Mij maak je ’t meest gelukkig met een fikse dosis natuur. Ik vind stedentrips inspirerend, maar om mezelf op te laden werkt een flinke portie natuur ’t beste. En dus combineren wij regelmatig een stedentrip met een mooi natuurgebied. Om jou te inspireren zet ik mijn beste tips voor je op een rij!

Oslo, Norway

Oslo + Vakre Sognsvann

Oslo is een onwijs leuke stad, maar na een paar dagen centrum waren we toe aan wat rust en ruimte in de natuur. Aan het einde van metrolijn 6 (half uurtje) loop je met de stroom mensen mee naar Vakre Sognsvann, een prachtig meer. Op zondagochtend tref je hier veel hardlopers en mensen met kinderen. Vooral locals. Je kunt in 4 kilometer een rondje om het meer lopen. Wij liepen vervolgens vanaf station Nydalen langs rivier Akerselva terug naar het centrum. Het werd een lekker actieve dag!

Lees ook: Bezienswaardigheden in Oslo

Onlanden, DrentheGroningen + De Onlanden

Wist je dat je aan de rand van Groningen het prachtige natuurgebied De Onlanden vindt? Je vindt er open water, verschillende soorten graslanden, moeras met moerasbos en beekdalen en natuurlijk veel diersoorten. Ik fiets er regelmatig een rondje op mijn racefiets, maar je kunt er ook heerlijk wandelen. Zo heb ik er de 4 mijl al twee keer gewandeld. Opwarmen met wat lekkers doe je vervolgens bij de knusse Onlanderij. Groningen en de Onlanden: de ideale combinatie tussen stad & natuur!

Lees over todo’s & leuke hotspots in Groningen!

Wicklow Mountains, Ireland

Wicklow Mountains, Ireland

Dublin + Wicklow Mountains

Wist je dat je in een uur rijden vanaf Dublin in een prachtig natuurgebied bent? Je vindt hier Nationaal Park Wicklow Mountains. Tijdens onze roadtrip Ierland wandelden wij een eind door de Wicklow Mountains. Wij kozen de witte route ‘Spinc and Glenealo Valley’ van 9 kilometer en een stijging van 380 meter. Deze wandeling brengt je van de voet van Upper Lake via 600 treden naar een prachtig uitzichtpunt. Vervolgens loop je helemaal om het meer heen. Echt een toffe wandeling in gave natuur!

Benieuwd naar meer verhalen én foto’s van de Wicklow Mountains?

Alde FeanenLeeuwarden + de Alde Feanen

Ik woonde 10 jaar in Leeuwarden, en dus heb je zeker veel aan mijn 11x Doen tijdens een stedentrip Leeuwarden als je de stad bezoekt. Reserveer wat extra tijd, en sla Nationaal Park de Alde Feanen zéker niet over! Je kunt er voortreffelijk wandelen en fietsen, maar ook sloep varen is er supertof. Dat prachtige gebied kán je toch zeker niet overslaan?!

Wild Pacific Trail, Vancouver IslandVancouver + Vancouver Island

Tsja, als je dan toch naar Vancouver vliegt, dan raad ik je natuurlijk aan om een roadtrip door de Rocky Mountains te maken. Toch niet zoveel tijd? Neem dan de boot en ontdek Vancouver Island. Wij zijn vijf dagen op dit grote eiland geweest, maar hadden eigenlijk veels te weinig tijd. We fietsten en relaxen bij Tofino, liepen een stuk van de Wild Pacific Trail en spotten wel 15 orca’s bij Victoria. De perfecte afsluiter in de natuur van onze geweldige reis! Het schijnt dat je er ook op diverse plekken beren kunt spotten.

Lees over onze avonturen op Vancouver Island

Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug
Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug

Utrecht + Utrechtse Heuvelrug

Utrecht, zo’n leuke stad! Een paar jaar geleden gingen we er een dagje de stad in en sliepen er een nachtje bij Holiday Inn Express. Op zondag zochten we de rust op van Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug. Ondanks de regen liepen we de 6 kilometer van de Kaapse Bossenroute. Een mooie wandeling in een prachtig gebied! In augustus liepen we er weer 10 kilometer, zeker een park om vaker terug te komen!

Bezoek jij wel eens een Nationaal Park in Nederland?

Oude Markt, LeuvenHoge Kempen, BelgiumLeuven + Nationaal Park Hoge Kempen

Leuven is een onwijs leuke stad! Er zijn veel mooie gebouwen, knusse straatjes en goede restaurants. Na een heerlijke vrijdag en zaterdag besloten we toch om zondag de stad te verlaten. We reden een uurtje naar Maasmechelen zodat we via de toegangspoort Connecterra het Nationaal Park in konden. Wist je dat Hoge Kempen het enige Nationaal Park van België is? Wij kozen ervoor om via de gele route 11 kilometer te wandelen. Het landschap is er mooi en veelzijdig. Ik wil zéker eens terug om het park in te gaan via één van de andere vijf toegangspoorten. Ook daar is vast weer veel moois!

Volgens mij zijn dit ook wel goeie combi’s:

  • Valencia + Natuurpark La Sierra Calderona
  • Riga + Gaujas National Park
  • Marseille + Nationaal Park Calanque
  • Napels + Vesuvius

Welke combinatie stedentrip & natuur raad jij aan?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

60 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bianca

Leuke tips! Wij hebben van de zomer Luxemburg stad gecombineerd met een gedeelte van de Mullerthal trail. Dat vond ik ook een leuke combi.

Shirley

De laatste paar jaar hou ik ook steeds neer van zo’n combinatie. Ik heb Valencia gecombineerd met Albufera. Rome had ik wil combineren met het meer Bracciano, maar net toen we dat van plan waren, werd het regenachtig.

Co

Leuke tips! Die in Dublin wil ik volgend jaar wel een keer uitproberen 🙂 Ik vond trouwens Nice + Cap Roux en Barcelona + Montserrat ook wel een mooie combi 🙂

Maud - Maudgeniet.nl

Wat fijn, Marcella! Het is altijd fijn om de drukte van een stad te ‘ontvluchten’. In november ga je een citytrip weer combineren met natuur –> Belfast en de prachtige kust van Noord-Ierland, zo gaaf!

Wanda

Heerlijke tips! Vooral die van De Onlanden wil ik binnenkort eens zelf gaan testen! Ook de andere spreken me erg aan maar dat hem dit jaar niet meer gaan worden. Jullie gaan straks toch al naar Durbuy? In de Ardennen kun je namelijk ook heerlijk wandelen en is wat mij betreft echt een prachtige streek. Ook Duitsland heeft veel van die mooie streken, wat te denken van het Harz gebied in combinatie met Wernigerode? Wij waren er vorig jaar en hebben echt genoten.

Sabine

Mooi dit! En ik raad aan: Edinburgh en Hongkong!! Vooral die laatste: boordevol natuur, ben je dagen zoet mee 😉

Sabine

Ja dat klopt van Edinburgh haha. IK heb al veel geschreven over Hongkong, onder andere veel over de natuur daar. Moet je maar eens kijken: het zal je verbazen hoe groen die stad is!

Ilona

Een stukje natuur kan ik altijd wel waarderen 😉 Het afgelopen jaar heb ik ontdekt hoe veelzijdig de natuur in Nederland is. Ik ben benieuwd naar Valencia. De stad combineren met Albufera waren we al van plan, maar het park dat jij opnoemde, kende ik nog niet. Ik ben benieuwd ;)!

Yvonne

Gek genoeg heb ik nog nooit van de Onlanden gehoord! Shame on me. 🙂 Ik ben van plan binnenkort een stedentripje naar onze oude stad te doen, dus wie weet hebben we tijd om deze mooie plek ook te ontdekken.

Tjapke | Tjapke Op Reis

Ja, ik ben ook zo iemand die graag een citytrip maakt in combinatie met wat natuur! Wij gingen in september naar Berlijn en om een beetje af te wisselen tussen stad en natuur hebben we daar de tuinen van Schloss Charlottenburg en die van Sanssouci in Potsdam bezocht. Ook het groene hart van Berlijn, Tiergarten, is perfect om even te ontsnappen aan de drukte van de stad! 😉

Kirsten | Travelaar.nl

Ik denk er helemaal hetzelfde over! Steden vind ik geweldig om te ontdekken, maar van natuur word ik helemaal vrolijk! Een toevoeging van mij: Skopje + Matka Canyon 🙂 Beide echte aanraders!

Lotte - scratchingmymap

Wat leuk om Leuven in dit lijstje te zien staan, dat had ik helemaal niet verwacht! 🙂

tea

Tof! Zagreb en Medvednica zijn een aanrader.

Aniek

Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug is zeker een mooie tip! Ik ga er graag wielrennen of mountainbiken. En dan in Utrecht op het terras zitten. 🙂

Kelly | Dutchie on the Road

Wat een goede tips Marcella! Ik ben ook dol op natuur maar dat vergeet je vrij snel wanneer je op stedentrip bent. Edinburgh staat hoog op mijn lijstje en daar wil ik zeker de mooie omgeving ontdekken.

ivonne

Gaaf al die blogs met leuke steden en de naastgelegen natuur. Ik ben gek op die combo. Wij doen dit ook graag en zo zie je inderdaad net weer wat meer van een land dan alleen de stad! Wat dacht je van Sydney en de Blue Mountains? Voor als je eindelijk een keer die kant uit gaat 😉

Denise - Follow my footprints

Hé, dit zag ik laatst toevallig ook al bij iemand anders en toen dacht ik nog wat origineel, omdat je meestal de combinatie stad en strand ziet ipv stad en natuur. Eigenlijk kun je heel veel steden met mooie natuur combineren. Valencia met Albufera, Gerona met de mooie natuurgebieden in de buurt, Dubrovnik met de eilanden in de buurt of zelfs met Montenegro, Marrakech met mooie watervallen en valleien en niet te vergeten Den Haag en de duingebieden tussen Wassenaar en Den Haag of Kijkduin en Den Haag.

Marcel

Heerlijke combi, stedentrip met natuur! De Alde Feanen staat zeker nog op mijn lijstje, erg veel over gelezen. Haarlem kan je heel goed combineren met Nationaal Park Zuid-Kennemerland of met de Amsterdamse Waterleidingduinen. Beide zijn prachtige natuurgebieden. Absolute aanrader wat mij betreft!

Sanne

Ik kan je Stockholm met de archipel ook aanraden! En bij Valencia de Albufera

Jenny - ikreis.net

Ik heb Napels gecombineerd met Solfatara. Dat leek me mooier dan de Vesuvius 😉

Ik mis Heidelberg en Neckersteinach (of desnoods en filosofen weg) in je lijstje. Echt een aanrader!

Jessica

Wat een leuk artikel Marcella 🙂 Wij hebben jaren geleden de zuidkust van Spanje (Malaga, maar het is ook te combineren met Sevilla) gecombineerd met Gibraltar. Ook best tof! En Napels met Vesuvius lijkt me inderdaad ook erg leuk 🙂 Oewh en Florence hebben we destijds gecombineerd met bus- en treintrips door Toscane. Haha zo zie je maar weer: je kunt best veel stedentrips combineren met natuur!

Jessica

Belfast lijkt me inderdaad ook erg gaaf, net als de natuur daar in de buurt. Hopen dat jullie een beetje goed weer hebben (als in geen plensbuien haha :p). Leuk!

Carolien | Dream the World

Wat denk je van Middelburg en het strand/duin? Ik herken helemaal wat jij zegt. Ik hou ook echt zo van natuur! Zo die Wicklow mountains zien er ook mooi uit! Ik vind Pau en De Pyreneeën ook een mooie of Sydney en de Blue Mountains

anto

Wij zoeken ook altijd de natuurlijke plekjes op van een stad. Daarom vond ik bijvoorbeeld Stockholm en Vancouver zo leuk 🙂 ohja en Arnhem is trouwens een van de groenste steden van Nederland hoorde ik laatst, dus blij hier te wonen!

Mirre

Wat leuk dat je de Onlanden en de Alde Feanen noemt, daar kwamen wij ook altijd.

Mirre

Ja wist je dat niet? Ik ben Groningse!

Stéphanie

Goede tips Marcella! Ik ben zelf niet zo’n stadsmens. Na een dag heb ik het meestal gezien, dus ik zoek tijdens een citytrip heel graag de natuur op. De juiste balans voor mij 🙂 Dublin + Wicklow en Vancouver + VI heb ik ook gezien. Deze steden zijn inderdaad perfect voor een combi met natuur. Oslo, daar wil ik graag nog eens heen. In Frankrijk heb je vlakbij de steden vaak veel natuur, ook een aanrader voor jou!

Stéphanie

Uiteraard 😉 Wat ik kan aanraden in Frankrijk: Marseille en de Calanques, Amiens en de hortillonages, Nice en bijvoorbeeld Antibes waar je een heerlijke kustwandeling kunt maken, Montpellier en de Camargue, Gap en het meer van Serre Ponçon, Aix en Provence en de Gorges du Verdon, Annecy en het meer van Annecy en de omringende bergen, Nancy en de Vogezen.. En de lijst is lang 🙂 Jeetje, ik kan hier eigenlijk ook een blog over schrijven haha.

Stéphanie

Ja, dat moet je zeker! Ik post deze week een blog hierover 🙂

karlien

Jaaa Dublin wil ik zo graag eens heen. En de Wicklow mountains met waarschijnlijk de Wicklow way ? Mijn moeder heeft daar jaren terug eens gewandeld.

Mijn verrassing was (Palma de) Mallorca. Prachtige stad, heerlijke avonden met alle terrasjes. Ook in december!! En dan de rest van het eiland, zo mooi!! Verder van huis vond ik Kaapstad waanzinnig in combi met de natuur er omheen. Bern is ook heel leuk met de bergen van het Berner Oberland erbij.

60
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x