De leuke hoofdstad van Denemarken is bomvol leuke plekken die je gezien moet hebben. Trek minimaal 4 dagen uit voor de stad en geniet van Hygge. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden Kopenhagen!

Copenhagen DenmarkCopenhagen DenmarkBezienswaardigheden in Kopenhagen – Christiansborg & Taarnet

Christiansborg is een paleis en ligt op het eiland Slotsholmen. Je vindt er het Deense parlement, het Deense Hooggerechtshof, het bureau van de Eerste minister van Denemarken en de koninklijke stallen. De politieke serie Borgen speelt zich voornamelijk af in dit gebouw. Je kunt er een rondleiding krijgen, maar dat hebben wij niet gedaan.

Bovenop Christiansborg vind je de toren Taarnet en die kan je gratis op! Na een tijdje wachten in een rij en een securitycheck word je met de lift omhoog gebracht waar je kunt genieten van een geweldig uitzicht op Kopenhagen! Ook als het regent is het uitzicht een dikke aanrader. Er is ook een restaurant in de toren, maar je moet voor je bezoek reserveren.

Christiana Copenhagen DenmarkBezienswaardigheden in Kopenhagen – Christiana

De Vrijstad Christiania is een zelfverklaarde semi-onafhankelijke enclave in Kopenhagen. Het gebied is 7.7 hectare groot en er zijn tussen de 850 en 1.000 inwoners. Christiania werd gesticht in 1970, toen een groep hippies de verlaten militaire kazerne Bådsmandsstrædes Kaserne kraakte. Het is leuk om even een kijkje te nemen in Christiana. Het stadje doet me denken aan een hippiedorp, je ziet de drugs openlijk in kraampjes liggen. Enkele keren per maand valt de politie Christiania binnen om softdrugs te verwijderen, met wisselend succes. Je mag trouwens geen foto’s maken in Christiana. 

Copenhagen DenmarkBezienswaardigheden in Kopenhagen – De bibliotheek

De oud bibliotheek met de mooie tuin bestaat al sinds 1648. In 2017 is de bibliotheek gefuseerd en hoort de De Zwarte Diamant erbij. Dit zwarte gebouw staat pal aan het water, achter de oude bibliotheek. De Zwarte Diamant moet zéker een bezoekje waard zijn, maar was tijdens ons bezoek aan de stad helaas gesloten vanwege een feestdag. Ach, dan komen we nog eens terug toch?

Fietsen in Kopenhagen, DenemarkenBezienswaardigheden in Kopenhagen – Tivoli park

Middenin het centrum ligt één van de belangrijkste bezienswaardigheden Kopenhagen. Attractiepark Tivoli werd in 1843 door Georg Carstensen opgericht en hoort bij de oudste attractieparken ter wereld. Het park heeft een houten achtbaan uit 1914 – die nog steeds werkt! – en er rijden sinds 1926 botsauto’s. In de jaren 50 heeft Walt Disney dit park bezocht om inspiratie op te doen voor de bouw van zijn eerste pretpark.

’s Avonds wordt Tivoli verlicht met 115.000 spaarlampen, een attractie op zich. Jaarlijks bezoeken zo’n 4,5 miljoen mensen het park. Je betaalt entree om het park in te gaan. Per attractie koop je losse kaartjes of je koopt een dagkaart waarmee je overal in mag. Hou er rekening mee dat je zo úren zoet bent in Tivoli!

In Kopenhagen is het park Dyrehavsbakken nog ouder, maar ook minder bekend.

Copenhagen Denmark

Bezoek een concert!

Dé reden van ons bezoek aan Kopenhagen was het concert van Mumford & Sons. Natuurlijk hadden we ook naar Amsterdam kunnen gaan, maar we bekeken het tourschema en kozen Kopenhagen. En jee, wat was het een gaaf concert! Sowieso leuk om eens in een heel ander land bij een concert te zijn. Wij waren ook al bij Mumford & Sons in Hamburg en bij The National in Auckland.

Nyhavn Denmark

Bezienswaardigheden in Kopenhagen – Nyhavn

Nyhavn (oftewel ‘nieuwe haven’) is een van dé bezienswaardigheden Kopenhagen die je niet over mag slaan. Het is er druk, maar vaak ook heel gezellig en sfeervol. Bovendien zijn de vrolijk gekleurde huizen simpelweg heel fotogeniek. Het oudste huis is nummer 9 en werd gebouwd in 1681. Dichter en sprookjesschrijver Hans Christian Andersen heeft in verschillende huizen aan Nyhavn gewoond. Nyhavn is ook de vertrekplaats voor een aantal rondvaartboten. Wij troffen vrij slecht weer en zijn niet in een boot gestapt, maar toen ik in 2006 voor ’t eerst in de stad was ontdekte ik dat een rondvaart in Kopenhagen heel leuk is.

Copenhagen Denmark

Copenhagen DenmarkMarcella, Superkilen CopenhagenBezienswaardigheden in Kopenhagen – Superkilen

Sinds ik op Instagram een foto van dit park zag staat het op mijn wishlist. Superkilen is een openbaar park van een kilometer lang in de wijk Nørrebro in Kopenhagen. Het park is geopend in 2012 en is ontworpen door de kunstgroep Superflex. Superkilen bestaat uit drie gekleurde gebieden: The Red Square, The Black Market en The Green Park. Wij kwamen aan fietsen via het rode gedeelte en vielen direct in een hiphop optreden. Voor mij was de aantrekkingskracht vooral in het zwarte deel vanwege alle lijnen en vormen. De speelsheid spreekt tot de verbeelding en zorgt voor creatieve foto’s. Het groene gedeelte hebben we niet bezocht, dit is een park om bijvoorbeeld te picknicken.

Lees ook: Denemarken met kinderen, de leukste kinderactiviteiten en bestemmingen

Tivoli Food Hall CopenhagenFoodhallen in Kopenhagen

Er zijn veel foodhallen in Kopenhagen, wij hebben heerlijk gegeten bij 3 foodhallen: Tivoli Food Hall, Broens Gadekøkken en Torvehallerne. Het leuke van eten bij een foodhall vind ik dat je bij verschillende eettentjes wat te eten en drinken kunt halen en dat in dezelfde ruimte kunt opeten. Op de laatste avond belandden we (weer) bij Tivoli Food Hall en koos Jan een burrito van de Mexicaan, nam ik een geitenkaas salade van een Mediterraans restaurantje en een knoflookbroodje van de pizzeria. Zo hadden we eten van drie restaurants. Leuk én lekker! Eten bij een foodhall is een dikke aanrader!

Voor Tivoli pretpark betaal je toegang, maar de Tivoli Food Hall kan je gratis bezoeken!

Marcella Copenhagen DenmarkFietsen in Kopenhagen

Wil je veel zien van de stad, ga dan fietsen in Kopenhagen! Wij vinden het altijd erg leuk om te fietsen op reis omdat je net even op andere plekken komt dan met het openbaar vervoer, de auto of lopend. Je ziet tijdens een tour in een paar uur de belangrijkste bezienswaardigheden Kopenhagen voorzien van uitleg door je gids. Wij namen een kijkje bij Rådhuspladsen, Tivoli pretpark, Christiansborg, det Kongelige Biblioteks Have, Broens Gadekøkken, Nyhavn, Amalienborg en de wisseling van de wacht, de kleine zeemeermin en Kastellet. Wij beginnen onze stedentrip ’t liefst met een fietstour omdat we meteen een goed beeld krijgen van een stad. Dan weten we waar we de komende dagen terug willen komen!

Slapen in Kopenhagen

Heb je nog wat tijd over? Bezoek dan de krijtrotsen bij Stevns Klint. Onwijs mooi!

Boek je activiteit!


Meer leuks in Denemarken:

Wat vind jij van de bezienswaardigheden Kopenhagen?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Superkilen Copenhagen Denmark
Nyhavn Copenhagen Denmark

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jenny

Ik vond Christiana een van de leukste stukjes van Kopenhagen. Heerlijk, dat contrast met de rest van de stad.

De zeemeermin stelt daarentegen niet zo veel voor.

Linda

Ik ben nog nooit in Kopenhagen geweest en heel eerlijk spreek het mij ook helemaal niet zo aan. Het trekt mij niet zo. Nyhaven zou ik wel eens willen zien. Verder klinkt Kopenhagen ook wel heel leuk, elke keer als ik er over lees

Kim

Kopenhagen lijkt me echt een super leuke stad. Daar wil ik graag nog een keer naartoe. Een fietstocht is ook een goede tip zeg 🙂

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x