jaren op mijn wishlist. Met minimaal 15 graden en zelfs 18 graden in november lijkt me dit een prima bestemming voor het najaar. Madeira staat bekend om de geweldige natuur, dus ik wil er vooral wandelen. De wandelroute van SNP langs levada’s en kliffen lijkt me echt onwijs leuk. Deze reis gaat dwars door het onbekende binnenland, nevelwouden en grillige bergtoppen met schitterende uitzichten. Lijkt me echt heerlijk in het najaar! 

Langer op reis? Dan zijn een roadtrip Cuba of Nieuw-Zeeland echt heel tof!

Welke trips voor het najaar raad je mij aan?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. Ik deel in mijn artikelen alleen mijn persoonlijke mening. Lees ook mijn disclaimer.

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda | One Day Trip

Ik vind Oost Europese steden heel leuk voor in de herfst en winter. Denk aan Wenen, Budapest en Praag. Twee jaar geleden vierden wij de jaarwisseling in Krakau, was top!!

Deze winter gaan we dus voor het eerst naar Scandinavië (Stockholm). Ook zo’n typisch winterse bestemming…

Saskia

Die regenboog foto<3 Ik nam er laatst 1 in mijn woonplaats en daar werd ik al erg blij van…
Zeker fijne tips dit! Ik wil nog kijken waar wij misschien heen kunnen gaan binnenkort.

ivonne

Heerlijk nog even weg in het najaar. Ik ben net terug uit Madeira en kan je beamen dat het er heerlijk is, zeker in het zuiden want het noorden is wat wisselvalliger. En de natuur is GEWELDIG! Ik ga zeker eens terug in het voorjaar. Spanje vind ik ook top voor het najaar en Lissabon bezochten we in november, een aanrader. Buiten het seizoen is het zo lekker!

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x