Wist je dat er in Oslo een heus blote beelden park te vinden is? Bij Vigeland vind je ruim 200 beelden, en dat is intrigerender dan je misschien in eerste instantie denkt. Ik vertel je er alles over!

Oslo, Norway
Oslo, Norway

Wat is Vigeland?

De Vigeland-Aanleg (Noors: Vigelandsanlegget) is een beeldenpark in het Frognerpark in de Oslo. Vigelandsanlegget telt 212 stenen en bronzen beelden, die alle tussen 1907 en 1942 zijn gemaakt door de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland.

Veel beelden symboliseren de kringloop van het menselijk leven. Onderaan de brug is de ontwikkeling van een embryo tot een kleuter te zien, terwijl rondom de Monolitten alle levensstadia van de mens te zien zijn. Op de monoliet zelf staan op elkaar klimmende menselijke figuren afgebeeld. Bron: Wikipedia

Oslo, NorwayVigeland, OsloVigeland, Oslo

Het blote beeldenpark van Oslo

Tsja, onze nieuwsgierigheid was gewekt! En we hadden tijd over op onze laatste dag in Oslo, dus gingen we gewoon maar even kijken. De beelden in Vigeland geven de ontwikkeling van het leven weer. Zo begin je onderaan de brug met de beelden waarin je de ontwikkeling van embryo tot kleuter ziet. Vervolgens loop je een brug met 58 bronzen beelden over, en worden de beelden steeds ‘ouder’. Je komt bij de fontein met beelden, en loopt door naar de monoliet. Eromheen zie je alle levensstadia van de mens, en op de monoliet zie je klimmende mensen. Vanaf dit plateau heb je een mooi uitzicht over het gehele Vigeland.

Zoek een hotel in Oslo!

Vigeland, OsloVigeland, OsloHerkenbare stadia & emoties

Zo’n beetje alle levensstadia en emoties komen voorbij. Geschrokken mensen, blije mensen, verdrietige mensen, wanhoop… Jeugd, volwassenheid en ouderdom. Het is echt leuk om je heen te kijken, want veel is herkenbaar. Je blijft er maar kijken en ontdekken. De beelden zijn prachtig gemaakt en vol detail. Echt, ik had niet verwacht dat een park met ruim 200 blote beelden leuk kon zijn, maar dat is het zeker! Zet Vigeland dus zeker op je lijstje, als je naar Oslo gaat!

Meer weten over Oslo? Ik schreef over de bezienswaardigheden in Oslo!

Oslo, Norway

Wie, wat, waar

Vigelandpark
Hoofdingang kirkeveien, in de wijk Frogner
Bus 20, tram 12 (geldt ook voor het museum)
Je kunt er dagelijks naartoe, de entree is gratis

Vigeland museum
Nobelsgate 32
Open di-zo juni-augustus 10 – 17 uur
Toegang is 50 NOK
Website Vigeland Museum

Meer leuks in Noorwegen:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Vigeland Oslo

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

14 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ilona

Ja, Vigeland. Wij waren in 2012 in Noorwegen, alweer even geleden dus 😉 Ook ideaal in de zomer om er even tot rust te komen, een boek te lezen en genieten van de mensen en de fijne sfeer.

Wim

Wij waren hier ook, net als Ilona in 2012. Kan bijna niet anders of dit zijn Ilona en Remco. Wij hebben een paar dagen opgetrokken met elkaar en hebben ook van Oslo en het park genoten. Ilona was toen zwanger en zal nu wel een grote knul of knappe dochter hebben. Zo niet, dan is dit een andere Ilona en kwamen wij hier ook tot rust in dit prachtige gebied met mega mooie beelden……een aanrader !

Sheila

Oh ja, dit lijkt me dus super interessant om te bezoeken. Ik kende het ook niet. Leuk dat je er over blogt, want dit is niet direct iets waar men het snel over heeft. Ik houd juist van dit soort onbekendere plekjes.

Sheila

Niet persé op mijn wishlist. Maar het is wel een stad die ik eens wil bezoeken. Maar het ligt natuurlijk dicht bij. Dus het komt er heus wel eens van :).

Dasja

Grappig, ik heb een paar weken geleden over dit park gehoord. En ook bij mij wekt het interesse op. Wie weet dat als we ooit in Noorwegen zijn we dit park ook gaan bezoeken. Is het toegankelijk met een hond?

Jenny - IkReis

Wat een bizar park lijkt en dit! Maar ook wel weer mooi om het leven zo naakt uitgebeeld te zien.

Ik ben hier niet geweest tijdens mijn bezoek aan Oslo. Ik had maar weinig tijd, ik moet nog een keer terug 🙂

Judith | Worldwife.nl

Wat een leuk park lijkt me dat! Denk dat ik me er wel een tijdje kan vermaken. Ik zet het op het lijstje voor als ik nog eens naar Oslo ga.

14
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x