Knalblauw water en een ruige, kleurrijke kustlijn: daarvoor hoef je niet naar de Algarve. Vlakbij Lissabon vind je Cabo da Roca, het meest westelijke puntje van Europa. Het is er werkelijk prachtig!

Cabo da Roca Portugal

Cabo da Roca (letterlijk ‘rotskaap’) is het meest westelijke punt van het Europese vasteland en van het Euraziatische continent. Deze 140 m hoge kaap ligt aan de Atlantische Oceaan, op circa 30 kilometer ten westen van Lissabon. Bron: Wikipedia

Naar het westelijke puntje van Europa

Na een paar dagen Lissabon haalden we onze Fiat 500 op om 1,5 dag in de omgeving op ontdekking te gaan. De liefde voor roadtrips blijft triggeren, en omdat we een kleine week hadden konden we er prima even op uit buiten de stad. Uiteraard bezochten we een prachtig kasteel en paleis in Sintra, maar een kijkje nemen bij de kust stond ook hoog bovenaan mijn lijstje. Sinds onze roadtrip Nieuw-Zeeland ben ik verslaafd aan ruige kustlijnen. In de Capitool Top 10 Lissabon staat een kaartje van het gebied, en daar spotte ik de ruige kustlijn bij Cabo da Roca, hét meest westelijke puntje van Europa. Dat wilden we zien!

Cabo da Roca Portugal Cabo da Roca Portugal Cabo da Roca Portugal Cabo da Roca PortugalCabo da Roca PortugalWat een gave kustlijn!

Al vanaf het restaurant hadden we al een mooi uitzicht op de kust. Dat werd alleen maar gaver toen we vanaf het monument eerst linksaf sloegen. Hier werden we getrakteerd op een prachtig uitzicht op de kust en ruige rotsen. Het deed me wel wat denken aan de kust van Noord-Ierland. Vervolgens liepen we richting de vuurtoren omhoog. Wauw, daar heb je absoluut een geweldig mooi uitzicht! De zonnestralen maken de zee knalblauw waar de witte schuimkoppen krachtig tegen af steken. De oranje bruine rotsen in de zee hebben een prachtige kleurenpalet met een duidelijke structuur. Het deed me denken aan foto’s die ik van de Great Ocean Road in Australië heb gezien, maar dan een stuk dichterbij huis!

Tip: een huurauto met goede verzekering boek je bij Sunnycars! Let er voor vertrek op of je moet testen voor je reis.

Ursa Portugal Ursa PortugalEn dan is er ook nog Ursa

Omdat er bij vuurtoren Farol do Cabo da Roca weinig te zien is besloten we een kijkje te nemen bij Ursa, een strandje wat de moeite waard bleek te zijn. Het is even zoeken naar de juiste afslag en vervolgens hobbel je over een weg vol gaten. Het laatste stuk zijn we maar gaan lopen, al waren we nog niet bij het strand. Wil je daar naartoe, dan moet je nog een eindje naar beneden klauteren. Wij besloten verder te rijden om nog meer mooie plekken te ontdekken. Wat is de kust van Portugal prachtig!

Meer artikel over Portugal:

Heb ik je benieuwd gemaakt naar Cabo da Roca?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Cabo da Roca Portugal

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

32 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Anne - Ditisanne.nl

Ziet er prachtig uit, zeker als ik nu uit het raam kijk en een grauw Amsterdam zie… 🙂 Mooi met die blauwe zee.
Lissabon en Portugal staan zeker op mijn lijstje om een keer te bezoeken maar die lijst is helaas superlang. Geen idee dus wanneer er van komt maar ooit wil ik er wel eens naar toe!

Marcel

Wij zijn hier tijdens onze roadtrip Portugal ook geweest. De uitzichten vond ik prachtig maar voor de rest kon het me niet bekoren. De toegang tot het pleintje waar de vuurtoren staat was afgesloten, maar ik geloof dat ik niks gemist heb.

Denise

Mooi, ja, daar wil ik ook nog eens naartoe! Ik ben wel op het meest westelijke puntje van Afrika geweest (althans, van het Afrikaanse vaste land), maar niet op het meest westelijke puntje van Europa. Dat kan natuurlijk niet. 😉

Britte

Wat een mooie plek! De Atlantische kust in Portugal vind ik sowieso al indrukwekkend, maar ik snap dat als je daar in de buurt bent, je dan eventjes het meest westelijke puntje wilt zien. Het heeft inderdaad wel wat weg van Ierland, alleen hopelijk was het iets warmer 😉

Martin

Daar heb ik dus nog nooit van gehoord….leuk! Vraag me nu af wat het meest zuidelijke, noordelijke en oostelijke punt van Europa is. Het westelijke puntje ziet er iig mooi uit! Leuk dat jullie liefde voor roadtrips je op zulke plekken brengt!

Martin

Ter info 😄

Het meest noordelijke punt op het vasteland van Europa is de Noordkaap in Noorwegen, het meest zuidelijke punt is Punta de Tarifa in Spanje, het meest westelijke punt is Cabo da Roca in Portugal. Het meeste oostelijke punt van Europa is een naamloze bergtop ten noordoosten van de bergtop Gora Anoraga in het Europese deel van Rusland.

Judith

Gaaf Marcella! Ik ga deze plek op het lijstje zetten voor als ik eindelijk die roadtrip in Portugal ga maken.

Daphne de Vries

Een mooie plek! Daar wil ik ook wel eens naartoe! Ik had dus nog nooit gehoord van Cabo da Raco, maar je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt met je blog!

Jenny

Wat grappig, ik wist niet dat Algarve het meest westelijke puntje van Europa is. De kustlijn ziet er in ieder geval fantastisch uit!

Yvonne

Ik dacht in eerste instantie dat wij hier ook geweest waren, maar nu ik al je foto’s erbij zie toch niet! We zijn eerst naar het strand gereden hier niet ver vandaan en daar waaide het zo koud en hard dat we zijn omgedraaid, haha. Zonde van de mooie uitzichten! (hoewel die bij dat strand ook al heel gaaf waren)

Diana

Je had mij een tijdje geleden al nieuwsgierig gemaakt. Ik hou echt van ruige kusten. Vooral ook dichter bij huis ;). Dit jaar wil ik nog naar Lissabon dus kan ik dit mooi combineren. Top!

Wanda

Absoluut een plek waar ik naar toe wil! Wij waren zelf toen in het zuidelijkste puntje en dat lijkt behoorlijk veel op dit maar toch wil ik het maar al te graag met eigen ogen aanschouwen!

Sabine

Wat een prachtige plek! Gaar meteen op de lijst 😀

Stéphanie

Het lijkt wel een beetje op de Westkust van de Algarve. Die was ook erg ruig en ik vond het heerlijk om daar te wandelen. Ik ben niet echt een strandmens, maar ik hou wel ontzettend van ruige kustlijnen. Met hoge rotsen, een wilde zee en uitgestrekte stranden. Daar kan ik mij wel uren vermaken 🙂

Caro

woow mooie foto’s heb je, welk fototoestel gebruik je? Heb je ook een speciale filter gebruikt (zoja welke?) ik wil dit ook kunnen.

groetjes

Caro

Sam

Oh!
Door jouw foto’s herken ik dit plekje, want ik ben er zelf ook geweest. Ik wist helemaal niet dat dit het meest westelijke puntje van Europa is. Wat leuk om te weten dat ik daar nu zelf ook ben geweest 🙂 !

32
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x