Stedentrips

Vigeland – Het blote beelden park in Oslo

14 februari 2017
Oslo, Norway

Wist je dat er in Oslo een heus blote beelden park te vinden is? Bij Vigeland vind je ruim 200 beelden, en dat is intrigerender dan je misschien in eerste instantie denkt. Ik vertel je er alles over!

Oslo, Norway Oslo, Norway

De Vigeland-Aanleg (Noors: Vigelandsanlegget) is een beeldenpark in het Frognerpark in de Oslo. Vigelandsanlegget telt 212 stenen en bronzen beelden, die alle tussen 1907 en 1942 zijn gemaakt door de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland.

Veel beelden symboliseren de kringloop van het menselijk leven. Onderaan de brug is de ontwikkeling van een embryo tot een kleuter te zien, terwijl rondom de Monolitten alle levensstadia van de mens te zien zijn. Op de monoliet zelf staan op elkaar klimmende menselijke figuren afgebeeld. Bron: Wikipedia

Oslo, NorwayVigeland, OsloVigeland, Oslo

Het blote beeldenpark van Oslo

Tsja, onze nieuwsgierigheid was gewekt! En we hadden tijd over op onze laatste dag in Oslo, dus gingen we gewoon maar even kijken. De beelden in Vigeland geven de ontwikkeling van het leven weer. Zo begin je onderaan de brug met de beelden waarin je de ontwikkeling van embryo tot kleuter ziet. Vervolgens loop je een brug met 58 bronzen beelden over, en worden de beelden steeds ‘ouder’. Je komt bij de fontein met beelden, en loopt door naar de monoliet. Eromheen zie je alle levensstadia van de mens, en op de monoliet zie je klimmende mensen. Vanaf dit plateau heb je een mooi uitzicht over het gehele Vigeland.

Zoek een hotel in Oslo!

Vigeland, OsloVigeland, OsloHerkenbare stadia & emoties

Zo’n beetje alle levensstadia en emoties komen voorbij. Geschrokken mensen, blije mensen, verdrietige mensen, wanhoop… Jeugd, volwassenheid en ouderdom. Het is echt leuk om je heen te kijken, want veel is herkenbaar. Je blijft er maar kijken en ontdekken. De beelden zijn prachtig gemaakt en vol detail. Echt, ik had niet verwacht dat een park met ruim 200 blote beelden leuk kon zijn, maar dat is het zeker! Zet Vigeland dus zeker op je lijstje, als je naar Oslo gaat!

Meer weten over Oslo? Ik schreef een uitgebreide City Guide Oslo!

Wie, wat, waar:

Vigelandpark
Hoofdingang kirkeveien, in de wijk Frogner
Bus 20, tram 12 (geldt ook voor het museum)
Je kunt er dagelijks naartoe, de entree is gratis

Vigeland museum
Nobelsgate 32
Open di-zo juni-augustus 10 – 17 uur
Toegang is 50 NOK
Website Vigeland Museum

Zou jij het Vigeland park willen bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

  Oslo, NorwayVigeland Oslo

You Might Also Like

12
Reageer op dit artikel

avatar
5 Reacties
7 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
6 Auteurs van reacties
Judith | Worldwife.nlJenny - IkReisDasjaSheilaMarcella Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ilona
Reiziger

Ja, Vigeland. Wij waren in 2012 in Noorwegen, alweer even geleden dus 😉 Ook ideaal in de zomer om er even tot rust te komen, een boek te lezen en genieten van de mensen en de fijne sfeer.

Sheila
Reiziger

Oh ja, dit lijkt me dus super interessant om te bezoeken. Ik kende het ook niet. Leuk dat je er over blogt, want dit is niet direct iets waar men het snel over heeft. Ik houd juist van dit soort onbekendere plekjes.

Dasja
Reiziger

Grappig, ik heb een paar weken geleden over dit park gehoord. En ook bij mij wekt het interesse op. Wie weet dat als we ooit in Noorwegen zijn we dit park ook gaan bezoeken. Is het toegankelijk met een hond?

Jenny - IkReis
Reiziger

Wat een bizar park lijkt en dit! Maar ook wel weer mooi om het leven zo naakt uitgebeeld te zien.

Ik ben hier niet geweest tijdens mijn bezoek aan Oslo. Ik had maar weinig tijd, ik moet nog een keer terug 🙂

Judith | Worldwife.nl
Reiziger

Wat een leuk park lijkt me dat! Denk dat ik me er wel een tijdje kan vermaken. Ik zet het op het lijstje voor als ik nog eens naar Oslo ga.